Revista Nunta
Cuplu

Top 5 cele mai frumoase piese clasice pentru dansul mirilor

image Postat la: 13.05.2015 - 15:47
image Revista Nunta
Top 5 cele mai frumoase piese clasice pentru dansul mirilor

Dansul mirilor este unul dintre cele mai frumoase si cele mai asteptate momente ale unei nunti. Este prima data cand cei doi casatoriti danseaza impreuna, ca sot si sotie. Unii dintre ei iau lectii de dans inainte de nunta si se pregatesc intens pentru acest moment, cu coregrafii spectaculoase sau amuzante in timp ce altii se lasa furati pur si simplu de frumusetea momentului. Melodia primului dans este un cantec special pentru cei doi, fie pentru ca versurile descriu atat de frumos povestea de dragoste care ii leaga, fie pentru ca melodia le provoaca amintiri dragi si unuia si celuilalt. Astazi va prezentam o colectie de sugestii cu cele mai indragite optiuni pentru dansul mirilor.

 

Righteous Brothers – Unchained Melody

Una dintre cele mai indragite piese de dragoste ale tuturor timpurilor a fost scrisa in 1955 de catre Alex North si Hy Zaret. Desi melodia a fost inregistrata in total in peste 500 de versiuni in limbi diferite, cea mai populara varianta ramane inregistrata in 1965 de catre formatia Righteous Brothers si care a aparut pe coloana sonora a filmului Fantoma mea iubita (Ghost), cu Demi Moore si Patrick Swayze.

primul-dans

 

As time goes by, Dooley Wilson

Herman Hupfeld este numele celui care a compus aceasta melodie in 1931. Piesa a devenit cunoscuta insa abia 11 ani mai tarziu, atunci cand a aparut pe coloana sonora a indragitului film de dragoste Casablanca.

De altfel, cantecul este atat de popular incat Institutul American de Film l-a votat pe locul al doilea in topul celor mai frumoase melodii din ultimul secol.

 

Can’t help falling in love with you, Elvis Presley

Regele rock’n’roll, Elvis Presley, stia cu siguranta cum sa ajunga la inima unei femei si se spune ca nimeni nu ii putea rezista. De la miscarile lascive pe scena si costumele absolut spectaculoase pana la zambetul sagalnic din coltul gurii, Elvis si-a croit drum pana in sufletele milioanelor de fane din lumea intreaga. Can’t help falling in love a fost scrisa de catre Hugo Peretto, Luigi Creatore si George David, pornind de la un vechi cantec francez popular datat din anii 1700.

Melodia si-a castigat popularitatea in 1961, atunci cand a aparut pe coloana sonora a peliculei Blue Hawaii, cu Presley in rolul principal. De atunci, in urmatorii 40 de ani, piesa a fost preluata de numerosi alti artisti insa niciuna dintre aceste variante nu a ajuns la fel de iubita ca originalul.

 

Pretty girl, Eric Clapton

Daca a existat vreodata o melodie compusa special pentru a deveni un dans al mirilor de neuitat, atunci cu siguranta aceasta este Pretty girl de pe albumul Money and Cigarettes a lui Eric Clapton.

„Pretty girl you are the light of my life, / I mean my everything. /You are the one I chose to make my wife, /That's why you wear my ring” sunt doar primele versuri ale acestei melodii care intruchipeaza de la cap la coada o superba declaratie de dragoste a mirelui catre aleasa inimii sale.

 

Dance me to the end of love, Leonard Cohen

Cu siguranta una dintre cele mai indragite melodii pentru dansul mirilor din toate timpurile este Dance me to the end of love, compusa in 1984 de catre Leonard Cohen si care a fost inclusa pe albumul acestuia din anul respectiv, Various Positions. Desi piesa este cantata in sute de variante in toata lumea, niciuna dintre acestea nu rezoneaza la fel de puternic ca varianata originala, interpretata cu calm, eleganta si profunzime de artistul canadian, astazi in varsta de 81 de ani.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste