Revista Nunta
Flori si deco

Simboluri inedite ale florilor de nunta

image Postat la: 19.11.2015 - 03:32
image Revista Nunta
Simboluri inedite ale florilor de nunta

Florile, la prima vedere, sunt un limbaj universal, purtatoare ale bucuriei. In perioada victoriana, ca semn al rafinamentului, a fost dezvoltat un cod al florilor. Pe masura ce timpul a trecut si granitele lumii s-au deschis, fiecare dintre ele a capatat felurite intelesuri si mesaje ascunse. Prin urmare, iata care sunt cateva dintre cele mai inedite mesaje transmise prin florile de nunta.

 

Amaryllis

amaryllis-237422_1280

Desi nu sunt parfumate, aceste flori elegante aduc un plus de farmec atat buchetului de mireasa, cat si aranjamentelor centrale. Mai mult de atat, un buchet obtinut exclusiv din aceste flori va avea dimensiuni ample, impresionante, si o linie aparte. Semnificatia ascunsa a florilor de amaryllis este frumusete absoluta.

  Anemone anemone-610188_1280 Din punct de vedere etimologic, florile au origine elena iar numele lor poate fi tradus prin Fiica Vantului. Delicate si disponibile in toate culorile pamantului, anemonele pot fi adaptate foarte usor in orice buchet de mireasa. Semnificatia ascunsa a acestor flori este implinirea asteptarilor.   Anthurium anthurium-210827_1280 Fie ca sunt folosite in buchete de mireasa, fie ca sunt componente ale aranjamentelor centrale, exoticele flori de anthurium dau o linie aparte fiecarui ansamblu floral. Mai mult de atat, dincolo de simplitatea lor elegant, anthurium se traduce prin ospitalitate.   Cale flower-998659_1280 In ultimii ani, calele au devenit optiuni din ce in ce mai populare pentru florile de nunta, iar acest lucru se intampla pe buna dreptate. Elegante si disponbile in cele mai surprinzatoare culori, la preturi accesibile, calele sunt o aparitie pe cat de spectaculoasa, pe atat de rafinata. Semnificatia secreta a acestor flori este caracter nobil.   Crizanteme chrysanthemum-202483_1280 Astfel de flori bogate sunt, evident, preferatele nuntilor de toamna. Tocmai pentru ca simbolizeaza acest anotimp si pentru ca au o larga paleta cromatica de tonuri calde, solare, crizantemele imbogatesc orice buchet de mireasa sau aranjament central. Mesajul transmis de crizanteme este bucurie.   Dalia flower-197343_1280 O mireasa care alege sa poarte in maini dalie in ziua nuntii sau care opteaza pentru aceasta floare in aranjementele de pe mesele invitatilor are un spirit original, rebel si, in acelasi timp, o alura eleganta. Cu siguranta dalia este o prezenta florala inedita si tocmai de aceea, cu atat mai apreciata. In ceea ce priveste semnificatia ascunsa a acestei flori, dalia se traduce prin desavarsire.   Margarete daisy-712898_1280 Nimic nu vorbeste mai clar si mai raspicat despre iubirile infiripate si celebrate vara decat aceste flori de camp. Cu siguranta multi dintre noi asociaza simplele margarete cu zilele fara griji in care viata era intr-adevar mai simpla. Astfel de flori isi fac loc, de regula, in buchetele mireselor neconventionale iar semnificatia lor este bucurie.   Frezii flowers-675943_1280 Fie ca sunt tinute in maini in buchete exclusiv din frezii sau ca insotesc alte flori, cu precadere trandafiri, irisi, orhidee sau hortensie, micile bijuterii vegetale parfumate nu trec niciodata neobservate, tocmai datoria atractiei olfactive pe care o exercita. Semnificatia freziilor intre florile de nunta este sinceritate si inocenta.   Gardenia geddes-rd-wa-651864_1280 Desi poate fi purtata atat in buchetul de mireasa, cat si inclusa in piese centrale, una dintre cele mai elegante metode de a aduce frumusetea exotica a gardeniei este ca accesoriu pentru par. Delicat parfumata si cu un aspect in care se impletesc eleganta si originalitatea, gardenia se traduce prin bucurie si pofta de viata.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste