duminică, septembrie 15, 2024
More

    5 Palate superbe unde poti avea o nunta de vis

    Dacă v-ați hotărât asupra locației de nuntă și nu vreți să fie una obișnuită, ci una cu totul și cu totul specială, în care atât voi, cât și invitații să vă simțiți ca și cum luați parte la un eveniment regal sau aristocratic, v-am pregătit o listă cu 5 palate de vis. În fiecare din ele puteti avea parte de nunta vieții voastre.

    Palatul Mogoșoaia

    Aflat la o distanță de 15 km față de București, palatul Mogoșoaia este cu siguranță o locație de vis pentru cei care își doresc o nuntă specială, într-un cadru regal, unde istoria și modernismul se îmbină în mod armonios. Construit între anii 1698 – 1702 de Constantin Brâncoveanu și renovat în secolul XX de prințesă Martha Bibescu, palatul se laudă cu o arhitectură impresionantă, în stil pur brâncovenesc (românesc renascentist). Decorul este și el unul idilic, căci fațada palatului dă chiar înspre lacul Mogoșoaia și este la rândul sau superbă, beneficiind de o logie cu trei arcade, după modelul venețian. Pavilionul palatului poate găzdui o nuntă de până la 400 de persoane, iar dacă visezi la o nuntă în aer liber, află că pajiștea Palatului Mogoșoaia poate găzdui un număr impresionant de invitați, până la 3000 de persoane. Restaurantul palatului oferă si un răsfăț culinar complet și puteți alege între trei variante de meniu, de 85, 100 sau 120 de euro. Puteți oficia cununia religioasă tot aici, căci pe domeniul palatului se află Biserica Sfântul Gheorghe.

    Palatul Știrbey din Buftea

    Situat la 20 de km distanță față de București, palatul Știrbey din Buftea este o altă clădire istorică minunată în care poți avea o nuntă de vis și care a aparținut familiei princiare Știrbei. Construcția palatului a început în anii 1850, urmând planurile arhitectului Joseph Hartl, și a fost finalizată în anul 1864. Atât palatul Știrbey, cât și sala Grand Ballroom Regina Maria, dar și parcul și cele 6 pavilioane amplasate în sânul naturii pot găzdui nunți sofisticate și speciale, staff-ul palatului oferind și servicii speciale de nuntă, dacă va doriți. Cele 3 meniuri de nuntă propuse de Chef Antonio Passarelli se încadrează la 50, 60, 70 sau 83 de euro de persoană și includ atât bunătățuri internaționale, cât și tradiționale, după gustul fiecăruia. Lângă palat se află și Capela Sfânta Treime, fosta capelă a familei Știrbei, construită în stil neogotic de arhitectul austriac baron Theophil von Hansen. Pentru ca totul să fie cât mai comod pentru voi, aici se pot oficia și slujbele religioase de cununie.

    Palatul Snagov

    Palatul de pe malul lacului Snagovul este deja cunoscut pentru nunțile fastuoase și aristocratice pe care le găzduiește, dar și pentru aerul său de elegantă și decorul minunat pe care îl oferă natură și lacul. Situat la o distanță de 40 de km de București, palatul Snagov i-a aparținut prințului Nicolae al României și a fost construit de Henrieta Delavrancea-Gibory în 1930. După dezmostenirea prințului Nicolae din 1937, Ion Antonescu și ulterior Gheorghe Gheorghiu Dej au preluat construcția, iar în anii ’80, palatul a fost extins la cererea familiei Ceaușescu. Astfel, din schițele originale ale fiicei scriitorului Delavrancea, nu au mai fost păstrate decât intrarea, holul și scară către etaj. Arhitectura palatului este în stil brâncovenesc, dar a fost mobilat în stil baroc. Astăzi se organizează nunți de vis atât în interiorul palatului, cât și pe peluza din fața acestuia, în aer liber. Sala în care se organizează nunți are o suprafață impresionantă de 650 de mp și o înălțime de 7,20 m și poate găzdui între 150-450 de persoane. Palatul dispune și de un hotel și mai multe spații de cazare.

    https://www.youtube.com/watch?v=ES8iBsEg2f4&feature=emb_title

    Le Château

    Dacă îți dorești o nuntă cu un decor fastuos și memorabil într-un castel aflat chiar în inima Bucureștiului, atunci Le Château poate fi o alegere mai mult decât inspirată. Castelul este localizat în zona Pieței Albă Iulia și dispune de un salon special dedicat nunților, o adevărată cameră aristocratică de bal, în care eleganta și-a pus puternic amprenta. Decorul este unul al strălucirii căci pardoselile sunt din marmură intarsiată și sunt încadrate de coloane somptuoase și de candelabre impresionante. Castelul poate găzdui până la 400 de persoane și dispune de sisteme de proiecție moderne, dar și de un lobby impresionant, o scenă impunătoare și o terasă exterioară de 260 de metri pătrați, unde invitații pot socializa, pot savura un cocktail special sau se pot relaxa în aer liber, înconjurați de spații verzi frumos amenajate. Iar dacă mirii vor simți nevoia de odihnă și relaxare, apartamentul Deluxe este perfect pentru aceștia.

    Palatul Bragadiru

    Situat în sectorul 5 (pe calea Rahovei), palatul Bragadiru a fost construit între anii 1894-1895 de omul de afaceri Dumitru Marinescu Bragadiru. Urmând planurile arhitectului austriac Anton Shuckerl, clădirea are un farmec istoric aparte, iar stilul sau architectural eclectic și decorul interior bogat și superb i-au adus imediat celebritatea. În Sala Colosseum Grand Ballroom unde se organizează astăzi nunți, pot încăpea până la 400 de invitați. De asemenea, palatul dispune și de o grădina care impresionează prin mărime și decor, o terasă de vară unde mirii pot petrece alături de invitați clipe minunate. Bucatele se doresc și ele a fi selecte și rafinate și puteți opta pentru un meniu princiar, regal sau meniu Colosseum, dar și pentru unul din cele 4 pachete de recepție puse la dispoziție. În funcție de dorințele și de tematics nunții voastre, puteți solicita și un decor aparte, aranjamente florale sau diverse jocuri de lumini.

    Foto cover: By Orest Drozda /Shutterstock

    Citeste si:

    1 COMENTARIU

    1. Hello, we are very intrested in your venue and wondered if we could have available dates for 2024, booking costs and other fees that may be involved for 50 guests in total.

      Regards,

      Iulia Aionesei

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_img