Revista Nunta
Sanatate si Frumusete

Trucuri de la make-up artist pentru un machiaj rezistent pe canicula

image Postat la: 28.06.2019 - 11:07
image Revista Nunta
Trucuri de la make-up artist pentru un machiaj rezistent pe canicula

Majoritatea nuntilor au loc vara iar make-up-ul este pus la grea incercare din cauza caldurii. Se stie ca dupa rochie, pentru o mireasa, cele mai importante sunt machiajul si coafura. Pentru ca acestea sa reziste este nevoie de maiestria unui make-up artist si a unui hair stilist. 


Corina Tudor, make-up artist, dezvaluie trucurile folosite pentru ca machiajul sa isi pastreze aspectul curat, uniform pe toata durata zilei si a noptii.
1. Inaintea fondului de ten, se aplica un primer special pentru fata, ce formeaza o pelicula protectoare intre sebum si fondul de ten asigurand, astfel, persistenta machiajului.


2. In functie de tipul tenului putem opta pentru un fond de ten oil-free, waterproof pentru a face fata excesului de sebum, marind persistenta in conditii termice ridicate.


3. Vom folosi o pudra translucida pentru a fixa fondul de ten, pentru a preveni strangerea acestuia in liniile fine ale epidermei si pentru a limita excesul de sebum.


4. Pentru conturarea, colorarea si iluminarea pometilor vom evita folosirea produselor cremoase si vom opta pentru pudre uscate.

Credit foto: VAndreas/Shutterstock

5. Pentru machiajul sprancenelor vom folosi mai intai un creion si il vom fixa ulterior cu fard la culoare, pentru persistenta.


6. Inainte de machiajul propriu-zis al ochilor, vom folosi primere pentru ochi ce asigura aderenta fardurilor de pleoape.


7. Vom alege mascara sau tus de ochi cu formula waterproof ca sa nu se intinda din cauza caldurii sau a lacrimilor de emotie.

8. Pentru machiajul buzelor exista multe formule de ruj rezistent la transfer, care au insa dezavantajul uscarii buzelor. Totusi, acestea reprezinta cea mai buna optiune. Inainte de aplicare vom hidrata buzele cu un balsam, apoi le vom contura si vom aplica rujul. Dupa ce acesta se usuca, la 2-3 minute putem aplica putin balsam sau gloss.


9. La final, vom aplica un spray fixator pentru machiaj care se pulverizeaza pe toata fata de la o distanta de 20 cm.

Credit foto: d.swe/Shutterstock

10. Cel mai important, si atunci cand vine vorba de make-up, “less is more” sau, pe romaneste, ce-i mult strica! Nu folosi in exces un produs, mai bine aplica-l in mai multe straturi fine, bine intrepatrunse.

 

Credit foto prima pagina Oleg Gekman/Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste