Revista Nunta
Spectacol

Sfaturi pentru muzica la nunta

image Postat la: 20.05.2015 - 17:11
image Revista Nunta
Sfaturi pentru muzica la nunta

Daca ar exista un detaliu care poate sa salveze orice situatie critica la nunta, atunci cu siguranta este muzica. Poate sa ploua prin tavan iar nasa sa isi rupa tocul in prag, insa daca muzica este aleasa pe masura, nimeni nu va tine cont de asta si toti oaspetii vostri se vor distra pe cinste. Prin urmare, iata care sunt cele cateva mentiuni de care trebuie sa tineti cont atunci cand  alegeti muzica pentru o petrecere de nunta plina de dans si voie buna.

1. Nu incercati sa multumiti fiecare invitat in parte

Primul lucru pe care trebuie sa il luati in calcul este gustul fiecaruia dintre voi insa nu va opriti asupra stilurilor de nisa. Desi mirele si mireasa pot fi fani ai stilului dubstep, spre exemplu, cu siguranta invitatii mai in varsta sau pur si simplu cu alte preferinte muzicale nu vor gusta o nunta unde vor asculta toata seara acest stil.

Orientati-va catre melodiile cu tinta generala, evergreens pe care le cunoaste si le fredoneaza toata lumea. Totusi,  daca aveti o aversiune fata de un anumit stil muzical, atunci acesta poate fi complet exclus din lista.

sfaturi-muzica-la-nunta

2.  Cum alegeti intre formatie si DJ?

Acest lucru depinde din nou de preferintele voastre, precum si de buget.  Indiferent de optiune, cea mai buna modalitate este sa va faceti o lista cu DJ si formatii din timp apoi sa incercati sa asistati la concertele si prestatiile live. Daca este posibil, cereti recomandari ale prietenilor care s-au casatorit inaintea voastra. Desigur ca atat formatiile cat si DJ-ii au clipuri muzicale pe net si site-uri unde isi fac reclama. Totusi, pentru a va asigura de calitatea prestarii serviciilor acestora, ajuta foarte mult sa ii vedeti inainte cu ochii vostri.

3. Avantajele de a avea un DJ la nunta

In general, cel mai mare avantaj in acest caz este repertoriul mult mai amplu si faptul ca un DJ bun va poate gasi orice melodie va doriti. Chiar si asa, trebuie sa va asigurati ca echipamentele folosite de acesta sunt de calitate si sa cereti probe de sunet in sala de nunta sau in gradina unde va avea loc receptia.

In plus, trebuie sa ii comuncati din timp DJ-ului care este dimensiunea spatiului si alte specificatii tehnice oferite de echipa restaurantului care ar putea produce neplaceri in ceea ce priveste sunetul. Daca va doriti masina de fum sau jocuri de lumini, multi dintre DJ va pot pune la dispozitie aceste lucruri insa pot implica uneori costuri suplimentare si trebuie sa discutati despre acest lucru din timp.

Un alt lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este ca DJ-ul specializat in nunti poate avea un playlist standard pentru anumite momente ale nuntii, cum ar fi primirea invitatilor sau intrarea tortului. Daca va doriti anumite cantece pentru astfel de momente,  trebuie comunicate din vreme, astfel incat acesta sa aiba timp sa le pregateasca.

4.  Avantajele de a avea formatie la nunta

Cu siguranta cel mai mare avantaj al unei trupe live este ca artistii pot intretine atmosfera altfel decat o va face un DJ. Acestia pot interactiona cu oaspetii, pot organiza momente speciale intre invitati si, in general, sa asigure voia buna printre mese si pe ringul de dans. Pe de cealalta parte, trebuie sa tineti cont de faptul ca vocea umana nu se poate regla din butoane, asa cum se intampla la pupitrul DJ-ului si exista riscul ca artistii sa falseze, spre exemplu.

In general, acest lucru nu se intampla daca formatia aleasa este compusa din profesionisti insa cel mai bun sfat in acest sens este sa va faceti bine temele inainte. Multi dintre ei canta in timpul saptamanii in restaurante si cluburi. Prin urmare, daca vreti sa va asigurati de presatia lor live, mergeti sa ii ascultati, acolo unde exista posibilitatea.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste