Revista Nunta
Accesorii

Voalul de mireasa, intre clasic si urban chic

image Postat la: 08.09.2016 - 09:20
image Revista Nunta
Voalul de mireasa, intre clasic si urban chic

Ritualul de nunta a fost insotit din totdeauna si in aproape in toate culturile de nunta de voalul de mireasa. Semnificatia simbolica a acestuia era inocenta, modestia si puritatea. Mai mult de atat, se spunea ca voalul de mireasa are proprietatea magica de a o apara pe aceasta de spiritele malefice, de blestem si de deochi. In Europa, una dintre cele mai cunoscute traditii nuptiale legate de voal este cea romana. Imbracata in alb, cu sandale stralucitoare in picioare, atunci cand rostea cuvintele ritualice Unde vei fi tu Gaius, eu voi fi Gaia, mireasa romana purta pe cap un inedit voal portocaliu numit flammeum.

Dincolo de aceste valente magice, voalul avea un aspect mai practic si intre noi fie vorba, mult mai cinic. Multe dintre casatorii erau candva aranjate de familiile celor doi miri iar astfel, uneori, ei nu se vedeau decat in ziua nuntii. Desi la mijloc era intotdeauna vorba de bani, exista intotdeauna riscul ca mirele sa nu fie fermecat de mireasa, drept pentru care ii putea vedea chipul abia dupa ce o lua de sotie. Desigur, in cele mai multe dintre colturile lumii, aceasta conotatie cinica a voalului a disparut si astfel acesta este apreciat strict pentru valoarea sa estetica.

voal-de-mireasa-1

In alegerea volului de mireasa, criteriul cel mai important este fizionomia miresei. O mireasa miniona se poate pierde in faldurile unui voal foarte impunator, in special daca partea de sus a rochiei e acoperita. In acelasi timp, o mireasa inalta care doreste o rochie mai indrazneata isi poate echilibra imaginea cu ajutorul unui voal bogat. De asemenea, atunci cand stilul miresei si al rochiei permit acest lucru, la voal se poate renunta complet sau poate fi inlocuit cu o toca eleganta sau cu o beninta moderna, handmade din materiale neconventionale.

 

Care sunt tipurile traditionale de voal?

voal-de-mireasa-2

Voalul pana la umeri – un astfel deaccesoriu este  complementar  rochie de mireasa cu detalii bogate in partea de sus. Astfel, broderia sau pietrele pretioase care evidentiaza corsajul nu vor fi acoperite.

Voalul pana la coate – acesta este voalul preferat de cele mai multe dintre mirese pentru ca reprezinta echilibrul dintre traditional si modern.

Voalul pana la degetele mainii  – un astfel de voal poate fi ideal pentru sezonul rece si va completa perfect o rochie stil printesa purtata de o mireasa eleganta care isi doreste un eveniment foarte formal.

Voalul –vals –  dimensiunea acestuia este cuprinsa intre linia genunchilor si glezne. Si-a primit numele datorita efectului vaporos din jurul miresei in timp ce aceasta se afla pe ringul de dans.

Voalul capela sau chapel – lungimea acestuia atinge gleznele insa nu are trena si este potrivit unei rochii elegante, chiar luxoase.

Voalul catedrala sau cathedral  - un astfel de voal este accesoriul ideal pentru ceremoniile de nunta pline de fast, cand mireasa traverseaza de exemplu o catedrala pentru a ajunge la altar iar voalul, care ii trece de glezne, formeaza in spatele ei o trena impresionanta.

 

Foto interior si prima pagina Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste