duminică, noiembrie 29, 2020
More

  Cocarda mire: Rolul, semnificația și aspectul acestui accesoriu

  Cocarda este un mic aranjament floral, foarte usor ca greutate, care se prinde in piept, in cadrul unei nunti. In mod traditional, cocardele se purtau de catre toti organizatorii si invitatii unei nunti, dar mai nou, in zilele moderne, din motive pe care le vom discuta in randurile ce urmeaza, acest obicei se mai respecta doar de mire. Hai sa descoperim impreuna cum arata o cocarda mire, cat costa si din ce este ea compusa!

  Ce semnificatie au cocardele? 

  Din punct de vedere simbolic, cocardele au aceeasi semnificatie ca si marturiile. Ele sunt confectionate si se poarta pentru ca mirii sa aiba noroc de o viata lunga si fericita impreuna. De asemenea, fiind facute din flori, ele imprumuta ca semnificatie si sensul florilor din care sunt compuse.

  De cate feluri pot fi cocardele? 

  Exista trei feluri de cocarde. Cocarda mirelui, care in general este o floare din buchetul miresei; cocarda nasului care reprezinta o floare din buchetul nasei si cocardele invitatilor, cumparate separat, mai modeste ca dimensiuni, dar cu un farmec aparte. La unele nunti, unde inca se mai pastreaza traditia cocardelor, se folosesc uneori si cocarde speciale pentru domnisoarele si cavalerii de onoare. Acestea sunt in general in ton cu restul aranjamentelor florale de la nunta.

  De ce nu se mai poarta cocoardele?

  In cadrul unei nunti, orice participant alege sa poarte cea mai buna tinuta a sa si sa se prezinte asa cum stie el mai bine. De aceea, multi invitati refuza sa-si prinda in piept cu bolduri sau ace de siguranta cocarde care le-ar putea strica hainele. De asemenea, asa cum am mentiontionat deja, cocardele au exact aceeasi semnificatie ca si marturiile, motiv pentru care, cuplurile cu un buget de nunta restrans, aleg sa economiseasca un ban, optand doar pentru cele din urma.

  Cum arata o cocarda mire? 

  Deoarece este o bucatica desprinsa din buchetul miresei, o cocarda mire poate fi formata dintr-una sau mai multe floricele din acesta. Nu exista reguli scrise in legatura cu aspectul cocardei, ci singurul lucru de care trebuie tinut cont este faptul ca ea trebuie prinsa in pieptul mirelui chiar de catre mireasa.

  Cat costa o cocarda mire? 

  Daca este o floare desprinsa din buchetul miresei, cocarda mirelui nu costa nimic in plus fata de pretul ce a fost platit deja pentru florile de cununie. Pe de alta parte, daca se prefera cumparea unei cocarde mire noua, pretul acesteia poate varia in functie de florile utilizate. Dar in ideea de a pastra vie macar bruma de traditie care se mai respecta in legatura cu cocardele, sfatul nostru in calitate de specialisti in organizarea nuntilor este alegerea unei flori din buchetul de mireasa.

  Din ce flori este compusa o cocarda mire? 

  In cazul unei cocarde mire de cumparat, cele mai comune flori care se folosesc pentru un astfel de accesoriu sunt trandafirii, freziile, orhideele, limoniumul sau mici flori de camp. Exista mai nou si cocarde mire din flori artificiale, fabricate din plastic sau hartie, dar cele mai comune sunt florile reale, care rezista mult in timp. La alegerea unei cocarde poti merge pe ideea de asortare perfecta cu hainele, sau crearea unui contrast vivid intre cocarda si costum pentru ca prima sa iasa in evidenta.

  Citeste si:

  Cum sa supravietuiesti participarii la mai multe cununii civile?

  Una este sa participi la doua sau trei cununii civile intr-un an si alta atunci cand mai multe cunostinte ale tale se...

  Bunele maniere si protocolul cununiei civile

  Cununia civila pare ca ocupa un loc secund in peisajul ritualurilor de nunta, insa importanta si semnificatia acesteia nu trebuie trecute cu...

  „Secretul lui Polichinelle” si legatura acestei expresii cu fericirea in dragoste

  Secretul lui Polichinelle este o expresie des folosita si in limba romana. Numele de Polichinelle provine din limba franceza si se pronunta Polisinel....

  Cateva recomandari de formatii nunta pentru o petrecere desavarsita

  Muzica este un element cheie pentru orice eveniment. Mai ales daca este o vorba de o nunta, alegerea formatiei ar trebui sa...

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here