Revista Nunta
Sanatate si Frumusete

Sfaturi pentru tinuta de nunta: Ghidul mirelui modern

image Postat la: 27.05.2015 - 17:11
image Revista Nunta
Sfaturi pentru tinuta de nunta: Ghidul mirelui modern

Ziua nuntii este una dintre cele mai importante zile din viata unei persoane, indiferent ca vorbim de mire sau de mireasa. Tocmai pentru a marca acest lucru, nuntile se desfasoara cu fast si multa eleganta. Unul dintre cele mai importante elemente ale acestei zile este costumul de mire. De cele mai multe ori, atentia cade asupra rochiei purtata de mireasa care, trebuie sa recunoastem, aproape intotdeauna este spectaculoasa. Tinuta mirelui este la fel de importanta insa, in ciuda acestui lucru evident, exista insuficiente puncte de reper pentru a alcatui nu doar o tinuta corecta, ci si una absolut memorabila. Trebuie tinut cont si de ultimele tendinte ale costumului de mire pentru anul 2015 pentru obtinerea unei tinute nu numai memorabile, ci si trendy.

1. Costumul de mire trebuie sa fie nou

Chiar daca domnul are in garderoba mai multe tinute elegante care se potrivesc unei ocazii formale, ziua nuntii este mult mai mult de atat si, ca atare, trebuie celebrata in asemenea maniera. Pe de cealalta parte, daca nu doresc sa achizitioneze un costum pe care nu il vor mai purta niciodata, mirii pot apela la serviciile de inchiriere. Intocmai ca in cazul rochiilor de mireasa, si acestea pot aduce modificari asupra costumului, astfel incat sa vina ca turnat pe trupul purtatorului, aspect care ne duce la a doua regula de aur in ceea ce priveste tinuta de mire.

costum-de-mire

2. Tinuta trebuie sa se potriveasca perfect pe trupul mirelui

Niciun mire nu vrea sa isi aminteasca de ziua nuntii sale ca de ziua in care i s-a rupt sacoul in timp ce isi imbratisa sotia. Atat pantalonii, cat si camasa si jacheta trebuie sa ofere suficient spatiu de miscare insa fara sa fie mai mari cu un numar, astfel incat sa dea impresia de neglijenta. Jacheta in mod special, trebuie sa fie confortabila atat cu nasturii inchisi, cat si cu ei deschisi iar pantalonii nu trebuie sa stranga la talie.

In ceea ce priveste pantofii mirelui, acestia trebuie achizitionati dupa cumpararea costumului insa cu suficient timp inainte de nunta ca sa poata fi inlocuiti, in cazul in care sunt incomozi. Ideal este sa fie purtati de cateva ori prin casa cu sosete pentru a le testa rezistenta si comoditatea.

3. Cum trebuie sa arate pantofii mirelui?

Acesta este un aspect peste care multi dintre viitorii casatoriti trec foarte usor insa trebuie tinut cont de faptul ca pantofii lui sunt mult mai vizibili decat ai ei, care stau ascunsi sub poalele rochiei. Tocmai datorita acestui aspect, trebuie alesi cu foarte multa grija. In general, pentru mire, se recomanda pantofii Oxford, permisivi in ceea priveste combinatia vestimentara insa cu un aer suficient de formal pentru o nunta.

4. Costumul de mire trebuie ales in functie de conformatie

Pentru domnii scunzi de inaltime si cu constituie robusta, sunt recomandate culorile inchise, fara contraste mari intre elementele tinutei. In acelasi timp, carourile sau orice alt fel de imprimeuri trebuie exluse de la inceput. Ceea ce ii avantajeaza pe ei sunt costumele cu dungi apropiate si foarte fine. Jacheta aleasa trebuie sa aiba un singur rand de nasturi si sa se inchida cu cel mult doi nasturi.

Mirii inalti si foarte slabi sunt avantajati de jachetele cu caroruri, spre exemplu, daca isi doresc sa poarte astfel de imprimeuri in ziua nuntii. Dungile lucreaza in defavoarea lor si nu sunt indicate la conformatia fizica de acest timp. Jacheta ideala este la doua randuri si inchisa cu doi nasturi.

Pentru mirii scunzi si slabi, culorile si imprimeurile sunt mai putin importante, desi se recomanda cu caldura evitarea imprimeurilor foarte mari. Insa acesti domni trebuie sa fie deosebit de atenti la proportiile hainelor. Maneca sacoului nu trebuie sa fie prea mare si nici talia foarte alungita. In acelasi timp, pantalonii trebuie croiti perfect pe trup, astfel incat sa nu fie prea lungi sau prea scurti.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste