Revista Nunta
Sanatate si Frumusete

VIDEO: Exercitii pentru tonifierea bratelor, picioarelor, a abdomenului si a intregului corp. Le poti face ACASA!

image Postat la: 10.01.2020 - 15:15
image Revista Nunta
VIDEO: Exercitii pentru tonifierea bratelor, picioarelor, a abdomenului si a intregului corp. Le poti face ACASA!

Un stil de viață sănătos implică o alimentație sănătoasă, dar și multă mișcare. Chiar dacă programele noastre de lucru sunt extrem de încărcate și uneori pare că nu mai avem timp pentru noi, este extrem de important să avem grijă de corpurile noastre astfel încât să prevenim probleme viitoare de sănătate și, de ce nu, să avem un corp armonios, zvelt și atrăgător. La urma urmei, mișcarea este singura care poate contracara efectele sedentarismul, iar corpul uman este proiectat de natură astfel încât să se miște… să se miște cât mai mult.

Dacă nu ai timp să te duci la sală, iată câteva exerciții pe care le poți face chiar la tine acasă, ori de câte ori ai puțin timp liber. Sunt exerciții menite să îți tonifieze diverse zone ale corpului, dar și întreg corpul. Vei observa pe propria piele (corp) diferența!

Exerciții pentru tonifierea brațelor

Iată o serie de exerciții pe care le puteți face chiar acasă, în confortul propriei locuințe, și pentru care nu aveți nevoie de sală sau de echipamente speciale. Chiar dacă pot părea simple și banale, dacă nu aveți un antrenament prealabil sau nu ați mai lucrat această zonă, veți vedea că sunt destul de intense și nu atât de ușor de efectuat pe cât par. Aceste exerciții sunt menite să vă tonifieze brațele, dar și umerii, și să vă sculpteze frumos această zonă. Spor la treabă :)!

 

 

Exerciții la saltea pentru a scăpa de burtică, “aripioare” și colăcei și pentru a vă tonifia abdomenul

 

În acest video, Sanela ne prezintă un program de exerciții destinat în special zonei abdominale și mușchilor abdominali. Sunt exerciții care combină gimnastica cu yoga și au în vedere reducerea grăsimii de pe burtică și a așa-ziselor “mânere ale dragostei” de pe lateral, dar și tonifierea corpului în general. Le puteți face acasă, fără greutăți adiționale sau echipamente specifice sălii.

 

 

Exerciții cardio pentru arderea grăsimilor: NU IMPLICĂ SĂRITURI

Acest program intens de exerciții este perfect pentru acele persoane care vor să fie în formă și să efectueze exerciții cardio, dar fără să își forțeze încheieturile sau coloana căci nu include și exerciții de sărituri. Exercițiile cardio sunt menite nu doar să ardă grăsimile, dar și să crească flexibilitatea corpului, să accelereze metabolismul și să crească rezistența inimii. Setul include 10 exerciții care vizează toate grupele de mușchi și poate fi urmat indiferent de nivelul tău de antrenament. Cei avansați, spre exemplu, pot accelera ritmul exercițiilor sau pot adăuga greutăți.

 

 

Pilates pentru tonifierea picioarelor și a mușchilor fesieri

Dacă vă simțiți confortabil cu exercițiile tip pilates și vă doriți să vă tonifiați picioarele și mușchii fesieri, dar și coapsele în același timp, aceste exerciții sunt ideale pentru voi. Le puteți încerca în weekend sau în timpul vostru liber. Nu doar că vă vor face picioarele să pară mai zvelte, dar vă veți simți și mai tonici și energici după ele.

 

 

 

Set de exerciții pentru un spate drept și o postură frumoasă

Sedentarismul și statul ore în șir în fața calculatorului ne pot afecta deseori postura, creând tendința de a sta mai încovoiați sau de ne ține gâtul într-o postură incorectă. Emi Wong ne propune un set de exerciții care lucrează mai multe zone ale corpului, dar care ne ajută în același timp să ne corectăm postura, să ne îndreptăm umerii și să stăm mai drepți. Exercițiile pot fi efectuate și acasă, după orele de muncă sau în weekend.

 

Atenție! Dacă știți că suferiți de anumite afecțiuni ale coloanei și anumite mișcări vă sunt contraindicate sau vă pot face mai mult rău decât bine, cereți întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră înainte de a le efectua. Faceți doar acele exerciții și tipuri de mișcare pe care vi le recomanda medicul dvs.

 

Foto cover:  Photo by theformfitness Pexels

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste