Revista Nunta
Real Weddings

Spectacoul iubirii la malul mării – Miruna şi Viorel

image Postat la: 22.11.2018 - 08:29
image Revista Nunta
Spectacoul iubirii la malul mării – Miruna şi Viorel

Marea şi poveştile de dragoste împlinită au fost împletite din cele mai vechi timpuri. Aşa cum începe orice lecţie de istorie, încă din antichitate, marea a exercitat asupra oamenilor o vrajă aparte. De altfel, legendele elene spun că insăşi zeiţa iubirii, Afrodita, s-a născut din spuma mării. Atunci când Cronos a comis patricidul, esenţa tatălui său s-a scurs in mare. Din spuma valurilor, s-a întrupat frumoasa zeiţă a dragostei, purtată de Zefir până pe malurile Ciprului. Cu pielea albă, ca spuma din care s-a născut, cu pletele bogate ca darurile mării, nimeni nu putea ramâne de piatră in faţa Afroditei. Astfel, derulând înainte firul poveştii, ajungem tot la malul mării. De data aceasta, locul zeiţei irezistibile este luat de Miruna. În faţa ei, in genunchi, bărbatul visurilor sale i-a pus pe deget inelul promisiunii de fericire si respect reciproc. Aşa a început drumul lor, sărbătorit cu fast si dragoste într-o locatie spectaculoasa: Marina Regia., Opium Garden în Năvoari. De altfel, şi pentru unul şi pentru celalalt, era absolut natural să îşi dorească o nuntă de vis la malul mării, în faţa valurilor care le-au fost martori discreţi la începutul poveştii lor de dragoste. Aşa cum spune Miruna, valurile mării puteau fi auzite din cortul în care urma să aibă loc cea mai frumoasă zi a vieţii lor împreună: nunta!

Fortuna le-a fost alături în anevoiosul drum al organizării nunţii. Uşor emoţionata, Miruna a apelat la servciile agenţiei Events by Carmen Ioniţă. Destinul a făcut ca in aceeaşi zi şi în aceeaşi localitate, agenţia să organizeze un alt eveniment şi astfel, datorită distanţei mici, nunta mult dorită de Miruna şi Viorel să se transforme, aproape ca prin farmec, în realitate.

O nuntă trebuie construită pas cu pas, cu răbdare, dragoste, pasiune şi meticulozitate, întocmai cum construieşti apoi viaţa alături de jumătatea ta. Pe lângă toate acestea, aşa cum bine au observat cei doi îndrăgostiţi, există un al element cheie, atât în căsnicie, cât şi în relaţia cu organizatorul nunţii: comunicarea. Prin urmare, tocmai datorită acestei comunicări excepţionale, aşa cum spune Miruna, ideile scrise iniţial pe hârtie au prins viaţa şi totul s-a transformat în realitate.

Privirea cât o mie de cuvinte

Pe parcursul drumului de la logodnă la nunta propriu-zisă, este absolut natural ca mirii să aibă emoţii, uneori să pună la îndoiala fiecare decizie, să aibă opinii diferite şi să modifice bugetul în repetate rânduri. Nesiguranţa se poate strecura încet, încet şi aici, poate mai mut decât în orice alt aspect se va face simţită mâna sigură a unui organizator de nunţi dedicat. Rolul acestuia, printre altele, este să ştearga teama şi nesiguranţa celor doi îndrăgostiţi în ceea ce priveşte perfecţiunea unei zile de asemenea amploare. Trebuie neaparat sa va spun cateva lucruri in plus despre Carmen, zice Miruna. In toata nebunia pregatirilor ea si-a gasit timp sa imi aduca personal buchetul de mireasa si sa imi dea o privire cat o mie de cuvinte ce imi spunea: totul este bine!

10

Decorul unui vis de dragoste împlinit la malul mării

Laitmotivul nunţii dintre Miruna şi Viorel a fost, în mod natural, marea. Prin urmare, aranjamentele florale au fost concepute în jurul temei marine, astfel încât să redea fidel povestea de dragoste a celor doi.

Destinele mirilor au fost legate în dulcele nod al căsniciei sub o arcadă de hortensie, cale, trandafiri şi lisianthus. Momentul a fost completat cu naturaleţe si eleganţă de pomii cu muşchi natural, împodobiţi cu orhidee alba şi vanda mov – orhideea fluturaş, aşa cum o numeşte Miruna.

Scena in care cei doi au devenit sot si sotie pare desprinsa din finalul fericit al unui film. Mireasa a fost asteptata la altar de mire, desigur, apoi de nasi, cavaler si domnisoara de onoare. Condusa de tatal sau, inima miresei batea de emotie ca aripile unei pasari. Nici florile, nici scoicile si stelutele de mare care completau decorul nu au facut-o pe Miruna sa isi ia ochii de la viitorul ei sot. Unul dintre gesturile care au marcat-o profund a fost strangerea de mana si imbratisarea tatalui care refuza sa ii dea drumul din brate celei care va ramane intotdeauna copilul sau. Abia dupa ce s-a simtit cu adevarat pregatit, spune Miruna, m-a sarutat si m-a incredintat sotului meu.

6

Buchetul miresei a fost o creaţie spectaculoasă, in acelaşi tonuri calde şi care s-a incadrat perfect în tema nunţii. Acesta a fost alcatuit din vanda, frezie si hortensie alba, trandafiri cool water, cale albe si mov si o veronica mare in lateral. Floarea de la care am pornit a fost orhideea fluturaş ,asa am incercat sa i-o descriu lui Carmen pentru ca imi doream un buchet parca plin de fluturi, adica orhideea vanda. Ea a fost piesa centrala a aranjamentelor, spune Miruna.

Drept piese centrale pe mesele invitatilor, mirii au optat pentru aranjamente ample de flori pe suport de sfesnic din fier forjat si accesorii marine curgatoare. Bijuteriile vegetale alese au fost hortensie alba si verde, astilbe roz, vanda mov, cale albe si mov, trandafiri albi, lisianthus alb, astrantia alb, veronica, eringium si lavanda. În plus, aranjmentele florale au fost completate de accesorii marine, regăsite inclusive pe scaunele invitaţilor. Aceste mici detalii au fost realizate manual si s-a lucrat la ele zi de zi, vreme de mai bine de o saptamana inainte de eveniment.

4

De-a lungul serii, toţi ochii invitaţilor sunt îndreptaţi către masa mirilor. Prin urmare, în general, aceasta este decorată cu sute de flori. În cazul Mirunei şi al lui Viorel, cei doi au optat pentru un aranjament spectaculos pentru prezidiu: copacul din orhidee curgatoare alba pe care echipa Events l-a prezentat in aceasta primavara la targul de nunti de la Marriott. Pentru a evidenta tonurile marine ale nunţii, acestuia i-au fost alăturate scoici uriase umplute cu bogatele orhidee Phalaenopsis, de un alb pur,, dendrobium si trandafir alb, hortensie alba, verde si mov, precum si orhidee vanda mov, alaturi de cale albe si mov.

8

Rochia de mireasă, dovada că nu exista coincidenţe

Una dintre cea mai mare preocupare a mireselor este, inevitabil, rochia. În cazul Mirunei, destinul a avut un cuvânt greu de spus şi, practic, i-a scos-o in cale. De fapt, cele care i-au ales rochia de mireasa Mirunei au fost cele două fetiţe ale cuplului. Aflaţi toţi într-o călătorie în Dubai, cele două micuţe au zărit rochia într-o vitrina. Creaţia Carreza din colectia Atelier, Pronovias le-a furat inimile celor două fetiţe care nu şi-au mai luat gândul de la visul vestimentar dantelat. Cu toate acestea, Miruna nu era hotărâtă încă să probeze o rochie de mireasa. Totuşi, soarta (şi naşa, între noi fie vorba) au plănuit altceva. Ajunsă în ţară, cea care i-a devenit mamă spirituala i-a programat Mirunei o probă surpriză şa un magazin de rochii de mireasă din Bucureşti. Pe umeraş o aştepta chiar rochia pe care fetiţele ei au zărit-o in Dubai. Mai puţin convenţională, Miruna şi-a rugat soţul să îi fie alături în această zi, şi, în cele din urmă, cel mai puternic motiv pentru a alege rochia au fost lacrimile de emotie din ochii lui Viorel atunci când a privit-o.

De altfel, nici ţinuta mirelui nu a fost una convenţională. Prin urmare, în ton cu nuanţele deja alese pentru nuntă, Viorel a ales un sacou de culoarea lavandei si pantaloni albi, papion mov si pantofi visinii, toate făcute special pentru ei de Zenonni.

În ceea ce priveşte coafura Mirunei, în spatele ei se ascunde o altă poveste frumoasă despre dragoste şi viaţă, la propriu. Ionela Coman de la salon Getts este prietena miresei de multă vreme şi decizia de a-şi lasă parul la priceperea acesteia a venit absolut natural. Totuşi, Ionela trebuia să işi aducă pe lume copilul chiar în ziua nunţii Mirunei, ca să fie sărbatoarea completă. Cel mic, energic şi plin de nerăbdare, a decis să îşi vadă mama cu două săptămâni mai devreme decat era programat şi astfel, Ionela a putut să îşi dăruiască talentul şi priceperea pentru a obţine coafura perfectă de mireasă. Imaginea perfectă a fost completată de mâinile dibace ale make up artistului Ana Maria Gorgonetu, la serviciile căreia naşa Mirunei a apelat în ultimii 15 ani.

Nunta ca un puzzle

Nunta perfectă este alcătuită din numeroase detalii care, împreună, alătuiesc scena de pe care mirele şi mireasa vor porni împreuna în călătoria vieţii. Meniuri, mărturii, place cards, liste, tabele, liste pentru liste, toate acestea necesită efort. Totuşi, atunci când ai alaături profesionişt desăvârşiţi, asa cum s-a intâmplat in cazul Mirunei şi al lui Viorel, toată această muncă este luată de pe umerii mirilor.

Invitatiile, meniurile si place cards au fost relizate de către Helen Wedding, recomandarea organizatorului nostru de nunti, spune Miruna. În ceea ce priveşte mărturiile, am optat pentru o cabină foto, cu sprijinul echipei Cheerup de la Cluj care au facut poze cu invitatii pe loc.

Cheerup te invită să faci poze în fața unui touchscreen de 1,2 metri și apoi să le personalizezi cu mesaje, desene sau accesorii digitale. Pozele pot fi distribuite instant pe Facebook și Twitter, trimise pe e-mail sau printate în câteva secunde.

Un alt detaliu inedit, cuvant care, de altfel defineste nunta, a fost tortul. Forma, modelul si decoratiunile au fost desenate de mireasa, iar ca arome a ales o compozitie care ii defineste pe cei doi miri: mousse dulce de ciocolata alba, cafea si fructe de padure. Combinatia a fost atat de indragita de invitati incat cei mai multi dintre ei au cerut o a doua portie, cel mai mare compliment care i se poate aduce cofetarului. Mai mult de atat, momentul tortului a veni insotit de o supriza din partea echipei organizatoare. Fara stirea mirilor, fiecare dintre oaspeti a primit artificii care au luminat in noapte ca licuricii.

12

Dansul mării, dansul mirilor

Pe tot parcursul zilei, Miruna şi Viorel au reuşit să fure un strop din marea pe care au avut-o alături şi să o transpună în petrecerea lor de nuntă. Prin urmare, era absolut natural ca dansul mirilor să se desfăşoare pe o piesă muzicală cu temă marină. Astfel, cei doi au ales să danseze împreuna ca soţ şi soţie pe acrodurile melodiei „Ma intorc la tine mare albastra" a lui Daniel Iordachioaie. Pentru entertainment am ales Iuno Dance. In pachet am optat si pentru lectii de dans tot cu ei. Au facut o treaba exceptionala atat cu noi cat si cu invitatii, ne-a povestit mireasa.

11

Trash the dress, love the photos!

Comunicarea dintre miri si fotografi este absolut esentiala pentru realizarea unor fotografii de nunta pe masura evenimentului. Tocmai de aceea, sedinta foto planuita de Viorel si Miruna s-a desfasurat fara gres, fara stres. De altfel, Viorel a cunoscut-o pe Raluca Matrescu prin intermediul agentiei Events by Carmen Ionita iar conexiunea a fost imediata. Prin urmare, in ciuda faptului ca mirele nu avea obiceiul sa pozeze, la sedinta foto Trash the dress, a fost complet relaxat si fericit iar aceste doua emotii au fost surpinse intocmai de Raluca.

9

Luna de miere, inainte de nunta

Cei doi miri, Viorel si Miruna, si-au organizat nunta dupa gusturile si personalitatile lor, iar acesta este de fapt secretul unei zile desavarsite. Pentru ca sunt definiti de originalitate si dragostea pentru inedit, nici luna de miere nu se putea desprinde prea mult de acest concept. Prin urmare, cei doi au plecat in aceasta calatorie...inainte de nunta. Viorel este cel care i-a facut sotiei sale acest cadou si a facut rezervarile imediat dupa ce a cerut-o in casatorie pe Miruna. Prin urmare, cei doi au plecat in luna de miere inainte de nunta iar destinatia aleasa a fost Seychelles.

In cele din urma, in loc de incheiere, Miruna si Viorel au vorbit despre momentele lor preferate de la nunta. Viorel va ramane intotdeauna in suflet cu superbul foc de artificii, lung ca pentru Revelion, care a luminat cerul in toiul noptii in onoarea lui si a sotiei sale. Pentru Miruna, fara indoiala, momentul cel mai emotionant a fost drumul parcurs la bratul incordat al tatalui sau pana la altar, emotia unica si inconfundabila a unui nou inceput.

1

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste