duminică, noiembrie 29, 2020
More

  Cununia civila traditii de respectat sau doar de notat

  Mai nou, in special in contextul societatii din ziua de azi, fiecare isi organizeaza nunta asa cum crede de cuviinta. Putini mai cauta ce traditii trebuie sa respecte la cununia civila sau cea religioasa. Dar din experienta, putem spune ca cei care merg pana intr-acolo incat sa faca totul ca la carte, au parte de o zi cu adevarat remarcabila.

  Cand se stabileste data cununiei civile?

  Spre deosebire de cununia religioasa, cununia civila se poate organiza in orice perioada a anului. Dar pentru ca cele mai multe cupluri tin sa-si organizeze ambele nunti in acelasi timp, conform traditiei, cununia civila se stabileste dupa ce se decide data celei religioase.

  Trebuie tinut cont de programul Starii Civile. Dar in general, pentru ca la cununia civila nu participa la fel de multe persoane ca si la cea religioasa, cu exceptia verificarii disponibilitatii autoritatilor, sunt putine lucruri batute in cui legate de acest eveniment.

  De obicei, cuplurile care vor sa se casatoreasca aleg ziua de sambata. Este cea mai practica dintre toate deoarece daca si petrecerea are loc la aceeasi data, duminica nefiind zi lucratoare, toti musafirii pot sa petreaca pana dimineata. 

  Cand trebuie trimise invitatiile la cununia civila?

  Daca mirii vor ca la cununia lor civila sa participe si prieteni apropiati sau chiar colegi de serviciu, ii pot invita la acest eveniment atunci cand le dau de veste in legatura cu petrecerea propriu-zisa. Dar, asa cum am spus si in randurile de mai sus, pentru ca totul depinde de disponibilitatea autoritatilor, este destul de dificil sa-ti faci planuri exacte in legatura cu acest eveniment.

  Astfel, prima invitatie la cuninia civila poate fi perceputa ca un save the date, in care se specifica data si locatia, ramanand ca abia ulterior cuplul sa comunice ora exacta a intalnirii. 

  Mai mult, pentru ca evenimentul de la Primarie dureaza doar aproximativ 10 minute, mirii trebuie sa tina cont de acest detaliu si sa-si invite musafirii cu cel putin 15-20 de minute inainte pentru a fi siguri ca acestia ii vor surprinde in cele mai emotionante momente din viata lor, respectiv, semnarea documentelor.

  Ce se ofera la cununia civila in mod traditional?

  In mod traditional, la cununia civila nu doar mirii primesc cadouri, ci si nasii. Aceste cadouri trebuie sa fie niste daruri practice, pe care cuplul care le primeste sa le poata folosi in viata de zi cu zi. Cu aceasta ocazie se pot oferi electrocasnice de mici dimensiuni, vesela, produse textile sau orice alte lucruri utile in casa.

  In Vestul Europei sau in America de exemplu, aceasta traditie a darurilor de la cununia civila merge pana intr-acolo incat mirii intocmesc o lista cu cele necesare si le spun rudelor exact ce isi doresc sa primeasca. Pe de alta parte, daca invitatii la ceremonie nu sunt apropiati ai mirilor, acest obicei nu se ia in calcul, considerandu-se chiar nepoliticos sa ceri cuiva strain un anume obiect in dar.

  Tu ce alte traditii cunosti legate de cununia civila si cum ai in plan sa procedezi pentru nunta ta?

  Citeste si:

  Cum sa supravietuiesti participarii la mai multe cununii civile?

  Una este sa participi la doua sau trei cununii civile intr-un an si alta atunci cand mai multe cunostinte ale tale se...

  Bunele maniere si protocolul cununiei civile

  Cununia civila pare ca ocupa un loc secund in peisajul ritualurilor de nunta, insa importanta si semnificatia acesteia nu trebuie trecute cu...

  „Secretul lui Polichinelle” si legatura acestei expresii cu fericirea in dragoste

  Secretul lui Polichinelle este o expresie des folosita si in limba romana. Numele de Polichinelle provine din limba franceza si se pronunta Polisinel....

  Cele mai comune obiceiuri si traditii de nunta

  Nunta este un moment important si plin de insemnatate din viata oricarui cuplu. De aceea, de-a lungul timpul timpului, pe baza ei...

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here