Revista Nunta
Spectacol

Rolurile domnisoarelor de onoare

image Postat la: 08.06.2016 - 21:27
image Revista Nunta
Rolurile domnisoarelor de onoare

Atunci cand o mireasa isi alege domnisoarele de onoare nu doar ca le arata acestora ca au un rol special in viata ei, ci si ca va avea nevoie de ajutorul lor pe toata perioada organizarii si in timpul nuntii. Dincolo de rochiile frumoase si florile de la mana, rolul acestora este sa ii fie aproape miresei, sa o sfatuiasca si sa o ajute de cate ori are aceasta nevoie. In cazul in care una dintre ele nu ii poate fi aproape in aceasta zi speciala, trebuie sa refuze cu tact si cu diplomatie.

 

Cum se aleg domnisoarele de onoare?

De regula, acestea sunt tinere necasatorite din familia sau dintre prietenele miresei iar alegerea acestora nu trebuie sa fie motiv de conflict. Desigur, nu pot fi toate prietenele miresei in acest rol, atunci cand grupul ei de prietene este foarte mare. In cazul in care o parte dintre ele nu au fost alese, trebuie sa accepte acest lucru cu gratie si sa nu ii poarte ranchiuna miresei. Mai mult de atat, in alegerea lor, viitoarea casatorita nu trebuie sa se lase influentata de dorintele nimanui din exterior.

rochii-domnisoare-de-onoare

Rochiile domnisoarelor de onoare

Nu exista o regula general valabila in ceea ce priveste tinutele purtate de fete in aceasta zi. Unele dintre mirese prefera sa nu intervina si sa le lase pe prietenele lor sa isi aleaga rochiile de domnisoare de onoare. Uneori, mireasa alege o anumita culoare iar fetele trebuie sa imbrace rochii in nuante diferite din acest registru cromatic. Atunci cand mireasa are cereri specifice, asa cum ar fi nuanta si modelul, cade in datoria ei sa achite rochiile de domnisoara de onoare sau o parte din pretul acestora.

 

Ce trebuie sa faca o domnisoara de onoare?

Unele dintre mirese doresc sa fie insotite de prietenele lor atunci cand pornesc in cautarea rochiei. In acest caz, fetele trebuie sa fie sincere atunci cand isi ofera parerea si, in acelasi timp, sa tina cont de preferintele miresei, nu de gusturile lor. Daca simt ca un anumit model sau un material nu o pun pe mireasa in cea mai buna lumina, atunci trebuie sa ii spuna acesteia intr-o maniera diplomata. Desigur, umorul poate inlesni mult o zi intreaga de cautat in magazine insa daca domnisoarele de onoare doresc sa o faca pe mireasa sa zambeasca, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat acide si sarcastice. Atunci cand se afla aproape dezbracata si studiata de atatia ochi intre doua probe, cel mai probabilo gluma nesarata este ultimul lucru din lume pe care doreste sa il auda orice mireasa.

In timpul ceremoniei civile, domnisoarele de onoare trebuie sa se ocupe de orezul aruncat deasupra mirilor, de servirea bomboanelor de dupa ceremonie si sa o ajute pe proaspata doamna sa isi transporte florile si cadourile.

In ziua nuntii, una dintre domnisoarele de onoare poate fi nominalizata sa tina lumanarea pe timpul ceremoniei, timp in care va sta alaturi de cei doi miri si de nasii acestora, atenta la slujba si la nevoile miresei.

Tot in sarcina lor cade trusa de urgenta a miresei care trebuie sa contina cateva pastille, pentru orice eventualitate, creta pentru a ascunde posibilele pete care pot aparea, absorbante si plasturi. Daca mireasa doreste sa ofere cocarde pentru toti invitatii, atunci domnisoarele de onoare trebuie sa le prinda in piepturile acestora daca mireasa nu are timp sa faca acest lucru personal pentru toata lumea. De regula, ea prinde florile nasului, ale socrilor si ale celorlalti oameni din familia apropiata in timp ce domnisoarele de onoare fac acest lucru pentru ceilalti invitati.

In cele din urma, ultima datorie si cea mai placuta a domnisoarelor de onoare este sa anime petrecerea de nunta. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa o eclipseze pe mireasa in ziua cea mare ci sa o ajute pe aceasta sa pofteasca invitatii la dans.

 

Foto Comaniciu Dan/Shutterstock, Alexander Tolstykh/Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste