Revista Nunta
Spectacol

Spune DA culorilor: Sfaturi pentru alegerea paletei cromatice a nuntii

image Postat la: 08.04.2015 - 12:43
image Revista Nunta
Spune DA culorilor: Sfaturi pentru alegerea paletei cromatice a nuntii

De multe ori, paleta cromatica aleasa petru petrecerea de nunta este cea care stabileste atmosfera. In plus, aceasta este compusa nu doar din florile din mana miresei sau culorile fetelor de masa. Toate accesoriile marunte vor contribui la construirea unei imagini de ansamblu, de la hartia pentru invitatii si place carduri pana la nuanta precisa a rochiei de mireasa. De aceea, atunci cand incepeti sa alegeti culorile pentru nunta voastra, trebuie sa tineti cont de cateva elemente specifice.

Este extrem de important sa nu alegeti paleta cromatica inainte sa alegeti localul. Este foarte posibil ca restaurantul sau ballroom-ul pe care vi-l doriti sa aiba elemente de decor ce nu se vor potrivi defel cu nuantele alese de voi. Desigur, fetele de masa pot fi schimbate precum si alte mici elemente de decor insa trebuie sa luati in calcul stilul incaperii, covoarele, podelele si draperia. De exemplu, daca acestea au linii somptuoase si elegante, si totul este plin de culori bogate, aici nu se vor potrivi tonuri foarte puternice de roz.

piesa-centrala-masa-nunta

Nu folositi prea multe culori. De regula, elementele decorative ale unei nunti vor rezulta un ansamblu armonios daca folositi oriunde intre 2 si 4 culori. Sunt mai mult decat suficiente, se pot completa usor una pe cealalta si nu vor da impresia de greoi si incarcat. Desigur, puteti folosi mai multe nuante ale unei anumite culori sau pentru un impact vizual cromatic, folositi predominant o culoare tare pe care sa o spargeti din loc in loc printr-o culoare potolita, cum ar fi un pastel delicat.

Nu va limitati la o singura nuanta. Uneori, un efect vizual de neuitat se poate obtine din folosirea unei singure culori de baza insa diversificata in functie de nuanta.

Nu va impiedicati de trenduri. Acestea sunt ultimele de care trebuie sa tineti cont atunci cand va imaginati nunta visurilor voastre. Nu intotdeauna ceea ce este popular se va potrivi personalitatilor voastre sau cu tema dorita, localul ales si rochia de mireasa. De aceea, primul si primul criteriu pe baza caruia veti construi paleta cromatica trebuie sa fie preferintele personale.

Daca alegeti doua culori pentru tema nuntii, asta nu inseamna ca ele trebuie sa fie in proportii egale peste tot. Una dintre culori joaca rolul principal iar cealalta o sustine din fundal.  Un alt efect vizual puternic il vor da elementele in culori complementare insa, ca sa nu fie suparatoare pentru ochi, cea secundara poate fi un pastel.

Tineti cont si de textura, nu doar de culori. Desi teoretic, doua sau mai multe culori merg de minune impreuna, din cauza unor texturi contrastante, pot da un aspect general inestetic. Iar acest lucru nu este valabil pentru flori, cat pentru celelalte elemente ale decorului.

aranjarea-meselor-nunta

Asortati hartia pentru invitatii, meniuri si place carduri la paleta cromatica aleasa deja pentru celelalte elemente. Desigur ca nu trebuie sa aiba toate o singura nuanta insa alegerea unei culori cu care sa va jucati apoi (de exemplu, invitatiile pot fi roz pal, meniurile un roz prafuit iar place cardurile roz inchis) astfel incat intregul ansamblu sa dea senzatia vizuala de continuitate.

Nu e obligatoriu sa asortati florile din buchet cu cele de mese. Mai degraba, acestea trebuie sa fie complementare. De aceea, puteti cere organizatorului flori care sa se sustina si sa se completeze unele pe altele si care sa nu arate identic.

Nu imbracati domnisoarele de onoare in uniforma. Acest lucru poate da neplacuta senzatie ca in loc de invitate speciale la nunta, domnisoarele de onoare sunt un fel de personal al nuntii, pregatit sa intervina in caz de urgenta. Daca se doreste respectarea paletei cromatice si in rochiile acestora, din nou, nuantele pot varia. Nu toti oamenii sunt flatati de aceeasi culoare si, ca atare, ar fi indicat sa aleaga fiecare domnisoara de onoare in parte nuanta care o pune cel mai bine in evidenta.

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste