Chiar dacă rolele cu jad au câștigat foarte mult în popularitate în ultima vreme datorită Instagramului și a influencerilor din beauty, ele au de fapt o tradiție îndelungată în spate, datând din secolul al XVII-lea și fiind cunoscute pentru efectele lor vindecătoare și de îmbunătățire a circulației sangvine de la nivelul pielii. În cultura chinezească, jadul, această superbă piatra semiprețioasă, este un simbol al frumuseții și al puritații, dar este menită totodată și să echilibreze chi-ul, forța energetică a corpului.

Beneficiile rolelor cu jad

Rolele cu jad sunt în principal folosite în masajul facial și al gâtului, având rolul de a activa drenajul limfatic al acestei zone și de a stimula circulația sângelui. Astfel, prin efectuarea de mișcări variate de masaj cu ajutorul pietrelor de jad, tenul va arăta mai luminos și își va recăpăta strălucirea sa naturală. De asemenea, se crede că, efectuat în mod frecvent, masajul facial efectuat cu ajutorul rolelor cu jad ajută la atenuarea ridurilor fine și a zonelor cu pungi din jurul ochilor, dar și la conturarea mușchilor faciali. Așadar, poate avea și un puternic efect de lifting.

“Piatră cu jad este cu adevărat bună pentru a-ți lumina tenul, pentru a-ți răcori și a-ți calma pielea”, spune Ross J Barr, acupuncturist în cadrul Wimpole Therapeutics și în cadrul clinicii Harrods Wellness.

Sursa foto: www.etsy.com

Cum se folosește rola cu pietre de jad

Rolă cu jad se folosește pe pielea demachiată și curată, înainte de aplicarea produselor de machiaj. Abia după ce ți-ai răsfățat pielea cu un astfel de masaj, te poți apuca de rutina ta zilnică de îngrijire și înfrumusețare căci produsele de make-up vor avea o aderență mai bună pe ten și vor rezista mai mult pe piele pe parcursul întregii zile. Seara însă, puteți aplica și câteva picături de ulei facial pe ten, urmând ca mai apoi să folosiți rolă pentru a efectua mișcările de masaj. Astfel, pielea va fi puternic hidratată, va deveni mai netedă și mai catifelată și vom facilita absorbția în pielii a substanțelor emoliente din uleiurile hidratante. După ce ați terminat procedura, spălați cu apă caldă și săpun excesul de ulei de pe rola cu jad.

Atenție! Este indicat ca acest dispozitiv să se curățe după fiecare întrebuințare cu apă călduță și săpun. Mai mult, dispozitivul poate fi ținut și în frigider atunci când vreți să îl folosiți pentru a diminua pungile de sub ochi. Piatra rece de jad are efect de reducere a inflamației și de decongestionare, astfel că poate fi folosită pe post de tratament anticearcane și împotriva pungilor de sub ochi.

Tehnici de masaj

Rola cu jad poate fi folosită în diverse modalități, tehnicile fiind diverse, dar extrem de importante pentru eficacitatea tratamentului. Puteți plimba, spre exemplu, rola cu jad înainte și înapoi, în susul și în josul tenului, dar și înspre exteriorul tenului (dinspre centrul fetei înspre urechi și zona părului), aplicând o presiune medie. Pentru a obține un efect de lifting, într-un articol publicat pe www.harpersbazaar.com/uk, Abigail James, expert în îngrijirea pielii, ne sfătuiește să insistăm îndeosebi în jurul conturilor faciale. “De obicei, recomand aplicarea unei presiuni mai mari atunci când vine vorba de mișcările efectuate de jos în sus – prin această acțiune vrem să ‘ridicăm’ mușchii faciali. Nu uitați însă și de gât, și el are nevoie de aceeași atenție specială”, spune expertul.

Pe de altă parte, pentru a stimula drenajul limfatic și circulația sângelui de la nivelul fetei și al gâtului, specialistul Ross J Barr ne recomandă să luăm podul nasului ca punct central al masajului și din această zonă facială să pornim mișcările în toate direcțiile.

Ce spun oamenii de știință?

Chiar dacă rolele cu pietre de jad devin din ce în ce mai apreciate în domeniul frumuseții pentru capacitatea lor de tonifiere și de îmbunătățire a elasticității pielii, oamenii de știință ne atenționează că nu există studii clinice efectuate care să ateste eficacitatea acestora și că sunt necesare studii suplimentare în acest sens. Cu toate acestea, nimeni nu le poate nega efectul de relaxare și detensionare a fetei. Pielea pare mai fermă și mai tonifiată după masajul cu pietre de jad, devenind mai netedă, mai catifelată și mult mai luminoasă.

Foto cover:  Photo by Daria Shevtsova Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here