Anul 2020 ne rezervă mici surprize atunci când vine vorba de moda masculină, iar pe podiumuri, dar și în magazine, putem observa din ce în ce mai multă culoare, din ce în ce mai multă îndrăzneală, din ce în ce mai multă eliberare din reguli și constrângeri vestimentare. Rămâne mult loc pentru experimentare în materie de stil, pentru reinventare, pentru mai multă imaginație și creativitate, pentru adoptarea schimbării într-un mod stilat și cool, care să reprezinte fiecare bărbat în parte. Am trecut în revistă câteva dintre cele mai importante tendințe în moda pentru bărbați în sezonul de primăvară-vară 2020.

Gențile crossbody

Sursa foto: www.mrporter.com

Anii ‘70 își fac simțită prezența și în 2020. Geanta crossbody, dispusă de-a lungul torsului, nu este doar un accesoriu extrem de util în care un bărbat își poate pune lucrurile basic, renunțând la infinitul limitat al buzunarelor, dar și un accesoriu în tendințe în 2020, cu ajutorul căruia domnii pot crea un look extrem de chic.

Costumul reinventat

Dacă în ultima perioadă de timp moda a mizat foarte mult pe utilitate și elementul practic, ținutele sport casual acaparând garderobele masculine de pretutindeni, iată că anul 2020 aduce din nou costumul și croielele executate în centrul atenției. Costumele din două piese, pantaloni și sacou, sunt IN. Nu mai sunt purtate doar la ocazii speciale sau atunci când ai o întâlnire business, ci pot fi abordate și in cazul ținutelor de zi. Evident, tăieturile nu mai sunt atât de elegante ca la un costum obișnuit, nici nu mai au o croiala slim fit, ci sunt ușor supradimensionate precum am văzut la casele de modă Louis Vuitton, Dior sau Alexander McQueen. De asemenea, cromatica s-a schimbat și ea și tonurile mai reci de albastru navy sau de gri au fost înlocuite de nuanțe de crem cald sau chiar de culori pastel când vine vorba de costume lejere de zi.

Sursa foto: www.mrporter.com

Denim la dublu

Denimul este un material universal ultraprezent și ultraindragit care nu se va demoda niciodată și care poate fi purtat în aproape sezon. În 2020, întoarcerea denimului este una triumfală, iar în multe din prezentările de modă ale marilor designeri denimul a fost purtat la dublu, fără să fie prea mult. Dacă în anii anteriori, denimul era o opțiune demnă de luat în seamă dacă îl regăseam într-o singură piesă vestimentară esențială, în 2020 îl putem întrezări all-over, în întreaga ținută. Puteți purta, spre exemplu, și o pereche de jeanși și o jachetă din denim, fără grija că veți gafa vestimentar și cădea in extrema “denim exagerat”.

Sursa foto: www.mrporter.com

Buzunarele multiple

Dacă nu îți place să porți niciun fel de geantă (fie ea și cross-body), geanta pe care o ai nu este suficient de încăpătoare sau pur și simplu vrei să ai doar lucrurile esențiale asupra ta, designerii de modă au venit cu soluții extrem de practice și au conceput piese vestimentare cu o multitudine de buzunare. Jacketele în special au beneficiat de acest maxi update al buzunarelor, dar le regăsim în varianta lor multiplă și în cazul pantalonilor tip cargo sau military.

Sursa foto: www.mrporter.com

Vestele revin la modă

Da, vestele devin în noul sezon de primăvară-vara un accesoriu cool și nu se mai rezumă doar a fi purtate pe sub costume ferchezuite și nu mai sunt nici exclusiv apanajul ținutelor elegante. Cu sau fără costum, vestele vor fi un must-have în noul sezon, iar cele din materiale precum fetru pot fi purtate și când afară nu este tocmai cald, peste ținută. Dacă afară este cald și vă place să îndrăzniți în modă, le puteți purta și direct pe piele, cum am văzut în multe din prezentările de modă ale sezonului.

Sursa foto: www.mrporter.com

Nuanțe pastelate incluse în ținute

Chiar dacă în general nuanțele neutre sunt preferatele bărbaților și foarte probabil că negrul, griul sau albastrul închis se află în preferințele multora și în zona de confort cromatică, nuanțele pastelate nu sunt de exclus în noul sezon de primăvară-vară. Se poartă nuanțele pastelate, ușor șterse sau palide precum verdele mentă, galbenul pastel, rozul prăfuit sau albastrul baby blue și le puteți integra cu stil în ținutele voastre. Pentru un look special și a nu cădea în supradozaj de pastel, asigurați-vă că aveți o singură piesă vestimentară într-o astfel de nuanță (poate fi doar puloverul în nuanță pastel sau doar jacheta pe care o purtați, spre exemplu).

Sursa foto: www.mrporter.com

Foto cover: Photo by Spencer Selover Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.