Revista Nunta
Real Weddings

Reteta: Ingredientele unei nunti de poveste

image Postat la: 28.01.2019 - 01:43
image Revista Nunta
Reteta: Ingredientele unei nunti de poveste

TEXT de ȘTEFANIA BREAHNĂ

FOTOGRAFII de RALUCA MĂTRESCU

Am considerat că povestea nunții mele poate folosi drept ghid pentru viitoarele mirese, ce se vor lovi, mai  delicat sau mai furtunos, de tot felul de situații. Iată ce vă recomand.

 

1. COLABORAȚI CU UN ORGANIZATOR DE EVENIMENTE PROFESIONIST.

Este cel mai bun lucru pe care puteți să-l faceți pentru voi, prieteni, familie, eveniment în sine etc. Organizatorul vă îndrumă în toate cele, pornind de la alegerea localului – dacă nu aveți nimic sigur, alegerea DJ-ului/formației/ entertainment-ului în general, a fotografului și videografului, precum și a altor furnizori. Aveți încredere în el/ea, știe mai bine decât voi industria de nunți, știe ce se cere, ce place, ce se cântă și se mănâncă, când, cum și cu cine. Scopul unui organizator este realizarea unui eveniment de succes, de unde toată lumea să plece încântată și mulțumită, așa că tot ce va face va face pentru voi. Nu-i ascundeți nimic, nicio dorință ce pare utopică, nicio neînțelegere între diverse părți implicate, fie că sunt de partea invitaților, fie că sunt de partea furnizorilor. Vă poate ajuta cu sfaturi în toate situațiile, cu idei bune atunci când sunteți în impas, și poate interveni din partea voastră în cazuri excepționale. Unde puteți cunoaște un astfel de organizator? Eu am găsit-o pe Carmen pe net, la un mic search pe Google. Mă ghidez destul de mult pe instinct, iar cum blogul ei mi-a plăcut din prima, am și sunat-o să ne vedem. Nu vă imaginați că a fost singura cu care am vorbit inițial, dar a fost singura care nu s-a mulțumit cu datul meu din umeri, atunci când m-a întrebat ce vreau de la nunta mea.

2. LOCALUL:faceți o listă de localuri pe care vreți să le vedeți și vizitați-le cu jumătatea voastră și/ sau cu organizatorul. Ar fi bine să le puneți celor de la local cât mai multe întrebări legate de săli, meniuri, băuturi, reduceri, beneficii etc.

3. DJ: cereți recomandări, fie de la cunoștințe, fie de la organizator. Dar cel mai bine ar fi, înainte de a face alegerea, să mergeți și să asistați la un eveniment la fel de pretențios unde va evolua și el.

4. ENTERTAINMENT: întrebați organizatorul dacă și pe cine recomandă; vizionați apoi videoclipuri, citiți review-uri și, dacă nu sunteți convinși, căutați prin cunoștințe alte opțiuni.

5. ARANJAMENTELE FLORALE: comunicați cât mai mult cu firma care le furnizează și aveți încredere în ea. Chiar dacă voi vă vedeți cu un buchet identic cu cel găsit pe net, s-ar putea să nu vi se potrivească; cel care lucrează cu florile în fiecare zi „te citește” mai repede și mai bine și s-ar putea să te surprindă foarte plăcut dacă îi lași mână liberă.

6

6. FOTOGRAF: mergeți la cât mai multe târguri de profil, faceți o mică cercetare pe net, intrați în vorbă cu cât mai mulți fotografi și alegeți-l pe cel care v-a plăcut cel mai mult. Dacă îi găsiți la târguri, s-ar putea să beneficiați de reduceri, pachete promoționale etc. Eu am mers pe mâna lui Carmen, după ce am trecut prin toate cele de mai sus, și nu am regretat nicio clipă. (Bună, Raluca Mătrescu!)

7.VIDEOGRAF: din nou, cercetați subiectul, întrebați pe toți cei implicați, vizionați portofoliile potențialilor videografi și alegeți cu inima. Vă garantez că nu veți da greș.

8.TORT/CANDY-BAR: gustați tot ce e de gustat, de la toți furnizorii pe care îi găsiți. Nu plecați cu ideea că tot ce veți alege va fi pe gustul tuturor, pentru că asta nu se va întâmpla niciodată, dar nici nu alegeți ceva extraordinar, ieșit din comun – mai mult ca sigur că va fi pe gustul unui număr foarte mic de invitați.

5

9.INVITAȚII/PLACECARDURI/ MENIURI: dacă aveți o temă a nunții, aici poate fi subliniată cel mai bine; dacă nu, atunci veți avea de unde alege, pentru că sunt sute de site-uri care oferă asemenea produse. Vă recomand să încercați ceva făcut de mână, cu o temă personalizată pentru evenimentul vostru. Găsiți așa ceva pe net sau printre cunoștințe, la toate categoriile de prețuri.

10.MĂRTURIILE: și aici aveți de unde alege, de la mărturii personalizate până la eternele și delicioasele arahide glazurate. Noi am ales să lucrăm cu firma care ne-a făcut tortul, care ne-a oferit niște biscuiți foarte drăguți, care se potriveau cu tema nunții.

11.ROCHIA: da, există sentimentul „asta e rochia mea!”. Fac și eu parte din segmentul de femei care n-au crezut așa ceva, dar s-au răzgândit în fracțiunea de secundă în care s-au văzut în rochia lor. Vă garantez că nu veți mai dori să o dați jos până la nuntă și poate nici după. Sfatul meu este să mergeți mult în căutări, cu cel puțin 6-8 luni înainte de eveniment; nu este ușor să găsești o rochie care să-ți placă. Aș putea să vă fac un review al tuturor caselor de modă și al importatorilor din București, după cât am umblat, dar nu fac decât să vă spun: nu disperați. Rochia voastră există acolo, undeva, într-un cotlon și vă așteaptă. Cercetați, luați-vă cei mai buni sfătuitori pe care îi aveți și probați până când o găsiți.

3

12. PANTOFII: luați-vă ceva comod, în care să puteți rezista o zi și o noapte de stat în picioare și dansat. Pentru mine, asta a însemnat să investesc într-o pereche de Converși roz și abia apoi să mă gândesc că poate ar fi o idee bună să-mi iau și pantofi cu toc... în care am rezistat doar o oră. Cel mai bine e să vă luați o pereche de pantofi pe care știți că-i puteți folosi și cu alte ocazii festive, plus ceva foarte-foarte comod (balerini, teniși etc.).

13.COSTUMUL LUI: contează și din ce e făcut sau de către cine e făcut, dar mai degrabă contează să arate foarte bine în el. Asta este esențial. Și, garantat, se va simți bine în el. Este cel mai bun lucru pe care l-am aflat pe pielea mea.... Adică, pe a soțului.

14.PANTOFII LUI: comod, dar să fie original, față de un pantof clasic de ocazie. Sau poate să poarte și el teniși și veți fi cei mai cool miri din ziua respectivă. Pozele vor fi cu adevărat speciale.

15.VERIGHETELE: Târgurile de nunți vă pot oferi cea mai variată gamă de verighete. Știu asta pentru că am petrecut două zile probând la un astfel de eveniment, doar ca să aleg perechea pe care o văzusem de la început. Ca regulă generală, probați amândoi inelele – vor exista destule cazuri în care unul potrivit ei va arăta îngrozitor pe mâna lui. Aduceți-vă aminte că veți purta aceste inele pentru tot restul vieții, deci merită să căutați mai mult și să vă găsiți perechea potrivită. Dacă totuși nu aveți acest noroc, puteți apela la un creator de bijuterii, care vă poate oferi ceva special sau poate manufactura modelul dorit de voi.

16. MAKE-UP&HAIR: insist asupra mai multor probe de make-up, fie că sunt cu aceeași persoană, fie cu o selecție de artiști. Vă veți face o idee asupra fizionomiei voastre acoperite de diverse produse, asupra efectului luminii, veți învăța foarte multe lucruri chiar de la ei și veți găsi într-un final machiajul potrivit pentru voi. Ascultați de sfaturile acestor oameni, chiar dacă nu sunteți de acord cu ei pe moment – pozele sunt dovezile cele mai grăitoare. Personal, mi-au trebuit trei probe până am găsit ce mi se potrivea cel mai bine. De asemenea, aveți mare grijă de pielea voastră, dar și de ochi! Odihniți-vă bine cu o zi înainte de eveniment, ca să nu aveți surprize.

Sfaturile sunt valabile și pentru coafură: mergeți măcar la o probă și alegeți stilistul care vă inspiră cea mai mare încredere. Nu faceți schimbări radicale de culoare sau tunsoare, cu care nu veți avea timp să vă obișnuiți.

2

CONCLUZII

» Cercetați, cercetați, cercetați. Oriunde mergeți, trebuie să știți măcar ce există pe piață și la ce prețuri, chiar dacă ele sunt doar de listă.

» Aveți încredere în oamenii de lângă voi; îi veți motiva să găsească cele mai bune soluții pentru problemele ivite.

» Keep calm and that’s it. Nu vă panicați din orice motiv, cele mai multe obstacole sunt doar mici neplăceri, exacerbate de stres și de dorința de a fi totul perfect. Gândiți-vă că în orice alt moment din viața voastră nu v-ați face griji pentru aceste mici detalii.

» Ascultați sfaturile tuturor, țineți cont de ceea ce este important, dar faceți ca voi. Este ziua voastră, pe care o împărtășiți cu cei dragi, dar este ziua VOASTRĂ.

» Ascultați-vă instinctul. Este cea mai bună armă pe care o aveți. Asta și Google.

» Odată ce ați luat o decizie, să nu reveniți asupra ei – vă stresați degeaba și pierdeți energia necesară altor lucruri mai importante.

» Faceți ceva nebunesc, orice – de la a contracta un local ce abia se construiește până la a servi vin fiert în loc de șampanie.

» Că tot vorbim de băutură, nu luați câte o sorbitură din pahar de câte ori întâmpinați pe cineva. Se vor aduna...

» Învățați să dansați. Probabil, veți avea mari emoții la dansul mirilor, dar experiența în sine merită tot efortul.

» Relaxați-vă înainte de eveniment. Chiar dacă nu simțiți nevoia, plecați o zi-două din oraș, ieșiți la aer curat și reconectați-vă cu voi înșivă și cu partenerul.

» Distrați-vă la maximum la petrecerea burlăcițelor/burlacilor. Nu va fi singura dată în care veți ieși cu prietenii voștri, dar este încă un motiv să vă simțiți bine cu ei.

» Zâmbiți mereu. Treceți peste oboseală, stres și lipsa de energie de la eveniment și distrați-vă. Cafeaua este un prieten de nădejde.

» Luna de miere va fi momentul vostru de relaxare maximă, dusă spre euforie. Și nu exagerez.

FLORI&ORGANIZARE: Events by Carmen Ioniță

FOTO: Raluca Mătrescu

VIDEO: Călin Mănescu

MAKE-UP: Mirela Pancu

HAIR: Monica&Bogdan

TORT&MARTURII: Sweetland

INVITAȚII, MENIURI, PLACECARD-URI: Invitații de Nuntă Handmade by Cristina ENTERTAINMENT: Iuno Dance&friends, Alina, Ovidiu

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste