Revista Nunta
Foto/Video

Secretele videografului: Pelicula vie

image Postat la: 28.09.2016 - 09:03
image Revista Nunta
Secretele videografului: Pelicula vie

Sa retraim, de fiecare data cand vom viziona filmul nuntii, si emotiile, si sentimentele de atunci. Sa avem siguranta ca momentul cel mai frumos al vietii noastre, startul unui nou drum, a avut parte de cea mai buna echipa pentru a-l captura in imagini. Pentru asta, va propun 7 subiecte pentru a limpezi tema filmarilor la nunta, pornind de la intrebarile firesti.

 

DE CE?

Adica de ce as vrea sa am video profesionist la nunta? Ar putea face treaba asta si un membru al familiei, o camera video tot se gaseste in casa sau se poate imprumuta, nu?! Nu, n-ar trebui sa apelati la un prieten sau la o ruda pentru ca, unu: este un invitat, trebuie sa se bucure de toate etapele evenimentului. Si doi: nefiind  profesionist, imaginea va fi miscata, unghiurile neinspirate, uneori videograful „improvizat“ va fi luat prin surprindere si va pierde multe momente importante. Si nici nu va edita ulterior filmarea.

 

CINE NE FILMEAZA?

 Ofertele pe piata de video in domeniul nuptial sunt numeroase. Iar fiecare videograf are stilul propriu: unii abordeaza experienta jurnalistic, altii intervin cu idei cinematografice, lasand la o parte stilul conventional al evenimentului. In raport cu complexitatea acestuia si cu asteptarile avute, sa aveti in vedere de cate camere video va fi nevoie. Mai multe camere – adica de la doua in sus – asigura amploarea filmarii: se prind mai multe unghiuri si o gama mai ampla de emotii ale participantilor. Omniprezenta videografului va fi „dublata“, evenimentul acoperit pe mai multe planuri. Majoritatea videografilor sunt foarte discreti, nu le veti simti prezenta stanjenitoare, nu vor fi perceputi ca niste paparazzi la vanatoare. Ca in orice productie de film, echipa de filmare va avea si un asistent; cand discutati contractul, stabiliti conditiile de masa, cazare si transport, pe ce perioada (pot veni cu o zi inainte) si pentru cate persoane.

shutterstock_60658528

CAND NE FILMEAZA?

Decideti acest aspect de comun acord, caci un videograf poate oferi filmare la pregatiri, starea civila, cununia religioasa si la petrecere. Optional, puteti solicita o sesiune video separata, un love story personal, separat de filmul nuntii sau intercalat cu evenimentul. Puteti alege si sesiune video de dupa nunta, Trash the Dress fiind deja o traditie. Mai mult, un mire romantic poate aranja o filmare discreta a scenei cand rosteste cererea in casatorie – valoarea sentimentala a momentului este inestimabila!

 

CU CE NE FILMEAZA?

Majoritatea videografilor profesionisti dispun de camere performante, DSLR-uri, care prin dimensiunea lor si prin greutate pot permite miscarea destul de flexibila a videografului in spatiul evenimentului. In plus, recuzita unui videograf poate include echipament auxiliar: slider (camera gliseaza pe o sina oferind o imagine

rectilinie, un efect cinematografic), steadycam (stabilizator de camera), macara (permite filmarea de la nivelul solului pana la inaltimea maxima a bratului – peste 2 m), drona sau elicopter (asigura filmarea de la mare inaltime) etc. Pe langa calitatea camerei de filmat, un alt lucru important este suportul pe care veti primi inregistrarea. DVD-urile au ramas suportul de stocare uzual, dar pentru o stocare de lunga durata recomandam solicitarea materialului pe USB‑memory stick sau hard drive.

 

CAT COSTA?

Ca orice lucru bun, nu va fi ieftin. Nici sa nu cautati asa ceva – la amintiri ce trebuie sa strabata generatiile nu se face economie. Costul filmarii se calculeaza in functie de durata evenimentului si de optiunile alese (ceremonia civila poate avea loc in alta zi decat nunta, pot fi solicitate filmarile optionale dinainte si de dupa: love story, Trash the Dress...), de numarul de camere prezente, de echipamentul adus de videograf (va costa mai mult daca optati pentru filmari cu drone, macara, go-pro-uri sau alte device-uri) si de serviciile auxiliare pentru echipa (cazare, transport, masa etc.).

 

AM GARANTIA CA IMI VA PLaCEA?

Da, daca veti angaja profesionisti cu portofoliu verificat si daca veti colabora cu echipa video. Intalnirile  premergatoare sunt esentiale, se discuta detaliat si se stabilesc aspectele importante: persoanele care ar trebui sa apara mai des, momentele pe care tineti foarte mult sa se puna accent (traditii, obiceiuri, emotii, dansul,  toasturile, formatia etc). Preferintele mirilor sunt de fapt esentiale, pe ele se structureaza si se personalizeaza aceasta „cronica vie“: filmul nuntii voastre.

 

 

Text de Calin Manescu, WeddingPro Brasov

 

Editia 6 toamna 2016 este disponibila in reteaua de distributie Inmedio precum si la numarul 0742242885 sau mesaj privat pe Facebook Nunta si se vor trimite prin curier.

Articolul de mai sus face parte din editia numarul 1, primavara 2015 al Revistei Nunta by Carmen Ionita. Actualul numar al revistei, precum si editiile mai vechi ale acesteia pot fi comandate prin telefon la  numarul 0742242885 sau mesaj privat pe Facebook Nunta si se vor trimite prin curier.

 

Foto interior si prima pagina Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste