marți, noiembrie 28, 2023
More

  Cat costa cununia religioasa in vremea pandemiei de COVID-19?

  Pandemia de COVID-19 ne-a facut pe multi dintre noi sa ne schimbam planurile anul acesta. Unii am renuntat la vacante in strainatate, altii la investitii costisitoare din cauza nesigurantie si cei care ne-am hotarat sa ne punem pirostriile si sa incepem viata in doi alaturi de jumatatile noastre am amanat momentul din dorinta de a da petreceri mai mari sau de a ne casatori fara a fi nevoiti de a respecta diferite reguli de conduita impuse de autoritati pe perioada pandemiei. Dar exista si curajosi. Persoane care au spus care nu vor sa renunte la vechile obiceiuri si nici sa-si incale promisiunile. De aceea, daca te numeri printre nonconformisti si te-ai hotarat cu orice pret sa te casatoresti anul acesta, iata cat costa cununia religioasa si ce buget trebuie sa-ti pregatesti pentru un astfel de eveniment.

  Cat costa cununia religioasa in prezent?

  Pentru cei care nu au renuntat la visul lor de a se casatori anul acesta am cercetat piata si ne-am interesat cat costa cununia religioasa la diverse biserici. 

  Astfel, pentru o cununie religioasa la Manastirea Capriana trebuie sa scoti din buzunar 1500 de lei, cam tot atat cat vei plati si daca te casatoresti la Manastirea Sfantul Mare Mucenic Teodor Tiron. Bisericile din zonele rurale sunt cele mai convenabile, dar chiar si pentru o nunta in provincie trebuie sa platesti macar 700 de lei pentru serviciul religios.

  Pe de alta parte, bisericile manastirilor cu renume, precum Manastirea Curchi percep sume de aproximativ 2500 de lei pentru cununia religioasa in biserica mare si 1650 de lei pentru acelasi ritual desfasurat in biserica mica, mai mult chiar decat la Catedrala Mitropolitana unde pretul cununiei este curpins intre 1000 si 2000 de lei.

  Motive pro si contra nuntii in vreme de pandemie

  Este dreptul tau sa te casatoresti si daca respecti toate regulile impuse de autoritati, nu ai niciun motiv sa nu dai curs planurilor tale chiar si in conditiile acestea. Insa trebuie sa fii de la inceput constient de faptul ca nu va fi o nunta chiar traditionala si in ceea ce priveste cununia relgioasa, vei fi nevoit sa platesti ceva mai mult decat ar fi trebuit pana in prezent.

  La fel ca in cazul multor alte institutii, si in biserici se impune respectarea tuturor regulilor de prevenire a raspandirii infectiei cu COVID-19, impuse de autoritati, iar masurile de protectie implica o cheltuiala in plus.

  De asemenea, numarul de persoane care pot participa la o astfel de ceremonie este foarte limitat, lucru pentru care va trebui sa fii foarte selectiv in legatura cu lista de invitati.

  Exista totusi si o parte buna de care poti beneficia in aceasta perioada si de care nu te-ai fi putut bucura in trecut. Este vorba de usurinta cu care poti sa-ti programezi nunta datorita faptului ca atat autoritatile, cat si Biserica nu mai au un program atat de aglomerat. De aceea, daca nu iti place sa astepti si nici nu te deranjeaza celelalte aspecte, poti sa iti organizezi nuta si chiar si cununia religioasa in aceasta perioada, imediat dupa incetarea postului.

  Citeste si:

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  spot_img