Revista Nunta
Accesorii

"The Fascinator", alternativa pentru cununia civila

image Postat la: 17.06.2019 - 13:25
image Revista Nunta

Voalul clasic este in continuare alegerea preferata pentru ziua nuntii, dar din ce in ce mai multe mirese sunt incantate sa poarte "the fascinator" în ziua cununiei civile.

Povestea acestui accesoriu incepe candva, prin secolul al XIII lea, in vremea Renasterii, cand femeile crestine erau obligate sa umble cu capul acoperit, mai ales la nunta. Ele alegeau atunci, ca sa le acopere parul, un fel de palarie. Regina Marie Antoinette, in secolul al XVII lea a revolutionat moda si in loc de palarie a ales de pus pe cap un accesoriu care acoperea doar o parte din cap si care era impodobit cu pene de strut. Acesta devenea primul “the fascinator”, sursa de inspiratie pentru modistii Stephen Jones si Philip Treacy. Cei doi au relansat moda acestui accesoriu si l-au popularizat la sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI.

 

De exemplu, in 2011, la nunta Printului Harry al Marii Britanii cu Kate Middleton, doamnele si domnisoarele au ales sa poarte “the fascinator”, oferind un spectacol regal datorita modelelor si culorilor alese pentru acest accesoriu care acopera doar o parte a capului si care se prinde cu cleme sau bentita. Dintre toate, cel purtat de Printesa Beatrice de York a facut senzatie si a devenit rapid motiv de discutii. Profitand de popularitatea de care s-a bucurat acest accesoriu realizat de Philip Treacy, printesa a organizat o licitatie in scop caritabil si a obtinut pe el 99 000 de euro.

Sursa foto: Getty Images

Moda “fascinatorului” a atras atentia si doamnelor si domnisoarelor din Romania. Asa se face ca miresele mai indraznete au ales sa inlocuiasca traditionalul voal de mireasa cu “the fascinator”, dar cel mai des si-a facut aparitia in tinutele de la cununia civila.
In intampinarea mireselor indraznete care vor sa fie moderne si elegante in ziua cea mare, a venit designer-ul Ana Istodorescu care surprinde prin noua colectie NITA SAO -„Fleurs-de-lis” - cu accesorii innobilate cu foita de aur si argint, cristale cusute manual timp de ore in sir si broderii regale. “The Fascinator” este de acum si mai aproape de tine si te vei simti ca o adevarata printesa purtandu-l.

 Credit foto: NITA SAO

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste