Cine cumpara buchetele de mireasa si nasa?

0
62

Dificultatea, dar si farmecul unei nunti, consta in faptul ca o multime deinlucrurile necesare pentru acest eveniment nu pot fi puse la punct chiar de oricine. Din mosi stramosi s-a stabilit ca trebuie respectat un ritual din vremuri demult apuse. Unul din exemplele care ridica numeroase dileme este alegerea buchetelor de mireasa si de nasa. Nu putini sunt cei care se intreaba la o nunta cine cumpara buchetele de mireasa si nasa? Iar raspunsul este unul cel putin surprinzator.

In traditia ortodoxa, orice pereche de miri trebuie sa-si aleaga inainte de nunta o pereche de nasi. Principala conditie pe care trebuie s-o respecte acestia este de a fi deja cununati religios, de un preot. Pe vremuri, pentru a ruga un cuplu casatorit sa le devina nasi, mirii mergeau la perechea aleasa de ei cu un plocon. Acesta era format dintr-un cos cu bunatati, printre care se afla si o pasare mare ca de exemplu un curcan, sau un pui foarte gras, o sticla de bautura fina si diferite alte merinde.

Pentru ca „meseria” de nas este o meserie destul de costisitoare, o discutie fata in fata pe tema acestei chestiuni este o abordare mult mai eleganta decat un simplu telefon. De aceea, chiar si in ziua de azi, desi s-a mai schimbat continutul cosului pentru nasi, multi miri respecta traditia si inca merg cu tot felul de cadouri sa-si roage alesii sa-i cunune. 

Ce trebuie sa cumpere nasii pentru miri?

In mod traditional, din indatoririle nasilor, fac parte achizitia voalului de nunta, a turtei care se rupe deasupra capului miresei inainte ca tot alaiul sa plece la biserica si a basmalei sau palariei care inlocuieste voalul cand acesta se da jos dupa miezul noptii. In plus, acestia platesc si taxa la biserica, iar la nunta fac cel mai pretios dar dintre toti invitatii.

Daca isi duc misiunea pana la capat, la o saptamana de la nunta, nasii isi duc finii la biserica. Apoi, ii invita la o masa restransa, la ei acasa sau la restaurant. De asemenea, ca parinti spirituali, nasii le sunt mereu alaturi finilor si le ofera sprijin in orice problema.

Cine cumpara buchetele de mireasa si nasa?

Pentru tot ceea ce li se ofera, la randul lor, si mirii trebuie sa fie atenti cu nasii. La romani, nasii sunt singurele persoane de la nunta carora mirii trebuie sa le faca un cadou. Iar inainte de cununia religioasa, mirele are datoria de a cumpara buchetele de flori pentru nasa si mireasa sa.

Obisnuiti ca nasii sa fie cei cu indatoriri, multi atribuie sarcina cumpararii buchetelor de mireasa si nasa tot lor. Dar, in mod traditional, acesta este unul din lucrurile la care mirele trebuie sa se descurce pe cont propriu. Alegerea unui buchet de mireasa si de nasa nu este chiar atat de dificila. La Baiatul cu flori de exemplu, gasesti tot felul de modele originale, facute de artisti cu experienta. De aceea, chiar daca este o indatorire mai putin solocitanta in comparatie cu ceea ce trebuie sa faca nasii, si mirii pot sa se remarce in acest fel prin originalitate si bun gust.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here