Inelul de logodna exista din cele mai vechi timpuri, chiar din antichitate, schimbandu-si semnificatia, forma si materialul, dar reprezentand tot timpul o promisiune, un mesaj puternic.

La inceput, existenta inelului de logodna a fost semnalata in Egipt si se pare ca era folosit pe post de sigiliu. Faptul ca purta un asemenea inel ii conferea putere posesorului. Cu siguranta si in zilele noastre, domnisoarele care primesc un inel de logodna simt puterea dragostei partenerului. Pana la urma, tot despre o putere este vorba. Iar faptul ca acesta este purtat pe inelarul mainii stangi semnifica inca de pe vremea Greciei Antice ca se realizeaza o legatura cu „vena iubirii”.

Daca la inceputuri materialul din care era confectionat inelul nu avea prea mare importanta, in timp, acesta a devenit important si reprezenta statutul social al purtatoarei. Femeile nu foarte bogate purtau inele din bronz sau chiar lut, pe cand cele instarite aveau inel de aur. Practic, barbatul care oferea o asemenea bijuterie din material pretios demonstra lumii ca are posibilitatea materiala sa intretina o familie. Daca ne gandim bine, in ziua de azi acest obicei s-a pastrat. Cei care se bucura de o situatie financiara buna tin cont la alegerea inelului de numarul de carate al aurului, al diamantului, de model si de unicitatea lui.

Cu toate acestea, exista persoane in zilele noastre care nu considera ca valoarea inelului de logodna este direct proportionala cu intensitatea sentimentelor si a dragostei dintre doi oameni. Acesta reprezinta doar un simbol si poate tocmai de aceea s-a ajuns la un trend destul de bizar, initiat de americani, acela al piercing-ului de logodna. Adica viitoarea mireasa nu mai primeste clasicul inel, ci isi incastreaza o piatra pretioasa sau semipretioasa in deget. Ba chiar si viitorul mire poate face aceeasi procedura, semnificand uniunea celor doi pe viata. Suna romantic si original, doar ca acest tip de piercing implica indepartarea unei bucati de piele si carne din deget si fixarea unei ancore dermale pe care apoi se ataseaza piatra pretioasa. Riscul de complicatii medicale este destul de ridicat, asa incat, credem ca moda aceasta va fi data uitarii destul de repede, iar indragostitii se vor intoarce la traditionalul inel de logodna care, indiferent cum arata,  ramane simbolul cert al intentiei de a-ti petrece restul vietii cu persoana iubita.

Credit foto: Daily News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here