Stabilirea datei nuntii este primul pas pe care trebuie sa-l faci in vederea organizarii evenimentului. La scurt timp dupa ce ati decis ca vreti sa va casatoriti, tu si partenerul puteti sa va ganditi la cele mai potrivite date. Iar dupa ce alegeti una care va convine, sa incepeti sa trimiteti cate un save the date personalizat pentru fiecare invitat pe care vi-l doriti neaparat la nunta voastra.
Cum se realizeaza un save the date personalizat?
Save the date-urile sunt un fel de pre-invitatii. Ele se trimit chiar si cu un an inaintea evenimentului, mai ales in cazul in care acesta urmeaza sa aiba loc intr-o perioada in care majoritatea angajatilor merge in concediu.
In Romania, cei care urmeaza sa se casatoreasca nu prea trimit save the date-uri rudelor si prietenilor. Dar in Occident acesta este un obicei la ordinea zilei. Prin el, in calitate de viitor mire sau mireasa, demonstrezi faptul ca nu te gandesti doar la fericirea ta, ci si la timpul si planurile celor dragi.
In ceea ce priveste compunerea unui save the date, lucrurile stau mult mai simplu ca la invitatiile obisnuite. Daca inca nu v-ati hotarat la un restaurant si nu cunoasteti alte detalii cu exceptia datei nuntii, scrieti-o doar pe aceea pe invitatie pentru ca deocamdata este mai mult decat suficienta. Totusi, in cazul in care va casatoriti in alt oras sau in alta tara, ar fi bine sa mentionati si acest detaliu.
Cand vine vorba de personalizare, pur si simplu cerul este limita. Daca ai talent la desen sau la caligrafie, poti face save the date-uri handmade; pe de alta parte, daca nu vrei sa te complici prea mult in acest stadiu, poti trimite orice felicitare pentru ca mai mult decat design-ul, conteaza informatia. Chiar daca nu sunt special facute pentru a fi transformate in save the date-uri, librariile sunt pline de felicitari ce pot fi folosite in acest sens.
Ca idee simpla si originala de invitatie save the date, poti folosi si o fotografie cu voi doi. Daca ai un aparat polaroid aceasta o poti face pe loc; iar daca nu, poti developa poze digitale.
Care sunt avantajele trimterii cate unui save the date fiecarui invitat?
Este bine sa trimiti save the date pentru ca invitatii tai sa nu-si faca alte planuri in ziua nuntii tale. Mai mult, in functie de raspunsul lor iti poti da seama daca vor veni la nunta ta sau vor refuza.
Primind vestea foarte timpuriu, invitatii au timp sa se gandeasca bine daca vor sa participe la nunta sau nu. De asemenea, la randul lor, pot sa se ocupe pe indelete de pregatiri. Unele femei vor sa slabeasca sau sa-si lase parul sa creasca pana sa apara in fotografiile unui astfel de eveniment. Iar un save the date le ajuta la planificare. Mai mult, atat femeile cat si barbatii pot profita de un save the date pentru a incepe sa economiseasca. Nuntile nu sunt chiar ieftine. Si cand esti luat pe nepregatite, vestea poate fi perceputa mai mult ca o grija decat ca o bucurie.