Revista Nunta
Cuplu

User name: noi înșine. Parola: celălalt

image Postat la: 22.02.2019 - 17:58
image Revista Nunta
User name: noi înșine. Parola: celălalt

Editorial de Anca Ciuciulin, redactor-șef Nunta

Hai să explic bizareria titlului. Cuvântul ce guvernează mintea și sufletul unei viitoare mirese este „DA“. Da-ul când începe gândul ei visător: „poate mă cere anul ăsta“; „poate îmi dă fix inelul ăla scump, că doar merit!“; „poate o să fie de acord cu nuntă mare la palat“. Urmează „Da“-ul ce confirmă angajamentul, pe care ea îl rostește ferm, ca o declarație, ori soft, ca un oftat de ușurare. „Da“-ul acela pe care el, viitorul mire, știe precis că îl va auzi chiar dacă stă într-un genunchi – câte cazuri de refuz cunoașteți?! – căci altminteri trebuie să returneze inelul ăla scump, deh, o tevatură întreagă.

anca-ciuciulinVine apoi „Da“-ul ei în fața unei rochii, apoi în fața alteia, și tot așa. Afirmația devine recurentă și se aude la bijutier, la restaurant, florar și culminează la Starea Civilă – un „Da“ cetățenesc, responsabil – și la biserică, unde e deja subînțeles, că preotul nu mai întreabă dacă roaba ia pe robul, ci o declară ceremonios.

În general, viitorul mire are înțelepciunea să abuzeze de sintagma „Da, iubita mea“ în toată această perioadă de organizări prenupțiale. Bun, și acum, despre „Nu“. Și o să îl explic ca și când ar fi vorba de propriile mele negații. Și aș fi bucuroasă și mândră să aud în realitate această declarație, indiferent dacă vine de la femeie sau bărbat:

Nu voi considera că suntem polii unui parteneriat, ci vom fi camarazi, mână în mână. Nu voi fi perfectă. Nu voi lăsa dorința mea de spectacol nupțial să domine dorința ta de discreție. Nu voi încălca teritoriul, libertatea și suveranitatea eu-ului tău. Nu ne vom sprijini doar unul de altul, ci mai ales unul pe altul. Nu vom avea altă lege în casa asta decât „exprimă-te, după care respectă armistițiul“. Nu suntem un „tot“, nu formăm un singur „trup și suflet“ cu identități comune, ci suntem, fiecare, unici și magnifici în imperfecțiunile noastre. Adică noi înșine.

Foto prima Andreshkova Nastya/ Shutterstock  

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste