Revista Nunta
Sanatate si Frumusete

Tutorial video: 3 coafuri de nunta pentru par lung

image Postat la: 09.06.2015 - 00:06
image Revista Nunta
Tutorial video: 3 coafuri de nunta pentru par lung

Coafurile de nunta pentru parul lung sunt atat de diverse incat alegerea uneia pentru ziua nuntii pare o misiune foarte dificila. Cu parul impletit, cu parul desfacut, cu parul strans in coc, exista combinatii nelimitate insa astazi va atragem atentia asupra catorva coafuri speciale pe care le poate face fiecare mireasa de una singura sau le poate arata hair stilistului ales pentru acest eveniment special.

1.    Coafura de nunta impletita pentru par lung

Prima coafura aleasa este potrivita unei mirese romantice, cu o rochie din dantela sau cu broderie insa cu un aer lejer si deloc pretentios, dat de accsorile florale cu care este completata coafura. In general, este de preferat parul ondulat pentru o astfel de coafura insa daca in mod natural, parul miresei este drept, acesta poate fi ondulat foarte simplu, de preferat printr-o metoda care nu necesita caldura. De aceea, este indicat ca parul sa fie pus pe clasicele moate ale bunicii si lasate in par peste noapte. Dupa ce au fost date jos din par, buclele trebuie separate in portiuni mai mici pentru un plus de volum insa acest pas trebuie facut cu degetele, nu cu pieptanul.

Primul pas al acestei coafuri de nunta pentru parul lung este separarea unor suvite de pe langa fata iar una dintre ele, de dimensiune medie, aleasa din mijlocul capului spre lateral trebuie impletita intr-un spic de grau. Dupa ce a fost impletita pana jos, trebuie tras usor de fiecare bucla in parte pentru  obtine un efect lejer si relaxat apoi capatul va fi prins cu un elestic micut.

Optional, pentru un plus de volum, parul din crestetul capului pana la jumatatea acestuia spre ceafa poate fi tapat. Aceste suvite tapate sunt prinse intr-o coada simpla si foarte lejera. Aceasta se ridica usor si se prinde de restul parului chiar deasupra elasticului cu care a fost legata.

Urmtorul pas este ridicarea unei suvite de pe ceafa, rasucirea ei pe deget dupa linia buclelor apoi ridicarea si prinderea ei deasupra elasticului cu care a fost prinsa codita. Procedura trebuie repetata pentru toate suvitele de la spatele capului. In acest moment, suvita impletita poate fi dusa la spate si prinsa deasupra aceluiasi elastic. In cele din urma, suvitele care au fost lasate pe langa fata sunt prinse si ele in coc si coafura de nunta e gata! Tot ce mai ramane de facut este folosirea unei cantitati generoase de fixativ apoi prinderea accesoriilor florale dorite.

2.    Coafura de nunta eleganta

In general, se crede ca o coafura de nunta eleganta trebuie sa fie cat mai elaborata insa in acest caz, mai putin inseamna mai mult. De aceea, cea de-a doua coafura prezentata este pe cat de simpla, pe atat de sofisticata. Parul trebuie impartit in trei parti astfel: o suvita mai subtire pe o parte a capului, una mai groasa pe cealalta parte a capului iar restul va fi pieptanat bine si strans la spate intr-o coada simpla si foarte lejera. Chiar deasupra elasticului cu care este prinsa coada se va face un soi de buzunaras, tragand usor de par intr-o parte si cealalta. Coada se va ridica si se va introduce in aceasta despartitura astfel obtinuta iar parul va fi distribuit uniform, astfel incat se va obtine o semiluna. Pentru mai mult rezistenta, parul se va asigura folosind agrafe introduse orizontal. Din suvita lata ramasa in fata se va desprinde o suvita mai mica iar aceasta, la randul ei, va fi despartita in alte doua suvite. Acestea vor fi rasucite intre ele catre spate si li se va adauga treptat din parul ramas in fata pana cand acesta va fi integrat complet. Capatul se va introduce in buzunarasul de la spate si se va prinde cu agrafe. Se va proceda la fel cu suvita ramasa pe partea cealalta a capului apoi se aplica fixativ. Pentru un aer romantic, parul poate fi accesorizat cu mici accesorii florale.

3.    Coafura de nunta pentru par lung prins in coc elegant

In cele din urma, ultima coafura de nunta pentru par lung prezentata astazi este celebrul coc de balerina. Desi pare o coafura foarte simpla, pentru a obtine o astfel de coafura perfecta, lipsita de fire rebele, este necesar un strop in plus de atentie. Singurul accesoriu necesar este buretele rotund special conceput pentru o astfel de coafura. Parul trebuie pieptanat foarte bine apoi separat in doua parti inegale si pieptanat din nou pentru a scapa de firele rebele. Dupa acest pas, parul trebuie strans foarte bine cu un elastic la baza capului. Buretele special trebuie pus pe coada chiar deasupra elasticului de prindere apoi parul se va rasfira in mod egal in jurul acestuia astfel incat sa acopere complet buretele. Apoi lungimea firului de par se va ascunde sub acest burete si la final, va fi prins cu o agrafa. Este o coafura de nunta conservatoare, potrivita mireselor foarte elegante care isi doresc un eveniment formal.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste