In ultimii ani, din ce in ce mai multi romani au adoptat un regim vegan si orice persoana care doreste sa organizeze un eveniment de mari proportii ar trebui sa ia in calcul si aceasta realitate. Astfel, daca vrei sa te casatoresti si la petrecerea ta vor participa multe persoane, nu ar fi rau sa pui la dispozitia invitatilor tai si o varianta de meniu vegan nunta pe care sa o poata alege, in functie de preferinte. Iata cum ai putea compune un astfel de meniu:
Un meniu vegan nunta complet
1. Aperitiv
Aperitivele clasice pentru nunta sunt chiftelutele, branza si icrele. Dar persoanele vegane si-ar dori sa vada cu totul si cu totul alt fel de preparate in farfurie cand participa la astfel de evenimente. De aceea, pentru a le oferi ceva la fel de aratos, dar si de consistent, ai putea sa apelezi la falafel in loc de chiftelute, tofu in loc de branza si salata de vinete cu ceapa in loc de traditionalele icre.
2. Gustarea calda
Preparata cum trebuie, o lasagna de legume poate fi cel putin la fel de delicioasa ca una traditionala. De asemenea, niste frigarui de legume pot tine cu brio locul unora din carne, daca le stropesti din plin cu mujdei de ustori si mai presari si un praf de busuioc. Idei de gustari calde exista cat cuprinde. Tot ce trebuie sa faci insa este sa-ti pui imaginatia la contributie si sa colaborezi cu un bucatar deschis la noi propuneri.
3. Sarmale vegane
Romanii mananca sarmale vegane de multe generatii incoace, doar ca nu le-au dat o denumire atat de excentrica. Sarmalele cu orez, ciuperci si nuca pe care le gateau bunicile noastre in zilele de post pot tine cu brio locul unor sarmale umplute cu carne tocata, iar daca mai sunt si fierte in bulion de rosii, aproape ca nici nu poti sa faci diferenta intre unele si altele.
4. In loc de friptura
Felul principal este cea mai mare provocare atunci cand vine vorba de retete vegane. Dar atunci cand cauti o solutie rapida si simpla, soia iti poate fi de un real folos. Preparatele din soia imita foarte bine pe cele din carne si gatite in mod corespunzator, se pot transforma in fripturi suculente, ce se potrivesc de minune cu piure de sfecla sau cartof, ori pilaf cu legume.
5. Desert
Desi deserturile par in general niste preparate dificil de realizat chiar si pentru bucatarii cu experienta, cand vine vorba de meniuri vegane, acestea sunt cea mai simpla parte a intregului asortiment. Exista atat de multe fructe dulci si savuroase cu care te poti juca pentru a crea deserturi satisfacatoare, dar si legume precum cartofii dulci sau dovleacul care pot fi folositi atat pentru mancarurile sarate, cat si cele dulci. Retete vegane de deserturi exista cu duiumul pe internet, iar preparatele propriu-zise sunt atat de viu colorate si imbietoare incat tenteaza si pe carnivorii jurati sa nu-si schimbe vreodata alimentatia!