Revista Nunta
Rochii de mireasa

Rochii de mireasa cu trena

image Postat la: 22.09.2015 - 00:46
image Revista Nunta
Rochii de mireasa cu trena

Rochiile de mireasa cu trena au fost considerate intotdeauna potrivite pentru nuntile cu un aer formal si, pana in 2011, erau aparitii destul de rare. Totusi, acesta a fost anul in care a avut loc ceea ce multi au numit nunta secolului, respectiv ceremonia de casatorie dintre Kate Middleton si Printul William. Creatia purtata de Ducesa de Cambridge a adus din nou in atentie trendul rochiei de mireasa cu trena. In functie de lungimea acestora, exista mai multe modele de trene si fiecare dintre ele trebuie purtata intr-un anume context, asa cum o dicteaza regulile elegantei. Prin urmare, iata care sunt cele cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti o rochie perfecta si cateva poze cu rochii de mireasa cu trena care sa iti serveasca drept sursa de inspiratie.

O rochie de mireasa cu trena este potrivita doar pentru prima casatorie, considerata a fi cea mai solemna ocazie din viata de cuplu. Prin urmare, trena nu este recomandata pentru o a doua casatorie sau, asa cum se intampla peste hotare, la innoirea juramintelor.

In general, rochia de mireasa tip printesa este cea mai potrivita croiala pentru o trena impunatoare, insa acesta nu este singurul model care da un aer elegant purtatoarei. Intocmai ca in cazul voalurilor, exista mai multe tipuri de trena si astfel, pot fi atasate aproape tuturor modelelor de rochie de mireasa, indiferent de linia acestora (fie ca vorbim de rochii de mireasa printesa sau de rochii de mireasa sirena cu trena).

 

Rochia de mireasa cu trena evantai

In general, aceasta este o trena de dimensiuni reduse, ideala pentru miresele care au planuit o ceremonie in aer liber sau care si-au propus sa danseze toata noaptea alaturi de invitatii lor. De asemenea, aceasta trena va aduce un plus de eleganta unei rochii cu poale mai putin ample.

rochie-de-mireasa-trena-evantai

foto: Net-a-porter.com

rochie-de-mireasa-trena-evantai-2foto: Net-a-porter.com

Rochia de mireasa cu trena capela

Acesta este cel mai popular model de trena. In general, miresele opteaza pentru rochiile de mireasa cu trena medie pentru ca rochia are o linie eleganta, dar, in acelasi timp, nu ingreuneaza mersul sau dansul si astfel, devine mult mai usor de purtat decat oricare dintre modelele mai impunatoare de trene.

rochie-de-mireasa-trena-capela

foto: etsy.com

Rochia de mireasa cu trena semi-catedrala

Impunatoare si eleganta, rochia de mireasa cu trena semi-catedrala are un efect spectaculos. Denumirea sa arata ca lungimea acestei trene o situeaza intre capela si catedrala, ceea ce ne indreptateste sa spunem ca am ajuns deja la rochiile de mireasa cu trena lunga. Mai eleganta decat celelalte doua, insa si mult mai mare, aceasta este ideala pentru o petrecere de nunta formala.

rochie-de-mireasa-trena-semi-catedrala

foto: etsy.com

Rochia de mireasa cu trena catedrala

Una dintre cele mai elegante trene pentru rochia de mireasa, dar si aproape cea mai lunga, este trena catedrala. Aceasta, asa cum ii spune si numele, a fost conceputa pentru ceremoniile somptuoase din catedrala, pentru efectul spectaculos obtinut atunci cand mireasa paseste spre altar.

rochie-de-mireasa-trena-catedralafoto: etsy.com

Rochia de mireasa cu trena  regala

In cele din urma, cea mai lunga si cea mai impunatoare trena este cea cu croiala regala. Aceasta se poate intinde pe cativa metri in spatele miresei si, in general, nu este recomandata decat nuntilor care au ca dress code tinute white. Desi are un aspect absolut spectaculos, trena regala este destul de greu de purtat din cauza greutatii si a lungimii. Prin urmare, de multe ori, trena regala este detasabila pentru a oferi miresei un grad mai mare de libertate in miscare.

rochie-de-mireasa-trena-regala

Foto prima pagina: Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste