duminică, iunie 26, 2022
More

  Cat de potrivit este aurul roz pentru verighete?

  Cand spunem aur, majoritatea ne gandim automat la aurul galben. Chiar si cuvantul „auriu” ne duce cu gandul la o culoare metalizata, stralucitoare, de un galben vibrant. Cu toate acestea, aurul poate avea mai multe culori, existand astfel si aur alb sau aur roz care in ultima vreme castiga popularitate in randul bijuteriilor de nunta, in special la capitolul verighete. Dar cat de potrivit este de exemplu aurul roz pentru o pereche de inele pe care doi oameni le vor purta toata viata?

  Cum se obtine aurul colorat?

  Culoarea originala a aurului este galben. Chiar daca magazinele de bijuterii incearca sa ne demonstreze contrariul sezon dupa sezon, culoarea sa naturala este galben. Si atunci cum poate un metal care nu se oxideaza sa capete o culoare diferita?

  Simplu! Aurul alb, precum si cel de alta culoare, este un aur impur, obtinut prin aliere cu alte metale.

  Pentru a crea aur alb de exemplu, bijutierii topesc aur pur si il combina cu un metal de culoare alba ca argintul, paladiul sau manganul. Iar prin acest amestec, aurul isi pierde culoarea initiala, apropiindu-se tot mai mult de alb pe masura ce isi pierde puritatea. Si la fel se intampla si cu aurul roz!

  Amestecat cu o cantitate corespunzatoare de cupru, aurul poate deveni roz sau chiar rosu. Fiind un mineru de o culoare rosiatica, prin amestecul cu aur, cuprul poate schimba radical culoarea metalului pretios. Dar trebuie tinut cont si de faptul ca odata cu cresterea procentului de cupru dintr-o bijuterie, se pierde si valoarea bijuteriei respective.

  Ce alte culori mai poate capata aurul?

  Verdele sau negrul sunt alte doua culori pe care le poate capata aurul. Aurul verde si aurul negru nu sunt la fel de populare precum aurul alb sau roz, dar sunt doua metale care se folosesc totusi pentru a crea bijuterii deosebite.

  Aurul verde are o nuanta pala si se obtine printr-un amestec de 75% aur pur, 20% argint si 5% cupru sau cadmiu si a fost descoperit de libieni in jurul anuui 860.

  Aurul negru pe de alta parte, este un compus obtinut prin procedee chimice complexe de galvanizare, in cadrul carora se utilizeaza rodiu negru, ruteniu si compusi pe baza de sulf si oxigen. Aurul negru este departe de a putea fi numit un material pretios pur, dar dificultatea cu care se obtine ii ofera o valoare mai ridicata decat a altor culori neobisnuite ale aurului.

  Cat de bine se potriveste aurul roz pentru verighete?

  Fara indoiala, verighetele sunt niste bijuterii frumoase si speciale indiferent de culoarea pe care o au. Mai mult, pentru ca sunt niste bijuterii pe care doua persoane le poarta intreaga viata, ele nu ar trebui alese neaparat in functie de valoare, ci dupa cat de mult se potrivesc tonului pielii si personalitatii purtatorului.

  Asiaticii de exemplu, prefera aurul roz pentru verighetele lor, in detrimentul celui galben. Ei considera ca aceasta culoare ii avantajeaza mai mult si o pot asorta mai usor la imbracaminte. Si astfel, pentru ca totul se reduce la gusturi, aurul roz, dar si cel alb, verde sau negru castiga din ce in ce mai multa popularitate la nivel mondial.

  De aceea, daca ai in plan sa investesti intr-o pereche de verighete care nu respecta culoarea clasica, sfatul nostru este sa te ghidezi dupa intuitie si sa alegi ceea ce iti place. La urma urmei, verigheta nu trebuie sa multumeasca pe nimeni altcineva decat pe proprietarul ei, in cazul acesta TU!

  Citeste si:

  Carmen Ioniţă şi Gabi Manu au devenit o familie

  Carmen Ioniţă este organizator de evenimente, iar Gabi Manu este antrenor de fotbal, dar şi organizatorul fericirii ei

  Cat costa taxa cununie religioasa in anul 2020?

  Ceremonia religioasa este un moment foarte important din cadrul nuntilor romanesti. Majoritatea cuplurilor romane pun mult accent pe acest ritual. Cu toate...

  „Secretul lui Polichinelle” si legatura acestei expresii cu fericirea in dragoste

  Secretul lui Polichinelle este o expresie des folosita si in limba romana. Numele de Polichinelle provine din limba franceza si se pronunta Polisinel....

  Fetite la nunta cu rochite potrivite felului lor de a fi

  Inainte de toate, atunci cand participam la o nunta si avem copii, trebuie sa decidem daca ii luam cu noi sau nu,...

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here