luni, iulie 15, 2024
More

  Cum sa organizezi o cununie religioasa in aer liber?

  Cununia religioasa este un moment foarte important din cadrul unei nunti. In general, ea are loc in cadrul unei biserici, iar daca vrei sa organizezi o cununie religioasa in aer liber, trebuie sa stii ca se poate, dar exista niste reguli de care trebuie sa tii cont.

  Poti organiza o cununie religioasa in aer liber daca apartii de Biserica Ortodoxa?

  Exista si preoti care fac slujbe de cununie in afara bisericii. Dar, in general, daca este vorba de Biserica Ortodoxa, raspunsul este nu. Alaturi de Botez, Mirungere, Impartasanie, Spovedanie, Preotie si Maslu, Nunta este una din cele 7 Taine ale Bisericii care trebuie sa aiba loc, conform traditiei, in Casa Domnului.

  Asa cum nu poti exclude Biserica din religia Ortodoxa, nu o poti elimina nici din Taina Nuntii. Din acest motiv, daca tu si partenerul de viata sunteti niste persoane religioase, dedicate Biesericii Ortodoxe, cel mai bine ar fi sa va organizati cununia in biserica.

  Cum poti sa organizezi o cununie religioasa in aer liber?

  Asa cum am mentionat si in randurile de mai sus, o cununie religioasa in aer liber este dificil de luat in calcul in cazul Bisericii Ortodoxe. Dar daca nu tineti neaparat sa respectati acest ritual, puteti opta pentru o ceremonie umanista sau o nunta in cadrul altei confesiuni. 

  Ceremoniile umaniste sunt ceremonii laice, de nunta sau botez, care se desfasoara in prezenta unui oficiant. Ele se organizeaza de mult timp in strainatate, iar mai nou se pot oficia si in Romania. In ceea ce priveste modul de desfasurare, si ceremoniile umaniste sunt pline de simbolistica si au cateva momente in care se aseamana mult cu ceremoniile religioase. Dar sunt mai scurte si pot fi oficiate atat de femei, cat si de barbati.

  Pe de alta parte, daca nu vreti sa va departati prea mult de la conceptele religioase si doriti o ceremonie crestina, puteti oficia o nunta in Biserica Anglicana care permite ceremoniile in aer liber. Si in cazul acestei confesiuni exista reguli care trebuie respectate la fel de strict ca la ortodocsi. Dar sunt mult mai putine si, per ansamblu, traditia bisericii este una mai permisiva.

  Ce avantaje are o cununie religioasa organizata afara?

  Daca va simtiti mai bine in natura decat intr-o institutie, acesta este unul din primele avantaje pe care le are o cununie religioasa in aer liber. Afara ai mai mult spatiu de desfasurare si mai multa libertate din toate punctele de vedere.

  Daca ti-ai imaginat intotdeauna o nunta ca in filme, in care tatal tau sa te conduca la altar, o cununie religioasa in aer liber este cea mai buna solutie. In exterior poti sa asezi mesele, scaunele si altarul asa cum iti doresti si sa lasi un culoar liber catre locul de desfasurare al ceremoniei, unde sa pasesti cu gratie, apropiindu-te de iubitul tau.

  Multi considera ceremoniile in aer liber mai dramatice si mai spectaculoase. Si sunt intr-adevar mai speciale, mai ales pentru raritatea lor. De aceea, ai putea lua in considerare si aceasta varianta daca iti doresti ceva cu totul si cu totul deosebit.

  Citeste si:

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  spot_img