Revista Nunta
Cuplu

Sfaturi practice pentru dansul mirilor

image Postat la: 03.12.2015 - 02:02
image Revista Nunta
Sfaturi practice pentru dansul mirilor

Conform traditiei, primul moment important, si cel care marcheaza inceputul petrecerii de nunta, este dansul mirilor. Acesta este un simbol al uniunii celor doi, precum si al faptului ca isi vor petrece restul vietii impreuna. De regula, momentul este anuntat de DJ sau de unul dintre artisti iar eticheta cere ca pe ring sa nu se afle nimeni altcineva in afara de cei doi. La invitatia clara a acestora, vor fi urmati de nasi, apoi de parinti, moment in care va incepe petrecerea de nunta. Una dintre marile dileme ale cuplurilor este cum aleg melodia pe care vor dansa pentru prima data ca sot si sotie. In plus, coregrafia poate fi o chestiune problematica insa noi avem cele mai bune sfaturi pentru un dans al mirilor de neuitat.

In general, exista doua directii in care se indreapta mirii. Fie aleg sa danseze ca sot si sotie pentru prima data pe ritmurile unui blues simplu, cu miscari naturale, negandite dinainte, fie aleg o coregrafie complexa.  Daca pentru cea dintai optiune, nu ai nevoie de prea multe pregatiri, pentru un dans al mirilor cu o coregrafie, cu siguranta aveti nevoie de cateva lectii de dans. Nu putini sunt mirii care aleg aceasta ultima varianta si care aleg sa isi transforme primul dans impreuna intr-o scena de film.

Cum alegi melodia pentru dansul mirilor?

Pentru ca este un moment atat de special, si melodia trebuie sa fie una cu insemnatate speciala. Poate fi melodia care spune povestea lor de dragoste sau cantecul pe care mirii s-au sarutat prima data. De asemenea, poate fi una dintre melodiile in voga ale anului in care au nunta insa, in acest caz, ar fi bine sa se documenteze asupra versurilor astfel incat sa fie siguri ca vor dansa pe o melodie despre o poveste de dragoste impartasita. De departe, cel mai popular stil de dans ramane valsul, in diferite adaptari.

Valsuri celebre pentru dansul mirilor

Once upon a december

Pana in urma cu cativa ani, piesa care a facut parte din coloana sonora a filmului de animatie Anastasia din 1997, a fost una din cele mai populare optiuni pentru dansul mirilor, atat datorita versurilor sensibile si romantice, cat si datorita usurintei cu care poate fi dansat acest vals.

 

Al doilea vals

Originile uneia dintre cele mai cunoscute compozitii semnate de Shostakovich sunt inca invaluite in mister. Cel mai probabil, Al doilea Vals a fost compus candva in anii 1920 insa a castigat din ce in ce mai multa popularitate printre miri dupa 1999, datorita peliculei Eyes wide shut.

Unchained Melody

Cu un strop de indulgenta, superba balada de dragoste poate fi considerata o varianta a valsului lent. Piesa interpretata de The Righteous Brothers a devenit celebra datorita filmului Ghost cu Demi Moore si Patrick Swayze, desi a fost compusa cu aproape 50 de ani in urma. Mai mult de atat, piea este atat de indragita incat a fost interpretata si inregistrata in peste 500 de versiuni in toata lumea.

Tipuri de coregrafii pentru dansul mirilor

Asa cum spunea mai sus, valsul este inca cea mai cautat stil de dans pentru valsul mirilor insa instructorii de dans sunt pregatiti sa ii initieze pe cei doi indragostiti si in alte tipuri de coregrafii. Unii dintre ei aleg sa imite dansuri celebre, asa cum ar fi momentul final din Dirty Dancing, popular si pentru cei care aleg coregrafia de grup. Ultimul numar de dans din Grease, melodia You”re the one that I want este la fel de indragita de miri. De asemenea, o alta varianta populara de coregrafie este colajul de melodii, mai complicat, ce-i drept, din cauza schimbarilor de ritm. O coregrafie pe un colaj muzical va fi ceva mai complicata si poate necesita repetitii mai intense insa cu siguranta va fi un prim dans spectaculos.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste