Yoga pentru barbati: Exercitii care cresc flexibilitatea, energia si forta

0
131

Chiar dacă yoga se bucură de o popularitate extrem de mare în rândul femeilor și clasele de yoga sunt populate mai ales de reprezentantele sexului frumos, beneficiile acestui tip de mișcare sunt atât de multe și diverse încât merită practicate de oricine. Poate că o oră de yoga nu este prima opțiune pentru un bărbat atunci când se gândește la activități fizice, orientându-se de obicei către tipuri de mișcări “mai dinamice” sau active, însă yoga lucrează corpul în mod armonios și puternic. În plus, un set de exerciții de yoga poate fi la fel de provocator ca un workout dinamic. Yoga poate aduce multiple beneficii în viața unui bărbat, îmbunătățindu-i sănătatea cardiovasculară, agilitatea mentală, capacitatea de coordonare și forța fizică. Iată și alte beneficii ale exercițiilor de yoga asupra sănătății bărbaților:

– Yoga îmbunătățește flexibilitatea corpului și îți pregătește corpul pentru efectuarea altor exerciții “mai solicitante”.

– exercițiile de yoga te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres. Oamenii de știință au arătat că yoga scade nivelul cortizolului din organism, hormonul stresului, dar este eficientă și pentru combaterea oboselii, a anxietății și a depresiei.

– exercițiile de yoga contribuie la îmbunătățirea calității vieții și a sănătății mentale, anumite cercetări demonstrând că yoga poate reduce totodată și inflamația din organism.

– alte studii arată că exercițiile de yoga sunt un ajutor neprețuit în îmbunătățirea sănătății inimii și în prevenirea apariției bolilor cardiovasculare, iar cercetări și mai noi ne învață că anumite mișcări de yoga pot contribui chiar la încetinirea progresiei bolilor de inimă.

– dacă vă confruntați cu probleme ale somnului, iată un motiv în plus ca să faceți yoga. Dacă o practicați cu regularitate sau o încorporați în rutina voastră zilnică, veți beneficia de o mai bună calitate a somnului

– pe lângă îmbunătățirea flexibilității și a posturii, anumite exerciții de yoga pot antrena întregul corp și lucrează mușchii în mod eficient (stretchingul din yoga întărește, tonifiază și relaxează mușchii totodată), crescând rezistența corpului și îmbunătățind circulația sângelui astfel încât mușchii să fie mai bine oxigenați. O soluție bună pentru bărbați este aceea de a alterna exercițiile de la sală cu cele de yoga.

– exercițiile de yoga ajută la îmbunățirea respirației și la o oxigenare mai bună a țesuturilor, ceea ce va avea ca rezultat creșterea nivelului de energie și a vitalității.

– atunci când iei o pauză de la exercițiile de la sală, însă vrei să te simți activ și relaxat în același timp, exercițiile de yoga pot fi soluția perfectă pentru tine. În plus, unele exerciții de yoga sunt recomandate și în cazul anumitor recuperări medicale, ajutând la refacerea musculaturii coloanei vertebrale. Spre deosebire de alte tipuri de exerciții, care pot solicita articulațiile sau coloana prea mult, yoga se folosește de mișcări controlate și sigure. În plus, anumite poziții de yoga solicită forță, mobilitatea sau ambele și îți cresc treptat flexibilitatea.

– de asemenea, yoga contribuie și la eliminarea toxinelor din organism, dar și la îmbunătățirea funcției sexuale și la tonifierea musculaturii pelvice.

În speranța că v-am convins că yoga este pentru toată lumea, vă lăsăm mai jos și câteva video-uri cu exerciții de yoga pentru bărbați:

Foto cover:  Photo by Li Sun Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here