luni, noiembrie 23, 2020
More

  Cum se desfasoara o cununie civila pe timp de pandemie?

  Pandemia de COVID-19 ne-a stricat planurile multora dintre noi. Mai ales in ceea ce priveste nunta, a trebuit sa renuntam la a ne inconjura de prieteni si apropiati si sa ne multumim cu petreceri mai restranse, unde selectivitatea a fost conditia de baza. Din cauza aceasta, nu putin sunt cei care au ales sa-si amane nunta pentru un an mai bun, iar altii s-au rezumat doar la o cununie civila pe fuga si o petrecere frugala. Dragostea insa, face totul mai frumos si chiar si in aceste conditii, cei care s-au casatorit anul acesta nu si-au regretat decizia.

  Ce se intampla diferit la o cununie civila pe timp de pandemie?

  Spre deosebire de o cununie civila in conditii „normale” o cununie civila in timp de pandemie poate avea loc doar cu un numar restrans de persoane. Inainte de a se prezenta in fata ofiterului de stare civila, atat mirilor cat si celorlalti participanti li se ia temperatura. Purtarea mastii de protectie este si ea o conditie obligatorie pentru toti cei prezenti.

  La finalul evenimentului, neputand sa-si dea jos masca, mirii nu mai pot face nici fotografii cu clasicul sarut de dupa semnarea documentelor. In plus, nici protocolul cu sampanie, piscoturi, bomboane sau tort nu mai este de actualitate.

  Din motive de siguranta, autoritatile incurajeaza limitarea pe cat posibil a oricarei interactiuni si incearca sa grabeasca intregul proces pentru ca timpul de expunere in fata pericolului sa fie cat mai mic. Dar chiar si in aceste conditii, cununia civila pe timp de pandemie este o experienta aparte.

  Aspecte financiare legate de nunta pe timp de pandemie

  De la cei care s-au hotarat totusi sa mearga inainte cu planurile de casatorie anul acesta, dar sa organizeze si o petrecere de proportii in viitor, am aflat si cateva aspecte legate de partea financiara.

  In primul rand, tinutele de nunta ridica o problema importanta. Chiar daca le imbraca doar la cununia civila si la o adunare restransa de dupa eveniment, majoritatea mirilor cu care am discutat ne-au dezvaluit ca au de gand sa-si cumpere haine noi pentru marea petrecere pe care o vor da.

  Apoi, florile si aranjamentele florale, dar si alte cheltuieli cu decorul reprezinta niste sume de bani pe care vor trebui sa le dea de doua ori. Mai mult, daca pana in prezent unele cupluri isi organizau petrecerea de nunta si cu scopul de a strange niste bani pentru a-si incepe viata de cuplu, acest lucru cu greu va mai fi posibil pentru cei care se casatoresc anul acesta.

  Pe de-o parte, in cazul cei care organizeaza petreceri restranse, pentru ca si acestea sunt destul de costisitoare, au renuntat la visurile lor de a mai face investitii cu banii primiti in dar. Iar pe de alta parte, cei care au de gand sa mai faca o petrecere cand lucrurile vor reveni la normal, nu se asteapta la doua daruri de nunta din partea celor pe care ii invita de doua ori.

  Dar toate peste toate, nunta pe timp de pandemie cu siguranta este o experienta despre care multi din cei care o incearca vor povesti de acum incolo ani la randul.

  Citeste si:

  Conacul Heldsdorf – locul perfect pentru o nunta Shabby Chic

  Shabby Chic este un curent in voga la ora actuala. El se remarca printr-un design interior caracterziat de mobila cu aspect vintage,...

  Bunele maniere si protocolul cununiei civile

  Cununia civila pare ca ocupa un loc secund in peisajul ritualurilor de nunta, insa importanta si semnificatia acesteia nu trebuie trecute cu...

  „Secretul lui Polichinelle” si legatura acestei expresii cu fericirea in dragoste

  Secretul lui Polichinelle este o expresie des folosita si in limba romana. Numele de Polichinelle provine din limba franceza si se pronunta Polisinel....

  Pentru un eveniment cu adevarat memorabil, ce spui de un magician nunta in cea mai frumoasa zi din viata ta?

  Nunta este prin definite un eveniment magic. Dar un plus de farmec si mister nu strica niciodata. Asa ca ce spui daca...

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here