luni, februarie 22, 2021
More

  Despre ce trebuie sa vorbesti cand tii un discurs nas nunta?

  N-ai mai spus niciodata un discurs nas nunta, dar trebuie sa te pregatesti pentru o astfel de provocare? Nu-ti fa prea multe griji in legatura cu lipsa ta de experienta deoarece la finalul lecturii acestui articol si tu vei fi capabil de realizarea unei capodopere care sa-i uimeasca pe toti cei prezenti la eveniment.

  De ce trebuie sa tii un discurs nas nunta?

  Daca ti se pare putin neobisnuita aceasta misiune ca nasul sa tina un discurs la nunta finilor sai, sa stii ca pe de-o parte ai dreptate sa fii surprins. Traditia discursurilor de la nunti nu este o traditie romaneasca, ci anglo-americana. Insa nici macar la aceste popoare discursul de la nunta nu era datoria nasului!

  Un obicei vechi al englezilor, imprumutat mai tarziu si de americani, „obliga” pe tatal mirelui sa tina un discurs in cadrul nuntii deoarece in acele tari el este o persoana cheie, la fel ca si nasul la romani.

  Discursul tinut in fata tuturor musafirilor este o ocazie pentru orator de a-si exprima liber sentimentele cu privire la evenimentul la care participa. De aceea, cele mai multe discursuri nu sunt discursuri complicate, ci pur si simplu o insiruire de sentimente care de multe ori se incheie cu o ploaie de lacrimi.

  Ce ar trebui sa spuna un nas intr-un discurs de nunta?

  Nu exista reguli scrise care sa specifice cu punct si virgula ce trebuie si ce nu trebuie sa spuna un nas intr-un discurs. Intr-un astfel de discurs un nas poate vorbi despre relatia sa cu mirii. Mai in gluma, mai in serios, un discurs nas nunta reusit este ca un fel de „declaratie de dragoste” publica fata de mirii care se casatoresc.

  Un discurs nas nunta poate include anecdote, glume, povesti ale experientelor traite impreuna sau povete din partea cuiva trecut deja prin viata si cu ani de experienta in calitate de sot. Bineinteles, totul spus pe un ton familiar, dar in acelasi timp politicos.

  Cand trebuie sa faci un discurs nas nunta si nu ai nicio idee ce sa incluzi in el, o varianta la indemana oricui sunt felicitarile. Chiar daca esti nasul mirilor, daca relatia voastra nu este foarte apropiata si te temi ca s-ar putea sa faci o gafa spunand ceva nepotrivit, atunci limiteaza-te la a multumi tuturor musafirilor pentru prezenta si mirilor pentru increderea acordata, iar apoi treci la urari. 

  Cuvintele frumoase si felicitarile sunt intotdeauna bineprimite indiferent de ocazie, iar daca esti o persoana vesela din fire si spui totul pe un ton optimist si intelegator, succesul tau ca orator este garantat!

  De asemenea, nu uita ca poti sa te inspiri si de pe internet! Cu toata informatia universului la un click distanta, este simplu sa gasesti un discurs nas nunta undeva in mediul online si sa-l adaptezi situatiei tale!

  Citeste si:

  Ce trebuie sa contina un meniu bauturi nunta pentru a face pe plac oricarui invitat?

  Pentru ca o nunta sa se transforme intr-un eveniment de neuitat, este necesar ca cei care o pregatesc sa tina cont de...

  Bunele maniere si protocolul cununiei civile

  Cununia civila pare ca ocupa un loc secund in peisajul ritualurilor de nunta, insa importanta si semnificatia acesteia nu trebuie trecute cu...

  „Secretul lui Polichinelle” si legatura acestei expresii cu fericirea in dragoste

  Secretul lui Polichinelle este o expresie des folosita si in limba romana. Numele de Polichinelle provine din limba franceza si se pronunta Polisinel....

  Idei pentru petrecerea burlacitelor Cluj

  Cauti idei pentru petrecerea burlacitelor Cluj? Daca da, inseamna ca ai ajuns unde trebuie deoarece in acest articol ti-am pregatit o lista...

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here