luni, iulie 15, 2024
More

  Catalin Maruta – „Este in ADN-ul meu sa citesc publicul si sa comunic cu el”

  Catalin Maruta tocmai a primit Premiul de Excelenta pentru intreaga sa cariera in televiziune, la Gala Premiilor Radar de Media 2019. Din cei 20 de ani in care a realizat si prezentat emisiuni de divertisment, 11 ani i-a petrecut la pupitrul longevivei sale emisiuni „La Maruta” pe care o realizeaza la Pro Tv. Prin urmare, nu exista o persoana mai potrivita care sa vorbeasca despre ce inseamna sa fii amfitrion al unui eveniment, de orice natura ar fi el.

  1. Dupa 20 de ani de experienta in televiziune, sa fii realizator si prezentator deja face parte din ADN-ul tau. Oricat te-ar contesta unii, profesionalismul nu iti poate fi pus la indoiala. Iar cei foarte multi care te admira iti sunt alaturi inca de la inceputurile tale in lumea show-ului de televiziune. S-a intamplat vreodata ca admiratori de-ai tai sa te invite sa fii MC la nunta lor?

  Catalin Maruta: Sigur ca da, adesea invitatii mei sau persoane pe care le cunosc imtamplator ma roaga sa le fiu MC la nunta, botez sau la alt eveniment important din vietile lor. Mi s-a intamplat sa fiu si simplu invitat la nunta si sa iau un pic microfonul, sa fac un anunt pentru miri, dupa care ma roaga sa mai fac o gluma… Am multa experienta, dar cred ca mai mult este, cum spuneai, in ADN-ul meu sa citesc bine publicul si sa comunic usor cu oamenii, sa ii fac sa rada, sa le captez atentia. Imi place sa fac asta la fel de mult ca si sa prezint emisiuni, ma incarca sa am interactiune directa cu publicul.

  2. In ce conditii accepti o asemenea oferta?

  Catalin Maruta: Depinde, in principiu este o ocupatie ca oricare alta. Adica imi consult programul, am un tarif pentru a fi MC, dar am si pierdut pariuri care m-au costat seri de prezentare sau am acceptat sa fac exceptii din diverse motive.

  3. Care este diferenta dintre a prezenta o emisiune in studio si a prezenta un eveniment privat?

  Catalin Maruta: Prima diferenta mare este ca iei pulsul publicului imediat, spui ceva si remarci daca oamenii au ochii la tine sau nu, daca rad la gluma ta, vezi care sunt persoanele cele mai importante de la eveniment si le pui in valoare. Adrenalina creste si nu simti cum trece timpul. In studio iti imaginezi doar publicul, familii stand in fata micului ecran, si te straduiesti sa oferi un continut interesant si captivant, dar nu stii sigur cum vor reactiona cei de acasa.

  4. Ce calitati de baza ar trebui sa aiba un MC pentru ca evenimentul la care participa sa nu fie unul plictisitor?

  Catalin Maruta: Sa fie foarte versatil, sa se adapteze in fata unui public sobru sau unuia foarte tanar si energic. Exista multe feluri de a te adresa si multe tipuri de umor, e important sa citesti oamenii din fata ta, cum spuneam mai devreme. E important sa simti energia oamenilor, sa stii daca e momentul sa provoci pe cineva sa faca un pariu sau o declaratie de dragoste.

  5. Cati bani ar trebui sa aiba pregatiti mirii pentru a invita la nunta lor un prezentator de calibrul tau?

  Catalin Maruta: Prefer sa discut lucrurile legate de program, de costuri si alte detalii direct cu cei care ma cauta, eventual ii pun in legatura cu cineva din echipa mea.

  6. Cine a fost MC la nunta ta? Dupa ce criteriu l-ai ales?

  Catalin Maruta: Cove! Eram prieteni de mult timp, aveam incredere in el, stiam ca e foarte cald si simpatic. A facut o treaba foarte buna. Plus ca multa lume a mai luat microfonul, ne-am distrat foarte tare, atmosfera a fost foarte relaxata, asa cum ne si doream.

  Interviu de: Nouria Nouri

  Credit foto: PRO TV

  Citeste si:

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  spot_img