De cele mai multe ori restaurantele sunt destul de flexbile in ceea ce priveste continutul meniului de nunta. Exista aproape intotdeauna un tarif de pornire care include preparatele standard, dar dacă îți dorești ceva mai mult de atât, în cele mai multe cazuri, se poate negocia. Iată cateva idei meniu nunta din care s-o selectezi pe cea mai buna in functie de tema evenimentului si invitatii tai.

4 Idei meniu nunta pentru o petrecere reusita

Meniul propus de restautant

Daca nu vrei sa te complici, intotdeauna este o idee buna sa te bazezi pe propunerea restaurantului. Meniul standard este cea mai ieftina varianta si in acelasi timp si cea mai potrivita pentru majoritatea invitatilor. Avand o experienta bogata in organizarea unor astfel de evenimente, restaurantele au perfectionat in timp acest meniu. Astfel, el asigura satisfactie maxima pentru cei mai multi dintre clienti. Meniul standard este cel mai bun pentru atunci cand nu ai un public omogen. Daca la nunta ta participa persoane de toate varstele, pe care nu le leaga pasiunea pentru un anumit tip de bucatarie, cu meniul standard mergi la sigur.

Meniul 100% romanesc

Daca tot ce tine de nunta ta este in intregime romanesc, ar fi pacat ca mancarea sa faca nota discordanta. De aceea, in aceasta situatie, este bine sa alegi un meniu exclusiv compus din preparate romanesti. Din el nu pot lipsi sarmalele si nici pestele cu mamaliga, la aperitiv, inainte de servirea felului principal, o friptura in toata regula. Meniul traditional nu este unul sofisticat, iar continutul lui nu provoaca foarte multa admiratie. Dar este un meniu pe care orice roman il savureaza cu placere. El este un meniu simplu, datorita caruia te ridici de la masa complet satisfacut. Si chiar daca este vorba de mancare cu care te-ai obisnuit inca din copilarie, ca sa te asiguri ca totul este perfect, cere restaurantului cu care colaborezi sa gusti cate o mostra din toate preparatele inainte de a te decide irevocabil asupra acestui meniu.

Meniul personalizat

Mai ales in cazul nuntilor in care participa multi invitati de varste apropiate sau persoane cu aceleasi gusturi in ceea ce priveste mancarea, poti opta pentru un meniu personalizat in intregime. Uimeste-i pe toti iubitorii de mancare asiatica pregatindu-le meniuri chinezesti sau vietnameze sau propune-le o experienta culinara noua, alegand un meniu dintr-un taram cu care nu sunt inca familiarizati. De asemenea, daca poti numara pe degete carnivorii de la nunta ta, incearca un meniu vegan. In strainatate si mai nou si in tara noastra, popularitatea acestor meniuri este intr-o continua crestere.

Bufetul suedez

Nu vrei ca la nunta ta sa existe momente in care toata lumea sta la masa si mananca? Atunci opteaza pentru un buget suedez! Dintre toate aceste patru idei meniu nunta, bufetul suedez este la fel ca meniul standard o varianta practica si comoda. Meniul suedez este foarte apreciat de invitatii care in viata de zi cu zi au propriile reguli alimentare si in plus, creeaza o atmosfera mai putin formala, foarte placuta, mai ales cand daca este vorba de o nunta intre prieteni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here