sâmbătă, aprilie 13, 2024
More

  Dialogul invitatiilor de nunta: Cum se ofera, cum se raspunde?

  Invitatiile de nunta sunt metoda prin care mirii ii vestesc pe cei din jurul lor de fericitul eveniment insa dincolo de asta, invitatia de nunta ofera celor prezenti cateva repere stilistice ale acestui moment. O invitatie neconventionala, asa cum ar fi un magnet sau un ravas inchis intr-un borcanel este semnul unei nunti mai putin formale in timp ce invitatiile din carton gros cu inserti aurii sau argintii, precum si cu accesorii textile pretioase ca dantela sau catifeaua vestesc un eveniment foarte elegant, poate chiar high end. In acelasi timp, pentruca mirii sa fe siguri ca mesajul a fost raspandit asa cum trebuie, invitatia poate sa contina si un dress code, atunci cand este cazul.

  Atunci cand nunta are loc in afara localitatii de resedinta a celor doi miri sau chiar in alta tara, atunci aceasta se va oferi cu aproximativ 6 luni inainte de marele eveniment. Daca mirii sunt cei care se ocupa de cazare sau daca au contractat un organizator de nunti atunci acesta poate obtne preturi preferenatiale la hoteluri. Desigur, acest detalii trebuie comunicate telefonic oaspetilor astfel inca sa nu aiba loc nicio intelegere.

  Daca evenimentul are loc in localitate, atunci trei luni sunt suficiente pentru oferirea invitatiilor. De regula, daca invitatia este oferita mai devreme, oaspetii pot uita sau pot primi alte invitatii in acest interval iar daca sunt oferite cu cateva inainte de nunta, musafirii pot refuza prezenta la un eveniment anuntat atat din scurt.

  Mirii trebuie sa stie ca invitatiile sunt valabile atat pentru ceremonia civila sau religioasa din ziua respectiva, cat si pentru petrecerea de dupa acest moment. Cu siguranta este un gest lipsit de eleganta sa inviti o parte dintre oaspeti doar la biserica si o parte doar la petrecere.

  Ce trebuie sa stie mirii?

  In mod traditional, invitatiile se inmaneaza personal insa astazi, multe cupluri se indreapta inclusiv catre invitatiile virtuale care sunt mai ieftine insa nu pot ajunge la toata lumea. In cazul unor relatii extrem de apropiate, evenimentul va fi anuntat fata in fata sau telefonic insa inmanarea invitatiei se poate face mai tarziu, chiar si cu cateva zile inainte de nunta. Atentie, insa, aceasta este exceptie aplicata doar in cazul celei mai bune prietene sau rudelor imeditate din familie.

  Atunci cand invitatia este oferita unui cuplu casatorit, aceasta va fi adresata familiei Ion. Daca invitatia este pentru un cuplu care locuieste impreuna insa nu este casatorit, atunci invitatia este adresata doamnei Ion si domnului Vasile, sub nicio forma doamnei si domnului Vasile sau familiei Vasiliei. Daca invitatia este adresata unui cuplu stabil in care cei doi nu locuiesc impreuna atunci eleganta impune sa fie oferite doua invitatii separate.

  Ce trebuie sa stie invitatii?

  Confirmarile sunt o necesitate iar acestea trebuie facute neaparat pana la momentul mentionat de miri pe invitatie astfel incat acestia sa stie exact in timp util cate persoane vor participa la acest eveniment. Dupa ce confirmara a fost facuta, doar in cazuri de forta majora invitatii isi pot lua cuvatul inapoi.

  Foto Svetlana Larina/Shutterstock, Chiociolla/Shutterstock

  Citeste si:

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  spot_img