luni, martie 1, 2021
More

  Ce semnificatie are jartiera miresei si care este istoria ei?

  Cu siguranta ai auzit despre obiceiul aruncatului jartierei de catre mireasa im cadrul unei nunti. Dar cunosti si semnificatia acestuia sau istoria accesoriului in sine? Pe cat de senzual, pe atat de interesant, jartiera miresei este un accesoriu despre care ar trebui sa stie toate femeile care urmeaza sa se casatoreasca. 

  Istoria jartierei miresei

  Cu toate ca la prima vedere pare o piesa vestimentara destul de moderna, jartiera miresei face parte din accesoriile femeilor care vor sa se casatoreasca inca din cele mai vechi timpuri. 

  Pe vremuri, cand se punea un accent deosebit pe castitatea miresei, imediat dupa petrecerea de nunta, tinerii casatoriti se refugiau in dormitorul lor cu alaiul de invitati care ii insotea pana la usa. Iar pentru a demonstra consumarea casatoriei, a doua zi, dimineata mirele trebuia sa se infatiseze celor care il asteptau cu jartiera iubitei sale. 

  In cartea sa, Traditii de nunta atunci si acum, Carl Holliday vorbeste despre obiceiul jartierei si modul in care el a evoluat el de-a lungul timpului. Conform autorului, se pare ca a existat o perioada in timpul careia la o nunta, invitatii se confruntau cu mireasa si rupeau o bucatica din hainele acesteia. De aceea, femeile s-au simtit obligate sa poarte ceva usor de dezbracat, pe care sa-l poata da alaiului destul de agresiv ca sa evite aceasta confruntare aproape violenta. 

  De ce se arunca jartiera miresei la nunti? 

  La ora actuala, aruncarea jartierei este un obicei mai mult asteptat decat furtaul miresei sau taierea tortului. El seamana ca semnificatie cu aruncarea buchetului de flori, doar ca responsabil cu aruncarea de data aceasta este mirele. Si la fel ca in cazul buchetului, cel care prinde jartiera miresei se spune ca se va casatori in curand. 

  Cum era de asteptat de altfel, tot mirele este si cel care trebuie sa dea jos jartiera miresei de pe piciorul ei, moment care merita imortalizat de catre o echipa de fotografi profesionisti. 

  Mai mult, intr-unele regiuni din America de exemplu, obiceiul jartierei merge mana in mana cu cel al aruncatului buchetului, in sensul ca burlacul care prinde jartiera miresei trebuie sa o prinda de piciorul burlacitei care a prins buchetul. 

  Cine cumpara jartiera si cum se poarta ea? 

  In cadrul unei nunti exista o multime de lucruri care trebuie achizitionate doar de anumite persoane, ca de exemplu voalul miresei care este datoria nasei. In cazul jartierei pe de alta parte, nu exista o asemenea regula! Viitoarea mireasa isi poate cumpara chiar si de una singura jartiera fiind astfel capabila sa aleaga exact ceea ce ii place.

  La fel stau lucrurile si in legatura cu piciorul pe care se pune jartiera. In functie de preferintele miresei ea se poate purta pe piciorul stang sau cel drept, asa cum este acesteia mai comod.

  Citeste si:

  30 De lucruri pe care sa le ai in vedere daca vrei sa organizezi o nunta pe plaja

  Daca te casatoresti anul acesta si visezi inca de pe acum la o nunta pe plaja, iata 30 de lucruri pe care...

  Bunele maniere si protocolul cununiei civile

  Cununia civila pare ca ocupa un loc secund in peisajul ritualurilor de nunta, insa importanta si semnificatia acesteia nu trebuie trecute cu...

  „Secretul lui Polichinelle” si legatura acestei expresii cu fericirea in dragoste

  Secretul lui Polichinelle este o expresie des folosita si in limba romana. Numele de Polichinelle provine din limba franceza si se pronunta Polisinel....

  5 Tipuri de verighete Traser Gold si descrierea cuplurilor carora li se potrivesc

  Traser Gold este unul din primele nume de branduri care ne trec prin minte cand vine vorba de verighete. Cu un portofoliu...

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here