Revista Nunta
Rochii de mireasa

Rochii pentru cununia civila

image Postat la: 30.07.2015 - 00:48
image Revista Nunta
Rochii pentru cununia civila

In traditia romaneasca de nunta, cununia civila, desi este un moment oficial, este inconjurata de propria aura ritualica, desi mai putin evidenta decat in cazul ceremoniei religioase. Florile primite cu sutele de catre proaspata doamna sunt menite nu doar ca un gest elegant de a oferi felicitari, ci si ca un simbol al frumusetii pentru viata in doi care incepe in mod oficial. Mai mult de atat, invitatilor le sunt servite bomboane ca semn de sarbatoare dar si pentru ca mirii sa isi inceapa viata de cuplu inconjurati de dulceata. La finalul ceremoniei, invitatii formeaza un tunel de flori prin care trec cei doi casatoriti, ca sa le fie traiul mereu usor. Tot acum, acestia arunca cu grane asupra mirilor, de regula orez sau grau pentru belsug in casa. Tocmai din aceste motive, in ciuda faptului ca este o ceremonie care se desfasoara intr-o institutie a statului, tinutele pentru cununia civila trebuie sa fie lipsite de raceala unor haine de birou, insa nici nu trebuie sa cada in extrema tinutelor de gala. Rochia pentru cununia civila trebuie sa fie o imbinare intre elegant si oficial, lipsita de elemente formale, dar sa isi pastreze aerul feminin. Tocmai de aceea, nu sunt recomandate nici tinutele business, nici rochiile de seara si cu atat mai putin hainele casual.

 

  1. Rochie rosie pentru cununia civila

Pentru miresele care adora dulcele stil din 1950, atuncu cu siguranta optiunea potrivita este o rochie din sifon si matase, cu o inserite din satin sub bustcare are darul de a sublinia talia. Desi materialele din care este croita sunt pretioase, linia simpla a unei astfel de rochii o transforma in tinuta ideala pentru cununia civila.

rochie-rosie-cununie-civila

Sursa: etsy.com

 

  1. Rochie de dantela pentru cununia civila

Romantica prin pretiozitatea materialului insa oficiala prin croiala, o rochie dreapta din dantela este tinuta de cununi civila pentru miresele romantice. Un rol foarte important il joaca paleta cromatica in alegerea unei astfel de tinute. Tonurile pastelate, de la roz delicat pana la albastru sau verde sunt ideala pentru o rochie de cununie civila din dantela, in timp ce negru, rosu sau orice alta culoare puternica transforma o astfe de rochie intr-o tinuta de seara.

rochie-dantela-cununie-civila

Sursa: net-a-porter.com

 

  1. Rochie cu imprimeu pentru cununia civila

Pentru o mireasa plina de viata si mereu cu zambetul pe buze, alegerea ideala de rochie pentru cununia civila este una cu imprimeu floral. Moelul ales de noi poate fi purtat atat cu o centura lata in talie, precum si cu un cordon forte subtire din acelasi material cu rochia, sau pur si simplu lasata libera.

rochie-cununie-civila-imprimeu

Sursa: etsy.com

 

  1. Rochie lunga pentru cununie civila

Este destul de dificil de ales o rochie lunga ideala pentru cununi civila. Multe dintre miresele care isi doresc o astfel de tinuta, ajung sa poarte fie o rochie de vara maxi, fie o rochie de seara mult prea eleganta. Recomadarea noastra este o rochie lunga, reinterpretata prin jocul de texturi si transparente.

rochie-cununie-civila-lunga

Sursa: net-a-porter.com

 

  1. Rochie alba pentru cununie civila

Atunci cand cununia civila si cea religiosa au loc in aceeasi zi, multe dintre mirese prefera sa imbrace o rochie alba si in timpul procedurii oficiale. Alegerea poate fi destul de dificila pentru ca albul in timpul zilei este purtat in tinute foarte riguroase, profesionale iar o rochie business in aceasta culoare nu este foarte potrivita. Tocmai de aceea, recomandarea noastra pentru miresele care vor sa poarte rochii albe la cununia civila este sa se indrepte catre croielile de cocktail si sa aleaga materiale ca matasea sau dantela.

rochie-cununie-civila-alba

Sursa: net-a-porter.com

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste