Revista Nunta
News

Thai Textile Trail by Anca Ciuciulin la Thai Festival

image Postat la: 22.06.2019 - 10:42
image Revista Nunta
Thai Textile Trail by Anca Ciuciulin la Thai Festival

Thailanda se afla in topul destinatiilor preferate de indragostiti. Peisajele, cultura, ospitalitatea fac din Regatul thailandez locul visat pentru o cerere in casatorie sau o luna de miere cum nu se poate mai dulce. Toata lumea viseaza sa ajunga in Thailanda, iar zilele acestea ne vom afla mai aproape de regat datorita festivalului anual organizat la Bucuresti de Ambasada Regatului Thailandei in Romania, Thai Festival. In perioada 21-23 iunie 2019, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” gazduieste evenimentul care prezinta vizitatorilor o incursiune culturala si senzoriala in universul exotic al Thailandei. Cu dansuri si muzica traditionale, expozitie de fotografii, costume si tesaturi, demonstratii de Muay Thai, ateliere de impletituri din hartie, pictura pe umbrele. Si cu mancare autentic siameza!

In cadrul festivalului, un punct de atractie il reprezinta “Thai Textile Trail”, un proiect cultural initiat de jurnalista Anca Ciuciulin, redactor sef al revistei NUNTA, colectionar pasionat si calator neobosit prin Regatul Siamului. Scopul sau este promovarea destinatiilor prin mostre de maiestrie a artei tesatorilor, piese textile si tehnici specifice, tipare, ornamente si accesorii ce formeaza parte din tezaurul de simboluri ale identitatii, valorii si istoriei Regatului Siam.

Explorand centre urbane, ateliere rurale si comunitati tribale de tesatori, vopsitori si artizani, mai cu seama din regiunile din nord, Anca Ciuciulin a realizat aceasta colectie de piese reprezentative ale costumului thailandez.

Exponatele textile sunt sustinute vizual de fotografiile realizate de Anca Ciuciulin, de panouri explicative, materiale video si de obiecte ornamentale traditionale. Acestea pot fi admirate pana pe 26 iunie.
Proiectul este realizat prin sustinerea Autoritătii pentru Turism a Thailandei.

Anca Ciuciulin este redactor sef al Revistei NUNTA, arhitect, jurnalist de calatorii si fotograf. A publicat reportaje in National Geographic, Traveler, Esquire. Este Communication Senior Advicer la Autoritatea pentru Turism a Thailandei si autorul unui album-premium: Thailanda – taina, tihna si taifas, publicat la Editura Vellant in 2015.

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste