Revista Nunta
Cuplu

Semnificatia pietrelor pretioase din inelele de logodna

image Postat la: 24.03.2016 - 01:26
image Revista Nunta
Semnificatia pietrelor pretioase din inelele de logodna

Diamantul este piatra clasica a inelelor de logodna datorita trainiciei sale. Parca dintotdeauna diamantul a reprezentat promisiunea vesniciei petrecuta in doi insa inelele de logodna nu trebuie doar sa simbolizeze legamantul dintre doi indragostiti, ci sa reflecte si personalitatea purtatoarei. Tocmai de aceea, nu putini sunt bijutierii care inlocuiesc din ce in ce mai des diamantul cu alte pietre pretioase. In functie de culoarea, forma si esenta minerala a acestora, fiecare dintre inelele de logodna poate ascunde o simbolistica diferita. Cea mai intalnita forma a pietrei care impodobeste inelul de logodna este cea rotunda insa acest lucru poate fi pus tot pe seama diamantelor si nu este o regula. Pentru a capta si reflecta perfect lumina, cei mai multi dintre bijutieri aleg aceasta forma eleganta pentru diamante insa celelalte pietre pretioase se gasesc foarte des intr-o larga varietate de forme si culori. Atentie, insa,modalitatea de taiere si forma pot afecta pretul inelului, la fel cum materialul pretios din care este confectionata bijuteria poate creste costurile acesteia. Prin urmare, iata care este limbajul secret al pietrelor care impodobesc inelele de logodna.

Smaraldul este una dintre cele mai frumoase pietre pretioase din lume si o buna parte dintre bijuteriile celebre contin smaralde impresionante prin dimensiune, culoare si limpezime, asa cum este smaraldul Chalk, aflat in prezent la muzeul Smithsonian, montat intr-un inel semnat de Harry Winston si, desigur, celebrul colier Bulgari cu smaralde daruit de Richard Burton lui Elizabeth Taylor. Inelul de logodna cu smarald semnifica fericirea si exuberanta. inel-de-logodna-safir Inelul de logodna cu granat rosu nu semnifica neaparat pasiunea, desi sentimentul este aproape intotdeauna asociat cu aceasta culoare. O astfel de bijuterie este simbolul iubirii neconditionate si protectiei oferite reciproc de cei doi indragostiti.

Acvamarinul este o alta optiune moderna pentru inelul de logodna si poate fi daruit in special unei mirese cu ochi albastri, datorita culorii sale care aminteste de cerul senin de vara. Pe scurt, acvamarinul este o varietate limpede a berilului care are de cele mai multe ori tonuri de albastru deschis, limpezi, insa poate avea si nuante verzui.

Safirul a devenit o piatra des intalnita in inelele de logodna in special dupa toamna anului 2010, atunci cand printul William i-a oferit lui Kate Middleton fostul inel de logodna purtat de Lady Diana. Safirul de 12 carate este inconjurat de 14 diamante si a fost reprodus in lumea intreaga. Piatra pretioasa centrala dintr-un astfel de inel simbolizeaza cinstea si loialitatea.

Inelul de logodna cu topaz albastru este o bijuterie eleganta si pretioasa pentru ca aceasta piatra se gaseste foarte greu in natura intr-o nuanta clara de albastru. De regula, acesta este transparent si incolor insa poate fi gasit destul de des in tonuri de rosu inchis, galben, portocaliu roscat sau maroniu. Topazul albastru montat in inelul de logodna este simbolul misterului feminin.

Citrinul este o alegere moderna si rafinata pentru inelul de logodna. Aceasta varietate de cuart este surprinzator de rara, motiv pentru care astfel de pietre care nu sunt obtinute industrial au preturi destul de piperate. Se spune ca este talismanul protector al persoanelor nascute in noiembrie iar un inel de logodna care are o astfel de piatra simbolizeaza bucuria de a trai viata din plin.   Foto dreamfoto2010/Shutterstock, Karen Grigoryan/Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste