marți, ianuarie 31, 2023
More

    De ce toata lumea iubeste biscuitii macarons Paul?

    Paul este o cofetarie frantuzeasca cu o istorie de peste 100 de ani care a cucerit si inimile romanilor. De la Paul, iubitorii de dulciuri se pot rasfata cu mini eclere, croissante, tarte, prajituri choux a la creme, salate sau senvisuri. Dar probabil niciunul din aceste preparate nu este la fel de cautat ca biscuitii macarons Paul care ii impresioneaza pe pofticiosi chiar de la prima gustare.

    Cateva cuvinte despre celebra cofetarie frantuzeasca Paul

    Paul este o afacere de familie care a fost predata urmasilor din generatie in generatie, ajungand astazi la cea de-a cincea serie de proprietari. Totul a inceput in anul 1889 cand Charlemagne Mayot a preluat conducerea unei mici cofetarii din Croix, langa Lille, in Nordul Frantei. Aproape doua decenii mai tarziu fiul antreprenorului preia afacerea tatalui sau, care ajunge in final pe mana fiicei sale si a sotului ei.

    In anii 50 proprietarii cofetariei lanseaza prima gama de prajituri originale, folosindu-se de retetele familiei, retete pe care le folosesc inca si in ziua de azi. 

    Se poate spune despre cofetaria Paul ca si-a deschis in sfarsit inima catre public abia in anul 1972 cand Francis Holder, proprietarul de la vremea aceea, a remobilat cofetaria din Lille si a instalat un cuptor cu lemne permitand astfel clientilor sa priveasca cum se prepara delicatesele de la vanzare.

    Barcelona este primul oras din afara Frantei unde s-a deschis o cofetarie Paul, in anul 1985. De asemenea, doi ani de la patrunderea pe o piata din afara tarii, proprietarii cofetariilor Paul au transformat o parte din magazine in cafenele si restaurante.

    In anii 2010 cofetariile Paul pot fi deja gasite pe cinci continente, in peste 45 de tari si intr-unele din cele mai mari capitale ale lumii precum Londra, Washington, Dubai, Cairo sau Tokyo.

    De ce biscuitii macarons Paul se bucura de atat de multa popularitate?

    Biscuitii macarons Paul sunt unul din cele mai bine vandute produse ale acestei celebre cofetarii. Iar motivul pentru care au ajuns atat de populari este lesne de inteles. Fiind o delicatesa frantuzeasca autentica, nimeni nu stie sa faca biscuiti macarons mai bine decat cofetarii Paul care respecta cu sfintenie traditia si retetele originale din tara din care provine. Astfel, biscuitii macarons Paul nu sunt doar o opera de arta din punct de vedere vizual, ci si un minunat desert capabil sa dezmierde cu aroma sa pe toti cei care il incearca.

    In ceea ce priveste paleta de arome, biscutii macarons Paul sunt disponibili in sase sortimente diferite, care mai de care mai imbietoare. Astfel, ingredientele speciale care dau gust acestui desert fabricat din zahar, oua si pudra de migdale sunt fisticul, ciocolata, vanilia, zmeura, lamaia sau caramelul, sase arome pentru toate gusturile.

    Nu in ultimul rand, pe langa gustul cu adevarat perfect pe care il au acesti biscuiti, inca un motiv pentru care majoritatea clientilor cofetariei Paul ii aleg in detrimentul altor delicatese este si versatilitatea lor. Biscuitii macarons Paul sunt excelenti savurati ca atare, dar si folositi pe post de decor pentru prajituri si torturi deosebite, preparate in casa.

    Citeste si:

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_img