Revista Nunta
Revista

Top 5 ustensile care iti fac viata mai usoara in bucatarie (si mai sanatoasa in general)

image Postat la: 26.11.2019 - 15:12
image Revista Nunta
Top 5 ustensile care iti fac viata mai usoara in bucatarie (si mai sanatoasa in general)

Uneori, chiar merită să investim în accesorii și ustensile de bucătărie de calitate, căci pe termen lung mâncarea sănătoasă este cea mai bună investiție pentru organismul nostru. Iată 5 ustensile care ne pot ajuta să mâncăm mai conștient și mai responsabil, cu mai mult respect față de alimente și propria sănătate.

Oala sub presiune

Cine nu are una în bucătărie, să își facă rost de una... îmi spunea adesea mama, o mare iubitoare a mâncării, dar mai puțin al timpului îndelungat petrecut în bucătărie. Apoi am văzut-o așezată la loc de cinste și în bucătăria fratelui și a surorii mele, așa că da, mi-am achiziționat-o și eu cu speranța că poate gătește singura :))). Nu, nu face asta, stați liniștiți :), dar scurtează atât de mult timpul de gătire încât merită investit într-o astfel de oală. Iar dacă vă numărați printre acele persoane care consumă carne organică sau de la țară, această oală chiar este un ajutor de neprețuit în bucătărie. Cred că niciun alt vas de gătire nu va avea ca rezultat o carne fragedă din carne de țară într-un timp atât de scurt sau o supă/ mâncare atât de aromată cu legume dificil de fiert (fasole, năut etc), păstrând și nutrienții din alimente și combinând și gusturile într-un mod plăcut. Optați pentru o oală sub presiune compatibilă cu sistemul vostru de gătire (plită, aragaz cu flacără, plită cu inducție etc).

Sursa foto: kitchenshop.ro

Oala din sticlă

Dacă vă gândiți și la calitatea accesoriilor în care gătiți și la cum putem folosi materiale mai prietenoase cu sănătatea voastră și cu mediul înconjurător, atunci probabil că această cratiță vă va entuziasma și pe voi la fel de mult ca și pe mine. Îmi place nespus acest vas inovator și l-am inclus deja pe lista mea de cumpărături. În primul rând atât capacul, cât și cratița în sine sunt confecționate 100% din sticlă, iar designul transparent îți oferă posibilitatea de a vedea mâncarea din interiorul vasului pe tot parcursul procesului de gătire. În al doilea rând, poți lua vasul direct de pe flacăra aragazului său plită (mai puțin plită cu inducție) și îl poți introduce fără probleme la cuptor, la fel cum îl poți pune pe flacără plitei direct din frigider, fără să te mai gândești că s-ar putea sparge. Mai mult, producătorii se laudă că nu conține plumb, cadmiu sau alte minerale reactive cu efecte negative asupra organismului.

Sursa foto: emag.ro

Mașina de decojit, feliat și spiralat

Nu știu dacă acest accesoriu de bucătărie îți face neapărat viață mai ușoară, dar cu siguranță ți-o va face mai frumoasă și mai sănătoasă. Personal, consider că feliatul și spiralatul legumelor în fel și chip reprezintă o metodă excelentă de a te împrieteni cu legumele și de a le introduce mai des în alimentația ta și a familiei tale. În plus, nu doar că poți decora frumos salatele sau garniturile cu legume proaspete, dar îți mărești garantat doza de vitamine și nutrienți de care beneficiază legumele în starea lor crudă. În doar câteva minute poți crea un Buddha bowl minunat, numai culoare și vitamine sau o salată tare aspectuoasă, plină de fire spiralate și fâșii ondulate de dovlecei, castraveți, morcovi, ridichi, ceapă sau orice altă legumă îți place. Spiralele se obțin prin învârtirea manetei ergonomice.

Sursa foto: kitchenshop.ro

 

Setul basic de ustensile de bucătărie

Nu știu cum mi-ar fi viață fără aceste ustensile clasice de bucătărie care nu trebuie să lipsească din viața niciunei persoanei căreia îi place să mănânce bine și să trăiască și frumos, și sănătos. Avem cu toții nevoie de un astfel de set care să conțină: decojitor de fructe și legume, un spărgător de nuci, o presă de usturoi, un dispozitiv pentru desfăcut conservele, o cupa de înghețată, un tirbușon pentru desfăcut sticlele care ne fac viața mai colorată uneori (da, vorbim despre sticlă de vin :)) și un suport pe care să stea toate frumos aranjate.

Sursa foto: emag.ro

Mojarul - indispensabil in bucătărie

Din categoria accesoriilor de nelipsit din bucătărie este și clasicul mojar. Cei care sunt pasionați de gătit sau iubesc mâncărurile sănătoase și aromate, știu că nicio altă metodă de zdrobire a mirodeniilor și a condimentelor nu este mai eficientă decât cea dintr-un mojar clasic. Practic alimentele sunt “sparte” și se asigura astfel eliberarea aromelor din ele. Mai mult ca sigur că cel mai bun pesto este cel preparat într-un mojar, iar niște banale legume fierte la aburi devin delicioase dacă le combini cu un sos aromat din caju și condimente, preparat într-un mojar. Asigurați-vă că optați pentru un mojar cu un pistil bun, iar ca material, se spune că cel mai eficient este granitul (prima opțiune) sau marmura.

Sursa foto: ikea

Sursa cover:  Photo by Pixabay Pexels

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste