Nunţile din 2020 şi COVID 19 – amânăm, anulăm sau aşteptăm?

0
928

Întrebarea la care mulţi îndrăgostiţi se gândesc anul acesta, ca niciodată până acum, este dacă să amâne, să anuleze sau să mai aştepte să facă nunta, având în vedere situaţia inedită creată de apariţia Covid 19 care a adus după sine numeroase restricţii. Event planner-ul Carmen Ioniţă oferă răspunsuri la toate aceste frământări ale viitorilor miri.

Carmen Ioniţă, event planner cu experienţă de peste 10 ani în organizarea nunţilor, vine cu soluţii viabile menite să atenueze grija mirilor că nu vor avea nunta visată dacă o vor amâna sau vor aştepta o perioadă până o vor putea organiza. Unii vor considera că sunt doar nişte situaţii de compromis, dar chiar şi aşa, acestea vor avea partea lor bună pe care Carmen v-o explică detaliat.

“Nunţile din 2020 au fost amânate pentru toamna sau pentru la anul. În cel mai fericit scenariu, acestea vor putea avea loc spre sfârşitul anului, dar depinde doar de cum vor decurge lucrurile în legătură cu noul coronavirus şi cu legile date de autorităţi în acest sens.

Motivele pentru care mirii nu renunţă la ideea de a avea o nuntă mare, cu mulţi invitaţi sunt:

  • Amortizarea costurilor investite în organizarea nunţii
  • Spectaculozitatea nunţii  şi distracţia de care au parte

Cu toate acestea, eu le recomand să nu renunţe anul acesta la a se căsători, ci să facă, totuşi, cununia civilă şi cununia religioasă, lăsând pentru atunci când va fi posibil nunta propriu zisă.

O ceremonie restrânsă, cu participare în limita numărului de persoane admis de lege, are şi avantaje pe care îi invit pe mirii care se căsătoresc civil şi religios în 2020 să le ia în calcul:

  • Se află în compania oamenilor apropiaţi care contează cu adevărat (părinţi, naşi)
  • Au posibilitatea să transmită evenimentul online, în aşa fel, încât şi alţi oameni să-l poată urmări
  • Vor avea timp să organizeze o şedinţă foto pe îndelete, nefiind presaţi de începerea petrecerii de nuntă. Din proprie experienţă vă spun că e nevoie de minimum 2 ore pentru a avea 30 de cadre foarte bune şi nicio pereche de miri nu aloca atât de mult timp şedinţei foto, în condiţii normale

De asemenea, am şi câteva tips-uri pentru viitori miri în ceea ce priveşte optimizarea costurilor organizării nunţii:

  • Să aleagă ziua de vineri pentru marele eveniment. Beneficiază de un discount de 20% la restaurant, au mai multe variante de a alege data pe care şi-o doresc, spre deosebire de zilele de sâmbătă când trebuie să aleagă doar datele pe care le găsesc disponibile, ştiut fiind că toată lumea face nunta sâmbăta. Nici postul nu va fi o problemă dacă fac nunta vineri
  • La WeDoWowEvents oferim 2 ore de consultanţă gratuită, iar printre sfaturile oferite se află şi acela de a fi atenţi la costurile alocate organizării evenimentului
  • Dacă tinerii aflaţi la început de drum împreună hotărăsc să organizeze nunta cu noi au parte de cele mai bune oferte care îi ajută să nu depăşească bugetul pe care şi l-au propus. Ştiu din experienţă că organizarea unei nunţi îi poate lăsa pe tineri îndatoraţi la bănci, cu certuri în familie din cauza banilor. Noi avem grijă că mirii noştri să nu ajungă în asemenea situaţii.

Sunt conştientă că atât cei care visau să aibă o nuntă fastuoasă anul acesta, cât şi organizatorii de evenimente sunt bulversaţi de întâmplările inedite pe care le trăim odată cu apariţia Covid 19. Sfatul meu este să nu se arunce în scenarii negative, ci să îşi redefinească aşteptările şi activitatea. Noi, la WeDoWowEvents aşa am făcut. Ne-am reorganizat şi n-am pierdut nicio şansă de a fi în continuare alături de clienţii noştri. De exemplu, acum livrăm flori la domiciliu celor care doresc să-şi înfrumuseţeze casa ori biroul pe timpul izolării. Gândiţi-vă ce impact are pentru o persoană apariţia Băiatului cu flori la uşă sa cu un buchet superb de flori, personalizat şi livrat în aceeaşi zi în care a fost comandat. Despre asta este vorba, indiferent de vremuri sau vreme, noi livrăm fericire clienţilor şi căutăm să provocăm efectul WOW.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.