Revista Nunta
Honeymoon & travel

Top 3 destinatii extreme pentru luna de miere

image Postat la: 26.02.2015 - 10:57
image Revista Nunta
Top 3 destinatii extreme pentru luna de miere

In Europa, traditia unei ”luni de miere” dateaza din secolul al XVI-lea, atunci cand cei doi proaspat casatoriti se refugiau pentru o perioada, de cele mai multe ori in intimitatea caminului, pentru a se bucura nestingheriti de primele zile ale casatoriei.

Originea acestui obicei sta cel mai probabil in cutumele sociale si religioase care permiteau intre logodnici doar cele mai caste dintre atingeri si intotdeauna sub supraveghearea atenta a unui membru din familie. Abia dupa nunta era consfintita o legatura fizica intre cei doi iar ”luna de miere” era prilejul oferit celor doi pentru a se cunoaste si pentru a se bucura si de dragostea trupeasca. Abia mai tarziu, dupa 1800, in Marea Britanie a aparut traditia voiajului de nunta, calatorie pe care o faceau doar cei instariti. De multe ori, cuplul era insotit de rude si prieteni iar scopul acestei vacante era vizitarea celor care, dintr-un motiv sau altul, nu au putut fi prezenti la nunta. Luna de miere, in cea mai apropiata forma de cea moderna, a inceput abia in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, atunci cand cele mai cautate destinatii pentru voiaj erau Italia si Riviera franceza. De regula, ginerele si mireasa plecau de la petrecere in toiul nuntii pentru a se imbarca pe un vas de noapte.

In ceea ce priveste denumirea acestei perioade care urmeaza dupa nunta, se numeste astfel pentru ca in acele prime patru saptamani dupa nunta, nimic altceva nu este la fel de dulce ca dragostea. O alta varianta spune ca denumirea provine de la obiceiul de a darui mirilor mied suficient pentru o luna, perioada in care mireasa trebuie sa il bea in fiecare zi pentru a fi rodnica.

In zilele moderne, luna de miere incepe rareori in ziua nuntii sau imediat dupa. Multi dintre miri prefera sa amane aceasta calatorie din diverse motive. Aceasta nu este singura schimbare a traditiei. Desigur, multe cupluri prefera inca orasele romantice ale lumii sau resorturile de lux. La capatul opus, se afla insurateii care, asa cum veti vedea, prefera adrenalina in locul romantismului.

Luna de miere in Suedia

 

Putini dintre noi asociaza indepartata tara a nordului cu ideea de luna de miere insa Suedia poate fi destinatia perfecta pentru amatorii de nou si senzatii tari. Totul este special aici, de la lumina zilei la conditiile de care poti beneficia. Datorita pozitiei sale geografice, spre finalul lunii iunie, ziua are 18 ore insa in timpul lunii decembrie, de exemplu, aceasta are doar 6 ore.

Una dintre cele mai mari atractii ale tarii este hotelul de gheata din Jukkasjvari. Cu siguranta tinerii casatoriti isi vor dori sa petreaca mai mult timp sub paturi decat in orice alta destinatie. Cladirea este ridicata exclusiv pe o structura de gheata si ofera o priveliste aproape nepamanteana pentru ca de aici, aurora boreala se poate observa in toata splendoarea ei. De regula, temperatura nu trece de -5 grade Celsius asa ca un costum de baie este exclus din bagaje. In fiecare an, hotelul se topeste si este reconstruit de fiecare data altfel, oferind o experienta diferita si pentru cei care il viziteaza pentru a celebra aniversarea casatoriei.

10846502_10152911994067603_6324484844492888606_n

Foto: Facebook hotelul de gheata din Jukkasjvari

 

Luna de miere in Noua Zeelanda

Cei mai multi dintre noi s-au indragostit de Noua Zeelanda datorita filmelor turnate aici, cel mai celebru intre acestea fiind trilogia Stapanul Inelelor. Chiar daca nu ar oferi senzatii tari insurateilor dornici de adrenalina, tara merita vizitata fie si doar pentru peisajele ei de negasit in nicio alta parte a lumii. Fie ca vorbim despre iubitorii de natura care vor sa traiasca experiente unice, ca de exemplu strabaterea padurilor pe tiroliana sau explorarea unor pesteri cu viermi fosforescenti sau despre cei care prefera sa se dea de-a dura de pe dealuri in baloane mari umplute cu aer, sa faca bungee jumping deasupra stancilor sau sa inoate alaturi de simpaticii delfini, Noua Zeelanda ofera posibilitati de a petrece o luna de miere fantastica pentru toate gusturile.

noua zeelanda

Luna de miere la Hotelul spatial rusesc

 

Cu siguranta toata lumea a auzit expresia  ”cu capul in nori”, atribuita mai ales indragostitilor. Cei care se iubesc mai mult de atat pot trece chiar si dincolo de nori, pana in cosmos, unde vor fi cazati la un hotel cu totul si cu totul special. Acesta se afla la 350 de kilometri deasupra planetei si ofera conditii mai bune chiar decat cele de pe statia spatiala internationala. Pana acolo, ginerele si mireasa se vor imbarca pe o naveta cu care vor zbura timp de doua zile. Ajunsi la hotel, vor fi cazati pentru 5 zile in cele 4 cabine puse la dispozitia lor, fiecare dintre ele dotata cu hublouri uriase prin care se poate vedea Pamantul. Meniul lor nu va fi foarte variat si se limiteaza in principiu la legume, supa de cartofi si compot de prune insotite de apa sau suc. Insurateii nu vor putea toasta cu sampanie pentru ca alcoolul este strict interzis in spatiu. Turistii vor fi insotiti tot timpul de personal bine pregatit care ii va invata inclusiv cum sa doarma pentru ca au la dispozitie paturi orizontale sau paturi in pozitie verticala. In plus, in conditii de gravitatie 0, dusul de dimineata si mersul la baie trebuie sa fie acompaniate de instructiuni speciale. Toata distractia ii va lasa pe insuratei mai saraci cu aproximativ 700 000 de euro.

shutterstock_132081785

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste