Revista Nunta
Honeymoon & travel

Sfaturi practice pentru luna de miere

image Postat la: 14.12.2015 - 23:13
image Revista Nunta
Sfaturi practice pentru luna de miere

Organizarea lunii de miere trebuie sa fie cu siguranta un moment relaxat si distractiv, mult mai usor decat planificarea unei nunti. Desi in mod traditional, mirii pleaca in acesta vacanta imedita dupa nunta, nu exista un moment specific, ideal sau recomandat pentru luna de miere. Puteti face aceasta calatorie fie inainte dupa nunta, fie dupa petrecere. De fapt, daca nu va pare rau sa ratati tortul, puteti pleca in luna de miere din toiul nuntii. Asa cum spunea mai sus, desi este un moment mai putin tensionat decat organizarea intregii nunti, pregatirile pentru luna de miere trebuie sa inceapa din timp, mai ales daca doriti sa beneficiati de reduceri. Prin urmare, iata cateva sfaturi estentiale pentru luna de miere.

 

Rezervati din timp biletele de avion si camera de hotel

Cu cat faceti acest lucru mai devreme, cu atat aveti sanse mai mari sa primiti reduceri substantiale atat pentru preturile biletelor de avion, cat si in ceea ce priveste tarifele de cazare.

luna-de-miere

Nu va feriti de extrasezon

Temperaturile pot fi ideale pentru activitatile specifice zonei alese chiar si in extrsezon, la preturi mult mai mici. Ca sa fii siguri in privinta temperaturilor, ideal ar fi sa va alegeti luna de miere cat mai aproape de inceperea sezonului, insa pana la debutul acestora. Astfel incat va veti putea bucura de vreme potrivita la preturi mult mai mici.

 

Asigurati-va  ca aveti toate actele necesare

Atunci cand incepeti planificarea lunii de miere, asiggurati-va ca buletinele si pasapoartele sunt valabile. Trebuie a aveti in vedere ca anumite tari prevad ca pasapoartele sa fie valabile cel putin 6 luni de la inrarea turistilor in tara. In plus, daca plecati dupa nunta, atunci trebuie sa fiti siguri ca toate actele sotiei sunt cu noul nume dupa casatorie, daca aceasta prefera sa ia numele sotului. De asemenea, destinatiile mai exotice necesita vize asa ca daca aveti in minte un astfel de loc, trebuie sa va interesati din timp ce anume presupune obtinerea vizei, de la documente pana la taxe.

 

Planificati-va atent bugetul.

Ca sa nu cheltuiti mai mult decat este nevoie, puneti pe hartie toate costurile implicate de luna de miere precum si banii pe care ii puteti lua cu voi, astfel ncat sa iti siguri ca veti avea fonduri suficiente, mai ales daca va petreceti luna de miere peste hotare. In plus, ar fi recmandat, pentru orice eventualitate, sa strangeti deoparte un mic buget de urgenta pentru vacanta, in cazul in care se va ivi o situatie neplacuta, care v-ar putea solicita mai multi bani decat ati prevazut la plecare.

 

Schimbati banii din timp

Desigur ca multe cupluri prefera sa schimbe banii in aeroporturi sau la granita insa cel mai probabil veti fi mai avantajati de un schimb valutar in orase. Urmariti cu atentie cursul valutar ca sa puteti profita de miscarile acestuia.

 

Nu ignorati avertismentele publice

Desigur, este vorba de destinatiile exotice in care sunt necesare anumite vaccinuri si trebuie neaparat sa le faceti. De asemenea, daca luna de miere are loc intr-o astfel de destinatie, nu ignorati avertismentele speialistilor cu privire la potentiale epidemii. Evitati consumarea apei de la robinet si a alimentelor pe care nu le puteti identifica, de pe strada, neambalate sau care va induc cea mai mica urma de suspiciune.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste