Revista Nunta
Viata de familie

Viitoarea mama soacra - tot o femeie cu inima de mama. Cum sa va apropiati una de cealalta

image Postat la: 27.11.2019 - 12:11
image Revista Nunta
Viitoarea mama soacra - tot o femeie cu inima de mama. Cum sa va apropiati una de cealalta

Chiar dacă relația dintre mamă soacră și nora nu este privită de cele mai multe ori cu ochi buni și deseori conflictele par inevitabile, nu este imposibil ca între cele două să se instaureze o relație sănătoasă, de apropiere și de bună înțelegere, bazată pe respect și admirație reciprocă. Poate că este momentul să întrerupem acest ciclu al perpetuării conflictului între nora și soacră și să conștientizăm că o relație frumoasă și sănătoasă între cele două femei înseamnă și o relație sănătoasă și frumoasă în familia nou formată. Nu există o competiție reală pentru inima bărbatului iubit. Soțul tău își iubește și își va iubi mama întotdeauna, la fel cum te va iubi și pe tine. Sunt pur și simplu iubiri diferite, relații diferite.

Fiecare din cele două femei trebuie să ofere spațiu celeilalte și să conștienteze că fiecare din ele ocupă un rol aparte și un loc unic în inima bărbatului iubit, fiu și soț. Iubirea de mamă și iubirea de soție sunt iubiri diferite, fiecare specială în felul său. Mamele de băieți trebuie să accepte că fiii lor sunt bărbați și de acum înainte și soți, iar nurorile să manifeste pe cât posibil respect față de soacrele lor și să își amintească de darul pe care l-au primit de la ele: bărbatul iubit. De ambele părți trebuie să existe toleranță, înțelegere pentru diferențele existente – dacă sunt (de mentalitate, personalitate, de vârstă sau chiar de valori) și o comunicare eficientă astfel încât să se evite apariția conflictelor și alterarea unității maritale.

De o parte și de altă a baricadei, prejudecățile și ideile preconcepute ar trebui să nu își aibă locul… Mai mult ca sigur că o mama soacră are ce învață de la nora ei, la fel cum o nora are ce învața de la mama ei soacră. Mama soacră poate fi o femeie minunată care a făcut o treaba minunată crescând bărbatul minunat pe care îl ai alături astăzi în prezent. Foarte posibil că acolo unde este o femeie care nu te percepe ca pe o prietenă și ca pe femeia iubita de fiul ei este un om care a trăit propriile traume sau drame, a fost judecată sau criticată… adu-ți aminte de lucrul acesta întotdeauna.

Iată câteva citate și cuvinte care te vor ajuta, poate, să te apropii mai mult de mama ta soacră:

O mamă îți dă viață, o mamă soacră îți dă viața ei. Amit Kalantri

O mireasă care este hărțuită de mama ei soacră va deveni la rândul ei o mamă soacră rea. Sin-Itiro

Sunt recunoscătoare în fiecare zi a vieții mele pentru modul minunat în care ți-ai crescut fiul, cel mai bun, iubitor și responsabil bărbat pe care l-am întâlnit vreodată.

În inima mea, nu ești doar o mamă socră, ești o mamă și o prietenă pe care îmi doresc să o am alături întodeauna.

Îți mulțumesc pentru că m-ai acceptat cu brațele deschise în familia voastră și pentru că m-ai inspirat să îmi cresc copiii la fel de frumos cum l-ai crescut pe soțul meu.

În spatele oricărei persoane de succes, se afla o mamă soacră cu foarte mult succes. Lou Holtz

Să ai o mamă soacră minunată care este de partea ta în ciondănelile cu propria fiică înseamnă ceva. Lou Gehrig

Tu mi-ai ajutat soțul să devină bărbatul minunat care este astăzi și pe care îl iubesc mai mult decât orice pe lume și pentru acest lucru îți mulțumesc din inimă.

În ziua în care două fete sau femei pot fi cu adevărat prietene una cu cealalaltă, nu vom mai vedea în nicio casă niciun un război, camuflat sau deschis, între soție și mama soacră. Anuj Somany

În inima conflictului dintre mama soacră și nora se află dorința de control. Veena Venugopal

Mai mult ca sigur că bărbatul care își tratează soția ca pe o prințesă a fost crescut de o regină.

Îți mulțumesc că m-ai învățat cum să NU fiu o mamă-soacră, ci doar o MAMĂ.

Am o relație minunată cu mama mea soacră. Suntem amândoi Leoaice, ne înțelegem una pe cealaltă. Tori Amos.

Atunci când l-ai născut și l-ai crescut pe fiul tău, mi-ai oferit cel mai frumos dar: pe bărbatul visurilor mele. Darul meu pentru tine este să îți fiu fiica pe care nu ai avut-o niciodată.

Am fost de două ori binecuvântată în viață: o dată cu o mamă minunată, a doua oară cu o mamă soacră minunată.

Știu că mama mea soacră ar conduce timp de două ore ca să vadă un film în care joc. Melanie Lynskey

Foto cover: By IVASHstudio /Shutterstock

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste