joi, noiembrie 26, 2020
More

  Cine cumpara buchetele de flori la nunta?

  In ziua de azi putini sunt tinerii care mai respecta traditiile de nunta ad literam. Mai ales in contextul evenimentelor actuale, fiecare se casatoreste cum poate sau apeleaza la un organizator de evenimente competent, care sa-l ajute cu pregatirile de nunta. Pe de alta parte, daca tii la traditii si vrei sa faci totul ca la carte, poti incepe cu regulile mai simple. Unele dintre aceste reguli se refera la cumparaturile necesare, incepand cu rochia de mireasa si incheind cu buchetele de flori de la nunta.

  O lista de cumparaturi pentru o nunta romaneasca

  Rochia de mireasa, pantofii si accesoriile: Asa cum era de asteptat, un lucru atat de important la o nunta precum rochia de mireasa se cumpara de insasi femeia care doreste sa se casatoreasca. Daca vor, pot contribui financiar si parintii sau socrii ei, precum si nasii de cununie. Dar alegerea rochiei este o sarcina care revine in totalitate miresei deoarece aceasta este una din cele mai mari bucurii ale unei femei care se casatoreste. Daca traditia se respecta intocmai, mireasa nu trebuie sa uite sa includa pe lista accesoriilor sale si jarteaua pe care si-o va prinde de piciorul drept si o va arunca in punctul culminant al evenimentului.

  Costumul de nunta al mirelui si accesoriile sale: Pe langa costumul si pantofii pentru ceremonie, mirele trebuie sa isi mai cumpere si o serie de accesorii nelipsite de la o nunta traditionala. El are de ales intre cravata si papion, dar in niciun caz nu poate participa la propria nunta cu camasa desfacuta sau incheiata doar in nasturi. De asemenea, in functie de preferinte, poate sa opteze si pentru un look de gentleman englez, cu o vestimentatie de nunta completa, formata din smoking accesorizat cu brau, papion si batista.

  Voalul, tiara si turta miresei: Toate aceste trei elemente nelipsite de la nuntile traditionale si care de cele mai multe ori isi fac locul si cele moderne, se cumpara de catre nasi. Turta se rupe de catre nasa deasupra capului miresei la iesirea din casa, dupa efectuarea pregatirilor, iar voalul si tiara se poarta de catre mireasa pe tot parcursul ceremoniei.

  Buchetele de flori pentru nunta: Pentru ca si in viata de zi cu zi barbatii sunt in general cei care ofera flori femeilor si in cadrul unei nunti tot ei sunt responsabili cu achizitia buchetelor de mireasa si nasa. Aceasta este o misiune importanta, la care in zilele noastre de multe ori participa si mireasa. Dar pentru cei care vor sa respecte intocmai litera legii nescrise a nuntii, ritualul nu este indeplinit de altcineva decat de mire.

  In concluzie, cine cumpara buchetele de flori de la nunta?

  Exista o multime de sarcini care cad in datoria nasilor sau a parintilor cuplului la nuntile traditionale. Dar buchetele de flori de la nunta sunt una din exceptii. Aceste flori trebuie alese si platite de mire si niciun alt participant. Din fericire insa, pentru barbatii care considera acest lucru o provocare, exista florarii specializate in realizarea si comercializarea buchetelor de nunta, ca de exemplu Baiatul cu flori, un serviciu de livrare flori din Bucuresti unde gasesti buchetul perfect pentru orice tip de eveniment.

  Astfel, daca nu vrei sa faci totul singur si preferi sa apelezi la putin ajutor din partea prietenilor, este simplu sa respecti traditiile, chiar si in contextul societatii actuale unde totul se desfasoara pe repede inainte si in conditii nu intotdeauna in favoarea noastra.

  Citeste si:

  Conacul Heldsdorf – locul perfect pentru o nunta Shabby Chic

  Shabby Chic este un curent in voga la ora actuala. El se remarca printr-un design interior caracterziat de mobila cu aspect vintage,...

  Bunele maniere si protocolul cununiei civile

  Cununia civila pare ca ocupa un loc secund in peisajul ritualurilor de nunta, insa importanta si semnificatia acesteia nu trebuie trecute cu...

  „Secretul lui Polichinelle” si legatura acestei expresii cu fericirea in dragoste

  Secretul lui Polichinelle este o expresie des folosita si in limba romana. Numele de Polichinelle provine din limba franceza si se pronunta Polisinel....

  Cateva recomandari de formatii nunta pentru o petrecere desavarsita

  Muzica este un element cheie pentru orice eveniment. Mai ales daca este o vorba de o nunta, alegerea formatiei ar trebui sa...

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here