La majoritatea petrecerilor de nunta exista o masa speciala, care iese in evidenta fata de toate celelalte. Se numeste masa prezidiu nunta si ca sa stii daca si tu ai nevoie de una sau nu pentru marele tau eveniment, in acest articol iti vom spune toate informatiile importante despre ea.

Ce este o masa prezidiu nunta?

Conform site-ului dexonline, prezidiu inseamna: 1 Fortareata; 2 Conducere a unei fortarete, garnizoane, cetati; 3 Organ colectiv de conducere a unei adunari, a unei institutii, a unui stat etc.; 4 Grup de persoane care conduce unele adunari; 5 Sprijin.

Pornind de la definitia de mai sus, putem trage concluzia ca masa prezidiu nunta este masa principala dintr-un restaurant in care se organizeaza o astfel de petrecere. Exact ca la nuntile regale pe care le-ai vazut probabil prin filme, masa prezidiu nunta este indreptata catre intreaga sala, iar ocupantii ei pot observa bine tot ce se intampla in jurul lor.

Ce elemente distincte are o masa prezidiu?

Cu exceptia pozitiei, masa prezidiu nunta iese in evidenta prin forma. Daca in general mesele invitatilor sunt rotunde, pentru aceasta masa se alege o piesa de mobilier de forma triunghiulara. Mai mult, pentru a nu se obstructiona vizibilitatea, masa prezidiu are scaune doar pe o parte. 

In ceea ce priveste decorul, masa prezidiu nu este cu mult diferita de restul meselor din locatie. Aranjamentele florale si alte elemente de decor folosite pentru ea pot sa difere din cauza formei sale. Dar de cele mai multe ori, sunt la fel ca la celelalte mese, uneori doar la o scara mai mare.

Cine ocupa o masa prezidiu la nunta?

La orice nunta, personajele principale ale povestii sunt cei doi miri. De aceea, ei ocupa locurile din mijloc ale mesei prezidiu pentru a putea avea o vedere buna asupra intregii incaperi. Langa acestia se aseaza conform traditiei nasii. Mai ales la nuntile traditionale unde nasul are un rol foarte important, locul sau la o nunta se pregateste intotdeauna langa fini.

Mai departe, nu este neaparat o regula, dar in general, la aceeasi masa stau si parintii mirilor. La urma urmei, ei sunt cei care au dat viata perechii de indragostiti si in acelasi timp cele mai apropiate suflete de ale lor.

Este obligatoriu sa ai o masa prezidiu nunta?

Nimic din ceea ce se intampla la o petrecere de nunta nu poate fi considerat obligatoriu. Nunta este un eveniment special, organizat in primul rand pentru bucuria mirilor si daca acestia vor sa renunte la un element, indiferent de povestea si insemnatatea lui, au mana libera sa o faca.

Obligatorie la o nunta este veselia. Restul lucrurilor, inclusiv masa prezidiu, pot fi modificate in functie de ceea ce isi doreste cuplul proaspat casatorit. Daca mirii decid ca toate mesele din locatie sa arate identic sau daca vor sa invite si alti oaspeti la masa lor, decizia le apartine in totalitate si trebuie respectata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here