Casa Jienilor este numele pe care il impartasesc doua restaurante cu specific romanesc, convenabil deschise in doua locatii de sectorul 2 din Bucuresti. In ton cu aspectul cladirilor, strazile pe care sunt amplasate aceste doua restaurante poarta nume care amintesc de viata la tara si libertatea deplina, departe de zonele urbane. Astfel, unul din restaurante este deschis in strada Agricultori, in timp ce al doilea in strada Fainari.
Casa Jienilor din strada Agricultori
Putine locuri din Bucuresti mai pastreaza distinctia vremurilor vechi. Dar locatia in care se afla Casa Jienilor din strada Agricultori este unul dintre ele.
De afara restaurantul pare sa aiba trei nivele, suficient de incapatoare pentru saloane de petreceri, o bucatarie generoasa si alte camere specifice unui restaurant.
In interior, primele lucruri pe care le observi sunt curatenia, fetele de masa albe si floricelele naturale asezate pe fiecare masa in parte. Apoi, daca te uiti mai cu atentie, distingi decoratiunile in stil rustic, dar nimic vulgar, nimic exagerat.
Casa Jienilor din strada Fainari
Din punct de vedere al suprafetei, Casa Jienilor din strada Fainari este sora mai mica a Casei Jienilor din strada Agricultori. Privita din strada, fatada restaurantului se integreaza bine in restul peisajului, un amestec de nou si vechi, la fel ca si cladirea propriu-zisa, bine intretinuta, dar cu un aer dintr-o epoca de mult apusa.
Inauntru, restaurantul are doua saloane, din care unul are o extensie generoasa ca suprafata, iar decoratiunile populare exista, dar la fel ca in Casa Jienilor din strada Agricultori, nu in numar coplesitor de mare. Afara, direct pe trotuar, pe toata lungimea restaurantului, se intind mesele si scaunele terasei care isi asteapta mereu binevoitoare clientii.
Din toate punctele de vedere, Casa Jienilor nu este un restaurant care emite pretentii. Si tocmai de aceea este atat de cautat de cei care atunci cand merg la restaurant, mai mult decat lux si opulenta, spera sa gaseasca preparate delicioase, in portii generoase.
Meniuri traditionale romanesti
Daca rasfoiesti meniul restaurantelor de la Casa Jienilor si iti place mancarea traditional romaneasca, te va cuprinde nostalgia. Preparatele nu incearca sa surprinda prin inovatie si exotism. Ba dimpotriva prin modul in care respecta traditia si retele culinare specific romanesti.
La Casa Jienilor te poti delecta cu mancaruri si deserturi din zone precum Maramures, Moldova, Muntenia sau Dobrogea. Ciorba de fasole cu ceapa si paine de casa; pastrama de oaie cu mamaliga si usturoi; limba cu masline; ciulamaua de pui; friptura de porc la gratar cu cartofi la cuptor si rozmarin; salata din icre de cram si multe alte mancaruri din meniu demonstreaza ca cei de aici isi cunosc bine radacinile si nu se abat prea mult de la cum i-au invatat sa manance sanatos bunicii si parintii lor.
Ca locatie de nunta, Casa Jienilor este pentru cuplurile care tin la traditii si la savoarea mancarii romanesti. Preturile meniurilor de nunta sunt mai mult decat accesibile. Iar portiile, satisfacatoare, chiar si pentru musafirii gurmanzi. De aceea, pentru o nunta traditional romaneasca unde accentul cade pe mancare si voie buna, Casa Jienilor este restaurantul ideal.