Revista Nunta
Cuplu

Vocea care intregeste - povestea unui trash the dress la Vadu

image Postat la: 30.12.2018 - 23:32
image Revista Nunta
Vocea care intregeste - povestea unui trash the dress la Vadu

Poveste relatata de Ana Barton

Fotografii de Narcis Pop

Spunem adesea că nu știm ce-ntâmplare mică ne-a găsit unul cu altul. Apoi, toarcem încet firul ei, până la a-i afla molecula creatoare. Pentru că vrem mereu să știm unde, cum, când și din ce ni s-a născut fericirea.

Se ştiu de cinci ani şi de trei ani sunt împreună. Ștefania și Doru. De un an, doamna și domnul Radu. S- au cunoscut lucrând la aceeași firmă. Ea în Bucureşti, el în Galaţi. Scânteia l-a ales pe el pentru aprindere. De fapt, s-a întrupat într-o rochie portocalie pe care Ștefania a ales s-o poarte în ziua-n care Dorin a venit la București. Până atunci, vorbiseră numai la telefon. La început, doar chestiuni de serviciu, numai că vocea Ștefaniei e amețitoare și învăluitoare, n-ai cum să te sustragi farmecului ei aproape de tărâmul transei.

1

Încet-încet, din conversație în conversație, Ștefania și Doru au ajuns să se simtă din ce în ce mai apropiați, să-și dorească să se audă mai des, farmecul vocii ei aruncând năvodul îndrăgostirii asupra lui. Așa au început ei să se povestească unul altuia, simțind nevoia să fie împreună cât mai mult timp, dar neavând în afară de telefonul lor neprețuit decât obstacole. Cel mai mare, distanța.

Însă ziua aia portocalie de la rochia Ștefaniei a schimbat tot. Doru a privit-o arzător, iar de-atunci lucrurile s-au limpezit. Au înțeles că flacăra dintre ei era aceeași și era de neoprit. În scurt timp, au început să facă planuri de mutare. A lui, la București. Au reușit, s-au bucurat și-au dat peste o surpriză. Gândeau în simultaneitate, nu doar simțeau la fel. Observaseră ei ceva în sensul ăsta încă din vremurile telefonice, însă acum au fost șocați de sincronizarea și identitatea gândurilor: până la milimetru și exact în aceeași fracțiune de secundă.

4 2

Când au renovat apartamentul, consultau împreună mai multe cataloage. Când ceva îi plăcea unuia, celălalt punea degetul exact acolo. S-au „împăcat“ cu asta, dar nu s-au obișnuit fiindcă acest specific al lor îi face să râdă mereu în hohote și îi face foarte fericiți tocmai pentru că simt tot timpul, și au și probe, cât sunt de potriviți. Iar ăsta este lucrul esențial în dragoste. Cum esențiale sunt și vinetele. Amândoi le adoră și amândoi urăsc cu aceeași patimă fasolea verde. Și nu m-am mirat deloc atunci când mi-au spus, amândoi, că vor să-și țină-n brațe primul copil.

Au „haiducit“ tot anul ăsta care a trecut de la nuntă, au „recuperat în avans“, gândindu-se că bebelușul le va cere în primii ani toată atenția. Așa c-au văzut multă Americă și un sfert de Europă. Cel mai mult le-a plăcut în Malibu, că acolo e și deltă, e și mare. „Malibu e un fel de Vadu“, mi-au spus, râzând. Aha, m-am gândit, așadar, de-aia ați ales voi Vadu pentru trash the dress, frumoșilor.

5

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste