Revista Nunta
Honeymoon & travel

Romania redescoperita: 3 destinatii pentru luna de miere

image Postat la: 07.05.2015 - 15:30
image Revista Nunta
Romania redescoperita: 3 destinatii pentru luna de miere

Atunci cand vine vorba de luna de miere, cei mai multi dintre tinerii casatoriti prefera sa plece in destinatii elegante sau pline de semnificatie istorica, cum ar fi marile capitale europene Londra, Paris sau Roma. Altii aleg destinatii extrem de populare de vacanta, ca Spania, Grecia sau Turcia, locuri in care exista resorturi dedicate exclusiv cuplurilor de proaspat casatoriti. Multi dintre cei care au prins gustul aventurii aleg destinati exotice din Asia, Africa sau America de Sud. Desi cei care s-au casatorit cauta locuri de relaxare in afara tarii, multi dintre ei uita sau pur si simplu nu stiu ca Romania are inca numeroase locuri surprinzatoare, inca nedescoperite sau care nu sunt promovate in circuitul turistic. De la cei care isi doresc momente de rasfat pana la indragostitii aventurieri, fiecare poate gasi locuri absolut superbe chiar aici, la noi in tara.

 

Padurea Letea - singura regiune cu caracteristici subtropicale a Romaniei

 

Aceasta zona a intrat in atentia publicului acum cativa ani in urma unui scandal mediatic. In perioada comunista, oamenii din zona care nu au mai avut posibilitatea sa isi hraneasca bine caii au preferat sa ii elibereze. Astfel, Letea a devenit populata de peste 2000 de cai salbatici si a devenit unul dintre ultimele locuri din Europa in care se intampla acest lucru.

Dincolo de prezenta acestor animale libere, padurea Letea este una dintre cele mai vechi rezervatii naturale din tara. Neatinsa in niciun fel de tehnologie, accesul la padurea Letea este destul de greoi. Padurea deasa este inconjurata din toate partile de stufaris insa este plina de viata si de surprize.

Spre exemplu, dincolo de miile de vietati care pot fi observate aici, in padurea Letea pot fi intalnite in jur de zece soiuri de orhidee.

1024px-Pietrosu_Mare

Foto By Gavrila Stetco (Own work Din colecția personală) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Lacul Ochiul Beiului

 

Se zice ca demult, un bei a trecut in goana mare a calului prin partile Nerei. In calea turcului a iesit o fata de roman care se intorcea de la fantana. Vrajit de frumusetea ei, turcul a jurat sa isi lase patria si sa isi lepede credinta apoi sa imbrace straie romanesti si sa-si faca nevasta din frumoasa fata. Dupa ce si-au fagaduit iubire vesnica, turcul a plecat catre tara lui ca sa isi vanda partea lui de avere. Printr-un viclesug, tatal tanarului bei a aflat de povestea de dragoste a fiului sau si si-a trimis pe furis oamenii cu porunca sa ajunga in Romania inaintea baiatului. Cand, in cele din urma, beiul a ajuns, el si-a gasit iubita ucisa. De jale, baiatul a inceput sa verse lacrimi fara oprire si din ele s-a nascut Lacul Beiului.

Lacul care se intinde pe o suprafata de 20 de metri se afla in Parcul National Cheile Nerei Busnita, inconjurat de muntii Aninei si Locvei. Acesta este alimentat de un izvor datorita caruia nu ingheata iarna si are o culoare turcoaz absolut superba. Datorita temperaturii sale, iarna se strang aici pasarile migratoare iar in timpul verii se spune ca este locul de scalda al Sanzienelor.

 

Plaja Corbu

 

Pentru cei care iubesc marea si vor sa fuga de statiunile aglomerate si zgomotoase de pe litoral si totusi, nu vor sa iasa din tara, exista o alternativa. Aceasta se numeste plaja Corbu si se afla la aproximativ 15 minute de statiunea Mamaia. Aici viata decurge lin, fara agitatia marilor statiuni si nici nu ofera resorturi cu piscine. In schimb, Corbu este o oaza de liniste cu apa cristalina, plaja intinsa si un peisaj absolut spectaculos. Statiunea se afla incapsulata ca intr-un glob de cristal, pe o parte de Marea  Neagra iar pe de cealalta parte, de Dunare.

 

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste